Son takas durumunu paylaşabilecek üstadımız var mı acaba?
Printable View
Son takas durumunu paylaşabilecek üstadımız var mı acaba?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...4bd53824e5.pngahanda takas
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bazıları yüksek yüksek uçuyor
Peki şirketin 1.5 milyara yaklaşmış borçlarını hangi kaynaklardan ödeyeceğini açıklayabilecek var mı?
Öyle esnek köstek ifadelerle değil, Somut verilerle; yanı şirketin elinde satılmak için kaç ünite kalmış, bu üniteler satılırsa ne kadar nakit üretilir, bunlara ek olarak yıllık kira geliri ne kadar katkı sağlar gibi gibi...
Şuan hlsse defter değeri 2.50 ise ve finansal borç yükü çok ağırsa neden hisse dahada primlensin? Spekülatif mi çok yükselecek? Borsada böyle bir olasılık her zanan mümkün elbette. zaten şirketle Alakadı olmayan tank ihaleleri veya Malatya jet üsleri falan hepsi forumlara geçiliyor sürekli. Spekülasyon desteği çok yüksek olduğu açık :)
Çok doğru tespitler. 2 ay öncede sormuştun, o günden bu güne rakamları tespit etmiş olmalısın değerli ortak. Bizlerle paylaşırsan seviniriz. Boşa beklemeyelim[emoji1]
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Kısa sürede %20'lik bir şelaleden sonra 3 haftada doğru düzgün tepki bile veremedi. %20 düştü, %3-5 anca yükseldi.
Haber dersen yok, yeni proje dersen yok, blok satış dersen yok.
Bu şekilde giderse 3. çeyrekte de 2. çeyrekte yaşadıklarımızın tekrarlanmayacağı garanti değil. 2. çeyrekten iyi bilanço gelir ama beklenilenden düşük olursa yine basma amaçlı kullanırlar! Sonuçta 2. çeyrek bilançosu da kötü değildi ama beklenilenden düşük diye hayvani bir şelaleye maruz bıraktılar bizleri!
Tabii bu iyi senaryoda olabilecekler, en azından bilanço beklentisiyle yine 5.60'ları görebiliriz. Kötü senaryo ise şirketten bağımsız piyasanın, endeksin bozulması. Böyle bir durumda koca rallide yükselmek şöyle dursun, yatırımcılarıma zarar ettirdim, şimdi borsa düşerken en azından düşmeyeyim demeyecektir, belki de endeksteki düzeltmeden bile daha sert düşecektir. Umalım da kötü senaryo gerçekleşmesin, yoksa 5 senedir bekleyenlerle birlikte upuzun vadeci oluruz biz de!
Ben o kadar incelemedim. Genel bir bakışla incelemeye gerek duymadım.
Sürekli uçacak kaçacak diyenler neden ucacak kaçacak olduğu konusunda somut bilgileri olmalı diye düşündüm ve sordum.
Hani neden uçacağına kaçağına dair yukarıdaki sorgulara karşılık somut bilgilerde yazsalar da, bu dayanakla bizlerde hisseyi daha doğru değerlendirme şansı yakaladak. Çünkü dış bakışla finansal yapı uzun dönemli çok olumsuz görünüyor.
kim demiş uçacak kaçacak son 5 yıldır böyle bir yazı görmedik burada.
alıyorlarsa al satıyorlarsa sat yazıyoruz,
millet kendine bir yalan dünya kurmuş okuduğunu da anlamıyor,
kendi saçma hayalleri olmayınca başkasına siz dediniz olmadı suçlu sizsiniz yazıyor.
madem kazanma umudun yok niye buradasın ? git hisse mi yok ?
borsa böyle, yaşam böyle, forum böyle, sosyal medya ve politika da böyle,
saçmalıklar... yalancılık....
bonzai memleketi.
Yapmayın horoz bey; bakın mesela bir mesajınız:
4.50'den alıp 5.50'den satarak mı Alfa Romeo almayı düşünüyorsunuz?Alıntı:
olur da 4.50 olursa.
ve 15 gün 4.70 altında beklerse.
mesela yani...
oğlana 1 araba parası çıkartıcam. marka bile belli kırmızı bi alfa romeo şöyle havalısından....
annem kar edersek, hepsini toruna verecem dedi
En dandik kağıtlar fiyat katlamışken, borsa 35 bin puanlık ralli yapmışken %15-20 için mi bu hisseyi tutuyorsunuz?
Yok "ben aşağıdan alıp yukarıdan satıyorum, sonra tekrar aşağıdan alıyorum" diyorsanız da arkadaşın dediği ile aynı noktaya geliyor durum. İstikrarlı bir yükseliş yaşayamıyorsa bu hissenin mali durumu kötü demektir. %10-15'i tuvalet kağıdı bile 3-4 ayda bir yapar yükselen endekste. Durum böyleyse arkadaşa negatif algı yapıyor muamelesi yapmayın o halde.
Hem "alıyorlarsa al, satıyorlarsa sat" diye bir stratejinin geçerliliği yok borsada. Çünkü alımı ya da satımı perdeleme üzerine kurulmuş bir sistem bu. Alıyorlar sandığımız bir durumda kazığı geçirdiler işte son yaşadığımız örnekte. Siz de öyle sanıyordunuz ki, sürekli Citi'nin takasını soruyordunuz. Aynı şekilde satıyorlar gibi gösterip de alımı perdeleyebilir ve sattığımız hissenin arkasından baktırabilirler bizi.