Burada da olabilir...Bakiniz işler nereye gidiyor.Alıntı:
#SONDAKİKA
🔴 Mısır'ın Alexandria kentinde 2 İsrail'li turist bir Mısır polisi tarafından öldürüldü (Al Arabiya)
Printable View
Burada da olabilir...Bakiniz işler nereye gidiyor.Alıntı:
#SONDAKİKA
🔴 Mısır'ın Alexandria kentinde 2 İsrail'li turist bir Mısır polisi tarafından öldürüldü (Al Arabiya)
https://resmim.net/cdn/2023/10/08/SUBeMy.jpg
Koray Pehlivanoğlu
@korayphlvglu
·
46d
Filistin (Palastine) bölgesinin tarihi:
1- MÖ 3.000'li yıllar bağımsız şehir devleti
2- Dönemi belirsiz Mısır Hakimiyeti (Arap göçleri)
3- MÖ 2.000 Kenan ülkesi Mısır'dan Kaçan/sürülen Yahudiler kurar.
4- MÖ 740 Asurlular
5- MÖ 587 Babilliler
6- MÖ 530 Persler
The Kassam Brigades announced that Palestinian armed fighters in Ofakim, Sderot, Yad Mordechai, Kfar Aza, Be'eri, Yeted and Kissufim have been reinforced with ammunition and additional forces, and that clashes continue.
Aynen yazdiğım gibi.
Cehennemin kapiları açildı, Armageddon başladı.
Tanriyi, Kiyamete zorlayacaklar.
Batı Seria'ya koridor açmaya çalisiyorlar.Alıntı:
Now: Battles begin between Hamas forces and Israely military forces near Ashkelon.
https://resmim.net/cdn/2023/10/08/SUBOgi.jpg
Korku ve Yalan Imparatorluğu. Yikiliyor.Alıntı:
Pelham
@Resist_05
Bill Gates asked the Danish government to support DTP vaccination of 161 million African children…
Gates claimed it was saving 30 million lives, so the Danish government asked for the data, of which Gates had none…
So they went to Africa and looked at 30 years of DTP data. What they found was “SHOCKING”…
Girls injected with the DTP vaccine were dying at 10 times the rate of those who weren’t.
Allah belalarini verdi.
https://twitter.com/Resist_05/status...88857640411428
Linkte video var.
Lübnan da savaşa girdi. 3 cephe açıldı.Alıntı:
BREAKING:
Hezbollah confirms 3 radar sites belonging to Israel have been destroyed, Israel has lost radar coverage of the north.
Hezbollah has precision weapons, drones and missiles and is far more powerful than Hamas.
Katar Dışişleri:
"Gerilimin sorumlusu yalnızca İsrail'dir."
https://twitter.com/Sprinter99800/st...56146381439169
Linkte video var.Alıntı:
The Israeli military checkpoint of Jalameh was burned by Hamas.
Muhammad Shehada
@muhammadshehad2
Israel is now flattening entire high-rise residential buildings in central Gaza that have ZERO security value!
These are called "power targets" & bombing them is aimed purely at terrorizing, intimidating & collectively punishing the Gazan population...
Ölen İsrailli sayısı: 600
İsrailli askeri yorumcu Noam Amir:
▪️“İsrail, dünyanın en büyük istihbarat güçlerinden biriydi - düne kadar.”
▪️“Hamas, ülkenin tamamına, kendisini Ortadoğu’nun en büyük askeri gücü gören bir orduya sürpriz yaşatma konusunda başarılı oldu.”
▪️“İsrail ordusu, ülke tarihinin en ciddi başarısızlıklarından birini yaşadı.”
▪️“Hamas füzeler atarken, saatlerdir ülkeyi felç etmişken, rehineler alırken, İsrail donmuş ve işlevsiz kalmış durumda.”
▪️“Bu durum, 1973’teki başarısızlıkla kıyaslanamaz, çünkü bugün İsrail iyi kabiliyetlere sahip.”
▪️“O dönem İsrail, orduları olan iki ülkenin saldırısına uğramıştı, bugün ise karşımızda sadece bir terör örgütü var.”
- Makor Rishon -
“Polis, 4. Oto yolda bir İsrail vatandaşını vurarak öldürdü çünkü polis onun terörist olduğuna inanıyordu.”
-Kanal 12
İsrail ordusu, Hamas’ın başlattığı Aksa Tufanı operasyonu sonrası Gazze’yi hedef alırken, vurulacak binaların çatılarına uyarı olarak hafif mühimmatlar atıyor, bir süre sonra ise binayı yerle bir ediyor.
