Originally Posted by
BORA YAŞAR
İzah ediyorlar da anlayamıyorum...
Serde zor anlayan beyin hücreleri var...Elde değil...:)
İyi bir okulda, 7 ile geçilen bir not sisteminde, Siyasi Tarih, Siyasi Doktrinler Tarihi, Sosyoloji, Devrim Tarihi ve Mümtaz Soysal Hoca'dan Anayasa Hukuku gibi dersler aldım.
Laikliği ya ben bilmiyorum ya da bana İmamoğlu'nun makam odasında aile fertlerini toplayarak "hoca" eşliğinde kuran kıraat edilerek dini merasim yapılmasını normal bulanlar...
Atatürk'ün kurduğu mecliste dualarla toplantıların açıldığını ben de biliyorum.
İyi de:
1. Atatürk , Kurtuluş Savaşında (hadi solcular gibi mili demokratik cephe diyelim) güçlü bir ittifak oluşturmak için, etkili ne kadar dini, etnik grup varsa hepsine kucaklayıcı yaklaştı pozisyon gereği. Hata Kürtlere Kürdistan vaadi bugün bile dillendirilir.
2. Devrimler Kurtuluş Savaşından sonra topluma sindire sindire verildi.
3. Laiklik kavram olarak Anayasa'ya ancak 1937 yılında, yani Gazi ölmeden önce girdi...
Laiklik bize Atatürk'ün en önemli mirası ve bu toplumun en önemli çimentosudur.
Her inançtan tüm insanları bu ülkede devletin güvenlik şemsiyesi altında özgürce yaşamaları için yaşamsal önemdedir laiklik.
Çok daha önemlisi, makamında hiç alışık olmadığımız bu dini seremoniyi yaptıran, uygun gören İmamoğlu'nun mensubu olduğu partinin, Atatürk'ün banisi olduğu partinin, 6 umdesinden biridir...
Ama bu forumda yazar dururum. Bıktım.
CHP Kılıçdaroğlu genel başkanlığında, muhafazakarlıkta AKP ile yarışmakta.
Taraftara biraz güvenseler, Erdoğan'ı bile sollar geçer korkarım.
İmamoğlunun makam odasında dini merasimi bu açıdan belki de bir nabız yoklama.
Tepki gelmezse devam...
İyi pazarlar.