Originally Posted by
Ahmetg
benim altimda da fistik gibi araba var simdi sana bir sorum var
senin altina Hummer vericem ABD nin en pahali arabasi galiba 90 bin dolar benzinde benden
Ama koy yok kasaba yok hatun zaten yok en yakindaki deniz camur gibi ve insan eti yiyen (flesh eating bacteria) var yani yuzemezsin ve hicte guzel bir kiyi degil
----------------------------
Bir de Turkiyede senin altina Renault 12 vericem ama bununla Mutevazi olalim Cesme Ilica plajina gidiyorsun. Kumrunu yiyorsun, mis gibi denizde yuzuyorsun. Plajda futbol oynuyorsun kari kiz takiliyorsun neyse. Ortalikta bir tane zenci yok hava cok guzel. Deniz camur gibi degil. Ama en onemlisi doyasiya yuzuyorsun ama cebinde 50 lira kalmis
--------------------
Hangisini tercih edersin?
-------------------------------------------------
Ben 24 yildir ABD deyim bak herhafta sonu hanimla kahvaltida karsi karsiya oturuyoruz simdi Izmirde olsak sunu yapardik bunu yapardik muhabbeti. Hayat geciyor ve biz curuyup gidiyoruz
ABD deki Turk ailelerin %99 u bu durumda. Tatile cikmak imkansiz cunku anane babane torunu gormek istiyor o yuzden 2 haftalik tatilimizde TR ye gidiyoruz. ABD de hicbir sirket ayni anda 2-3 haftadan fazla izin vermez. TR ye bi iniyorsun jet lag den beynin donuyor.Kendine gelmen 3 gun. Anane babane de ABD ye gelse bile burada mutlu olmuyorlar 3 aydan fazla kalamiyorlar. Bazisi hic gelemiyor cok yasli mesela benim annem gibi.
Cebimde iki pasaport var ucak biletleri komik derecede ucuz ama Turkiye haricinde hicbir yere gidemiyorum.
Oysa gir facebook a TR de ki arkadaslara bakiyorum dunyayi geziyorlar hemde Turk pasaportuyla
Gurbet igrenc bir sey o kadar igrencki. Cunku 2. sinif vatandassin. Yanlis anlama kimse seni dusuk gormuyor Almanya gibi ama hayat kalitesi cok dusuk. Eskiden fakir ulkenin 1. sinif vatandasiydim etrafimdaki insanlarin seviyesi geliri yasam tarzlari ust siniftandi. Simdi ulke zengin hemde baya zengin ama bana bir faydasi yok etrafimdaki Turkler hep gecekondudan cikma. Bu ulkede hersey cok geri.
Hangi ulkeye gidersen git entellektuel kesim nufusun %1-2 sidir. Onun icine girmezsen hayatin zehir oluyor. Is bulacaksin evleneceksin ev alacaksin hep cevre sayesinde olur. Yurtdisina tasininca hayata -20 den basliyorsun.
ne kadar anlatsam bos sen gel amerikaya taksici ol, okey bir daha yazmiycam