Ben isterim, verir vermez o ayri konu.
Polo zorunlu trafik 6000 kasko 11000 olmus, saglik sigortasi ne oldu bakalim :(
Hayat gitgide zorlasiyor bu gariban Dudu icin.
Printable View
bilanço akşama kaldı desenize :D gece açıklarlar diye bekledim olmadı CHOREME OTOMATİK YENİLEMEYE ALDIM pythonda choreme driver ve selenium kütüphanesi kullanarak kap finansal tablolara son 1 hafta getir.... sürekli yeniliyor ama maalesef bugün benim için haftanın en yoğun günü... pc başında olamayacağım, telden ara ara kontrol ederim tabi fırsat bulabilirsem inşallah akşam açıklarlar piyasa kapalıyken ve herkesin vakti olduğu bir zaman
dikkat edin ayılar çıkabilir rüyamda ayı gördüm.... boğaya yormak isterim tabi ama nasıl yoracağım rüyalar tersine çıkar mı desem ne desem :D
2024 yılında en yüksek 1249 liraya görmüş. Bakalım bu seneyi hangi fiyatlardan kapatacak. Ben 2024 yılını 1400 seviyelerinde kapatacağını düşünen iyimserlerdenim
Şirket için sadece ticari araçlardan oluşan ürün miksine ek olarak binek araç pazarına adım atılması da müşteri
çeşitliliğini arttıracaktır. Hatırlatmak gerekirse, satın alım esnasında 406mnEUR’luk ilk taksit ödemesi gerçekleştirilmiş,
2025 ve 2028 yıllarında sırasıyla 196mnEUR ve 23mnEUR ödeme yapılacaktır (Toplam ödeme: 625mnEUR). Romanya
fabrikasının 2028 – 2034 yılları için öngörülen kapasite kullanım oranına bağlı olarak 2028 yılında 140mnEUR’ya kadar
ilave ödeme yapılması söz konusudur. Ford Otosan, 2019 yılında elektrifikasyon yolculuğuna başlarken üretim
kapasitesi 455 bin adet iken 2025 yılında tüm üretilen araçların elektrikli seçenekleriyle toplamda 900 bin adedin üzerine
çıkacak olması dolayısıyla Ford’un elektrikli araçlara dönüşüm planında önemli bir rol üstlenecektir
Şirket, satış geliri modeline istinaden ihracatçı bir yapıya sahiptir. Özellikle son dönemde yaptığı Romanya
fabrikası ve 1-ton ticari araç üretiminin de sağlayacağı katkı hesaba katıldığında 2025 yılında ihracat gelirlerinin
payının daha da artmasını bekliyoruz. Yurt içi satış gelirlerindeki karlılık oranı daha yüksek olsa da ihracat
gelirlerinde maliyet artı anlaşmaları sayesinde karlılığın sürdürülebilir olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca, Ford
Otosan’ın daha yüksek üretim maliyeti olan elektrifikasyona geçmesi, üretim portföyüne binek araç eklenmesi
ve ihracat gelirlerinin toplam gelirler içindeki artan payı nedeniyle marjların ilerleyen dönemde normalleşmesini
ve tarihsel ortalamalara yakınsamasını bekliyoruz.
Pandemi sonrasında ortaya çıkan çip problemleri, araç ulaşılabilirliğinde yaşanan zorluklar, makroekonomik
koşullardan kaynaklı tüketicinin araç alımını bir yatırım aracı olarak görmesi sebebiyle otomobil üreticileri
başarılı fiyatlandırma stratejileri sayesinde araç başına karlılıkta rekor seviyelere ulaştılar. Şirket, 2022 yılında
araç başına 2,057EUR FAVÖK ve 1,628EUR VÖK elde ederken, 2023 yılında yıllık %6 artışla 2,183EUR ve
yıllık %47 artış 2,388EUR VÖK açıklamıştır (TMS29 hariç). Tahminlerimize göre 2024 yılında, araç başına
1,992EUR FAVÖK ve 2025 yılında 2,100EUR FAVÖK açıklayacağını öngörüyoruz
Ana ihracat pazarı olan İngiltere’deki hafif ticari araç kayıtlarında 9A24’te %4’lük bir yükseliş hakimken Ford’un
satış adetleri yıllık %9 arttı. Ayrıca, geçtiğimiz senenin aynı döneminde %30,8 olan pazar payı 9A24’te %32,3’e
yükseldi. Ford Otosan, 6A24’te Ford’un satılan ticari araçlarının %74’ünü üretirken Avrupa’da ticari araçlarda
liderliğini 9 yıldır aralıksız sürdürmektedir. 1Y24 sonu itibariyle Avrupa ticari araç pazarında %14,6 pazar payına
sahiptir. Buna ek olarak, Transit Custom Avrupa’nın en çok satan 1 tonluk aracı olup İngiltere’nin en çok satan
aracı seçilmiştir.