▪️Bazı İsrailli eski güvenlik yetkilileri, saldırılara rağmen uyarı atışlarının yapılmasını sert şekilde eleştiriyor.
▪️Eski yetkililer, Gazze’nin uyarı yapılmadan vurulmasını, Hamas’a karşı daha sert saldırılar talep ediyorlar.
- Walla News -
col temmuz
@temmuz1919
·
3s
·
Hamas ve Filistinli gruplar alan hakimiyeti için çalışmıyor. Hızlıca yer değiştiriyor. Bu yüzden İsrail ordusu neredeyse paralize olmuş durumda. Hızlı müdahale yapamıyor ve devamlı savunmada kalıyor.
El Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde:
"İran'a bize silah, para ve diğer teçhizatları sağladığı için teşekkür ediyoruz."
https://twitter.com/trhaber_com/stat...83024869118186
Linkte video var, izlemeseniz de olur. Salak salak konusuyor işte.Alıntı:
TRHaber
@trhaber_com
Hüseyin Çevik, Filistin hakkında konuştu:
"En delikanlı Arap milleti Filistinlilerdir. Yıllarca İsrail vuruyor fakat Türkiye'ye Filistin'den bir tane bile mülteci gelmiyor."
Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Haşim Safi el-Din:
▪️“Netanyahu, Siyonistler ve İsrail’in liderleri bu şoku atlatamayacak.”
▪️“İsrail istihbaratının başarısızlığı, Filistin direnişi için birçok seviyede başarı anlamına geliyor.”
▪️“İntikam vakti geldi, yenilgiler sona erdi; artık zaferler bizim olacak.”
Gönderi
Yeni gönderileri gör
Sohbet
Türk Politika🎙️ ve 601sokak_ takip ediyor
REALIST
@Realistqx
İsrail ordusunun yıllardır labirent haline gelmiş Gazze'ye Kara Kuvvetleri ile girmesinin ölümcül sonuçları olabilir.
Ancak Gazze'ye girmeden önce ayrım gözetmeden yıkıcı bir bombardıman yapılırsa durum farklı değerlendirilebilir.
Gazze seridindeki kasabaların tahliye edilmesi ve Netanyahu'nun Gazze'deki Filistinlilere bölgeyi terk edin demiş olması yıkıcı bir saldırı beklentilerini arttırıyor.
Böyle bir yıkıcı saldırı Filistin'de masum yüzlerce sivilin hayatını kaybetmesine neden olabilir. Şimdilik bekleyip göreceğiz ama emareler iyiye işaret değil.
Bir müzik festivaline katıldıkları esnada Hamas tarafından kaçırılan çok sayıda İsrailli gencin ailesi, yetkililer tarafından yalnız bırakıldıkları görüşünde.
▪️21 yaşındaki yeğeni kaçırılan Ora Kuperstein: “Kimse bir şey demiyor, yardım etmiyor, kaos var, annesi babası hiçbir şey bilmiyor. Çaresiz durumdayız.”
▪️Kardeşini arayan Nissim isimli İsrailli: “Hükümet nerede? Neden kimse onları bulmamıza yardım etmiyor? Kardeşimden son olarak 'Yardım edin, bize ateş ediyorlar, kanıyorum' mesajı geldi.”
▪️Amit Buskila isimli kızını arayan bir anne: “Bizim devletimiz, hükümetimiz yok. 27 sattir kızımı arıyorum ve kimse yardım etmiyor, yalvarırım yardım edin.”
- Times of Israel -
Hamas dün yaptığı baskında Gazze yakınlarında düzenlenen barış festivaline katılan 200 kişiyi katletti
Öldürülenler Netanyahu ve sağ hükümet muhalifleriydi.
Şerefsizlere bak...Kafanıza füzeleri yiyeceksiniz.Alıntı:
"Azerbaycan, müttefiksiz kaldın. İntikam sana gelecektir."
-IRGC kanalları
Atıyor gibi geldi...Alıntı:
İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari:
▪️"Bütün yerleşim yerlerine ulaşıp İsrail topraklarındaki bü.utün teröristleri tek tek öldüreceğiz."kim.
▪️"Gazze'ye ağır bir saldırı yapıyoruz, şu ana kadar 500 hedefi vurduk, tüm Hamas altyapısı vuruluyor."
