öpmeye adam arıyorlardı...
buldular demek ki..
bakalım daha ne icatlar çıkaracaklar...
Printable View
2017 Eylül-Ekim gibi yani enflasyonun 10-11'lerde olduğu zaman çıksaydı bu ürün. 2018 Eylül-Ekim'de vade sonu olacaktı 24-25'e çıktı enflasyon o dönem. O zaman bir yıllık 27-28 faiz kazancı olacaktı ki. Faizler o zaman daha yeni görmüştü 27'i 28'i. Yani enflasyon düşükken bir miktar bağlanabilir bence. Fakat şu an ki durumda biraz beklemek ve ekonomik olarak yapılacak değişikleri, enflasyonun ve faizlerin gidişatını görmeden karar vermek büyük bir risk almak demek.
Bir iki gün önce şubeye gidip görüşmüştüm. MT si 500+ için 21.50 oran vermişti. Eğer durum değişmedi ise 21.50 vergiden muaf olarak net getiresi olacak. Bunun da brütü yaptığım hesaba göre 25.25 e geliyor. Mart enflasyonu 19.71 idi. Peki, örneğin nisan enflasyonu 23.00 olursa ne olacak? Çünkü anladığım ilk hesap açılışta verilen 21.50 üzerine enflasyon artışı kadar ekleme yapılacak mı? Ama enflasyon oranı 19.71 ile 21.50 arasında kalırsa verilen oran geçerli olacak. Ben böyle yorumluyorum. Bu durumu tekrar MT ile bire bir görüşerek açıklığa kavuşturmak gerekir.
bugun pazardaki fiyatlara baktım beyagı dusus var hersey de uzun zaman aradan sonra tuik in acıkladıgı enflasyon rakamı bana inandırıcı gelebilir enflasyon rakamları dusuk gelecek gibi tabi sebze meyvedeki dususleri diger et gibi vs hazır gıda ve islenmis gıdalar grubundaki yuksek artıslar dengelemezse.. bugun pazardan yeni mahsul soganı 2.5 patatesi 3.5 tl den aldım...merkez 1-2 ay daha faizi belki sabit tutabilir ama sonra enflasyon dusmeye basladı diye indirebilir ..tabi siyasi gelismeler icerde ve dısarda ne yonde olacak bu dolar tl yi etkileyecegi icin sonbahardan itibaren enflasyonun yonu daha net gorulur...ama sanki birkac ay enflasyon dusuk cıkacak gibi.