▪️"400'den fazla terörist öldürdük, onlarcası esir alındı, İsrail'e girişlerinde ve çıkışlarında yine yüzlerce terörist öldürdük."
- Kanal 13 -
ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrail'de çok sayıda Amerikalının öldüğüne ilişkin raporları doğrulamaya çalıştığını söyledi.
Çok küçük yaşlardan itibaren İsrail-Filistin çatışmasını inceledim ve Filistin halkının 1948'den bu yana uğradığı büyük adaletsizliği biliyorum.
▪️Tıpkı benim 1933'ten bu yana Avrupa'da Naziler tarafından Yahudi halkının uğradığı büyük adaletsizliği bildiğim gibi.
▪️'33'te Almanya'da yaşasaydım Yahudilerin safında, 1948'de Filistin'de yaşasaydım Filistin'in yanında savaşırdım.
▪️Şimdi neo-Naziler Filistin halkının, özgürlüğünün ve kültürünün yok edilmesini istiyor. Artık biz demokratlar ve ilericiler barışın hakim olmasını, İsrail ve Filistin halkının özgür olmasını istiyoruz.
-Gustavo Petro | Kolombiya Devlet Başkanı
İsrail siyasi kaynağı:
▪️“İsrail devleti, kaçırılan vatandaşların serbest bırakılması için pazarlık yapmıyor.”
- Kanal 13 -
ABD Dışişleri bakanı Blinken,
Gazze'ye kaçırılan çok sayıda ABD vatandaşı var.
İran Cumhurbaşkanı Reisi:
"Denklem değişti. İsrail savaş başlatırsa bu ona daha büyük zarar verir. Bölgeyi onlar ateşe atıyor. Bunun hesabı sorulmalı."
Pyotr Kurzin
@PKurzin
🚨 #BREAKING: ISRAEL SAYS TOO EARLY FOR MEDIATION
Israel’s Turkish ambassador, Irit Lillian, said its too early to talk mediation with Hamas.
Lillian said the attacks showed Hamas should not have any presence in Turkey or elsewhere either.
Turkey said its in contact with all parties and ready to de-escalate, but Lillian said its not Israel's priority.
They said: 'Mediation comes at a different point of time. Right now, we are unfortunately counting the dead, we are trying to heal the wounded, we don’t even know what is the number of the citizens abducted.'
https://resmim.net/cdn/2023/10/08/SUe9y7.jpg
Dogri diyir...Kelkit şivesi yapalım. Aydın Doğan Kelkitliydi.Alıntı:
🇹🇷Dr. Yüksel Hoş | Jиуксел Xoш
@yukselhos
Kabaca çizdiğim şu bölgenin bir özelliği var. Yerlileri buraya Kelkit Havalisi (havzası) der. Bu ilçelerin ortak özelliği, bağlı bulundukları illlere 80 ila 200 km gibi uzak mesafelerde olmalarına ve doğal olarak yatırım da fazla almamalarına karşın aynı akarsu havzasının meydana getirdiği doğal yollar sebebiyle ayrı bir kültür bölgesi oluşturmaları ve birbirleriyle etkileşimde olmalarıdır. Çamoluk, Şebinkarahisar, Alucra Giresun'a 200 km gibi deli bir mesafede iken Suşehri'ne 40-50 km yakındırlar. Burada bir vilayet şarttır ve merkezî de en düz, en makul saha olan Suşehri olmalıdır. Zara bile Sivas'a uzak ve sapa... Gerek yönetim, gerek merkezden taşraya hizmetlerin gitmesi adına en makul olanı budur.
Trump:
“İsrail’e yapılan saldırı, başımızda olan güçsüz lider (Biden) nedeniyle zayıf ve etkisiz görünmemiz yüzünden yaşandı.”
https://twitter.com/YsYaklasiyor/sta...17975124254903
Linkte video var.Alıntı:
YS YAKLAŞIYOR
@YsYaklasiyor
Afganistan'ın #Herat bölgesinde 6.3 büyüklüğünde #deprem meydana geldi!
2000'den fazla kişi öldü, en az 2000 yaralı var!
08-10-2023
#HeratEarthquake
https://resmim.net/cdn/2023/10/08/SUoecQ.jpg
Alıntı:
Homira
@TheHomira
Disaster after disaster! Heartbreaking to see the extend of the damage from the earthquake in Herat! 💔
Oğuzhan Uygun
@ogzhn_uyg
🇮🇱İsrail'in "aşılamaz" dediği demir kubbesinin (Iron Dome) satürasyon zaafiyeti
Çok sayıda atışın ardından 'satürasyon' denilen zaafı nedeniyle roketleri engellemede sorun yaşıyor.
Hamas'ın çoğu "ev yapımı" birkaç yüz dolar değerindeki roketlerine karşın Demir Kubbe'de kullanılan savunma füzeleri ortama 50 bin dolara mal oluyor.
Hamas'ın çok sayıda roketle, gelişmiş savunma sistemini yorduğu ve peşinden gelen roketlerin füze kalkanını bu sayede aşabildiği belirtiliyor.
Geçmiş dönemlerden farklı olarak hedeflere isabet oranlarında da gelişme olduğu görülüyor.
2019-2020 yıllarında Hamas toplamda 775’in üzerinde füze ateşlemişti. 2021'de 24 saatte binin üzerinde, bugün ise 20 dakikada 5 bin füze ateşleyecek seviyeye ulaştıklarını gösterdiler.
Yurt dışında mühendislik eğitimi alıp yeniden bölgeye dönen Filistinlilerin know-how anlamında çok faydalı bilgiler edindikleri ve roket üretiminde başrol oynadıkları söyleniyor.
Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner.Alıntı:
Benjamin Netanyahu - בנימין נתניהו
@netanyahu
·
10 Eki 2019
Israel strongly condemns the Turkish invasion of the Kurdish areas in Syria and warns against the ethnic cleansing of the Kurds by Turkey and its proxies.
Israel is prepared to extend humanitarian assistance to the gallant Kurdish people.
Alıntı:
Özgür Özel
@eczozgurozel
İsrail'in 198 Filistinlinin yaşamını yitirmesine neden olan Gazze saldırılarını lanetliyorum.
Filistin ve Orta Doğu'ya barışın gelmesi, tırmanan gerilimin sonlanması, bir daha can kaybı yaşanmaması için uluslarası topluma öncülük etme görevi ülkemize düşmektedir.
Alıntı:
İris Cibre 🐦
@iriscibre
200 İsraellinin öldüğü
500 e yakının işkence ile kaçırıldığı
1000 üzerinde ise İsraellinin yaralandığını unutmuşsun
Size yazıklar olsun ayrı da
Bana da yazıklar olsun ki sizlere ve partinize oy verdim
Linç üzeri linç yeyip seninle aynı fikirdeki başkanını savundum
Birinin acısı da acı, diğerinin acısı da acı
Tümü sivil
Tümü suçsuz
İsraelli sivil de Filistinli sivil de
Tüüü yazıklar olsun
İşte böyle başlarina gelince anliyorlar. :)))))))))))Alıntı:
İris Cibre 🐦
@iriscibre
Bundan sonra chp ye tek oyum yok
1 tane chp li aramasın beni
1 tane mesaj dahi istemiyorum
Sizlerle işim yok benim
Üyelikten çıktım hala mesj geliyor, yarın ilk iş ilçenizi arayıp listeden çıkartmalarını isteyeceğim
Tüü yazıklar olsun
@herkesicinCHP
@erenerdemnet
@kilicdarogluk
SDG/PKK/YPG - Mazlum Abdi:
"Türkiye; sadece 72 saat içinde, güvenli bölgelerimizi felç eden 150'den fazla noktayı vurdu!"
Gazze şeridinde onlarca Amerikan vatandaşı rehin tutuluyor.
-İsrail'in Birleşmiş Milletler Temsilcisi
https://resmim.net/cdn/2023/10/08/SUrRnG.jpg
2014 yılından kalma bir paylaşım:Alıntı:
Allan Sørensen
@allansorensen72
Sderot cinema. Israelis bringing chairs 2 hilltop in sderot 2 watch latest from Gaza. Clapping when blasts are heard.
Sderot sineması. İsrailliler, Gazze'den son gelişmeleri izlemek için Sderot'taki tepeye sandalyeler getiriyor. Patlamalar duyulduğunda alkışlıyorlar.
Aşağıdaki paylaşım ise dün yapılmış; Aşkelon ve Askod sokakları, Israil'li sivil cesetleriyle dolu:
https://resmim.net/cdn/2023/10/08/SUrO8W.jpg
Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner...
Kolombiya Devlet Başkanı Petro:
"İsrailli çocukların huzur içinde uyumasının tek yolu, Filistinli çocukların da huzur içinde uyumasıdır."