-
https://i.hizliresim.com/c88hnyq.jpg
Altın madenine rastlandı haberine rağmen EREGL almamanın nedeni EREGL PD/DD'sindeki kendi kişisel ölçümlerimdeki son 3,5 yılda oluşan lineer regresyon hattına göre fiyat artışının sınırlarına gelmiş olması idi. Son bir kaç yılda bu hattın işliyor olmasının dikkatimi çekmesinden dolayı bunu takibe almıştım. Bu süre zarfında hattın üstü şimdiye kadar 2 kere ihlal edilmişti. Birincisi Rusya-Ukrayna savaşına giden süreçte HRC fiyatlarının aşırı yüksek fiyatlandığı zamanlarda, ikincisi büyük demir madeni rezervi keşfi haberinden sonraki spekülatif hareket sürecinde.. Belki bu sefer de o tarz bir ihlal söz konusu olabilir. Normal şartlar altında HRC fiyatlarının iyi olmadığı ve marjların pek de iyi görünmediği bu süreçte bu haberin satış ve son zamanlardaki yukarı yönlü hareketin kâr realizasyonu olarak kullanılabileceği ihtimalini düşünmemdi. Yoğun OYAK alımları benim yanılmış olma ihtimalimi masada tutuyor.
Sonuçta bu da benim kişisel spekülasyonum. Bir şeyi speküle edersiniz, doğru çıkar, yanlış çıkar, onu zaman gösterir. Bu hareketin içerisinde yer almaktansa, kendi rutinlerimle devam etmeyi tercih ettim. Pişman mıyım? Evet, daha güzel bir marj yakalama fırsatını tepmiş olduk. Ama sonuçta aldığım kararlar kendi nasibimin bir parçası. Ayrıca her tercihin bir vazgeçiş olduğu hakikati de yanı başımızda duruyor.
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
-
-
https://www.youtube.com/watch?v=ti-h...44YH5L&index=5
Sen çok yaşa Göksel Baktagir.. Kıymetini bilen de çok yok, ama olsun, elmas kıymeti bilinmiyor diye değerini yitirmiyor.
-
Yaklaşık bir haftadır acaba swing trading'e geçsem ve bunda renko grafiklerini kullansam yeterince faydalı sonuçlar alabilir miyim diye incelemelerimi yoğunlaştırmıştım ve swing trading'e bir şans vermeye karar vermiştim. Ancak endeksin genel görünümü, fiyatların tepe bölgesinde her an kâr satışları gelebilirmiş gibi bir görünüm arz etmesi ve trading yaptığım hisselerin genel durumu henüz swing trading'den yeterli marj elde edemeyeceğim yönünde bir kanaat oluşturdu. Ve 2-3 günlük swing trading denememi sonlandırıp, bir süredir devam ettiğim 'kapanışta al, açılışta sat', ve 'gün içi scalping/trading imkanları olursa değerlendir.' şeklinde devam eden yöntemime tekrar geçiş yaptım ve bu sabah 10:15 itibariyle elimdeki hisseleri satıp tekrar nakde geçtim.
Şimdilik askıda olmasına rağmen swing trading'den komple vazgeçtiğim anlamı taşımıyor bu. Sadece piyasa konusunda swing trading'e uygun bir yapı oluştuğuna net bir kanaat getirmeden bu şekliyle devam edeceğim. Uzun süreler hep aynı yöntemi kullanan birisi olmadığım gibi çok kısa zamanda çok çabuk ve sürekli fikir değiştiren birisi de değilim. Ancak uyguladığım sistem her ne olursa olsun, verimliliği benim için önemli. Verimli olmadığına kanaat getirdiğim bir yöntemi kendime dayatmayı da sevmiyorum. Henüz zamanı değilmiş deyip vazgeçiyor ve verimli olana geri dönüş yapıyorum.
Şimdilik durum bundan ibaret. Yazılarımı da azaltıp, zamanla tamamen sonlandıracağımı zaten belirtmiştim. Bu konuda da fikrimde bir değişiklik henüz yok. Tavsiye edebileceğim tek şey hangi yöntemi uygulayarak kazanabiliyor ve mutlu oluyorsanız onda verimliliğinizi artırmaya yönelik yollar araştırın. Eğer bir şeyde verimli olamıyorsanız, tercihleriniz ya da yönteminiz yanlış olabilir, ya da uygulamalarınız içinde bulunduğunuz zaman dilimine pek uygun olmayabilir, bu durumu da gözden geçirip yapınıza uygun daha verimli bir yöntem keşfetmeye çalışınız.
-
https://i.hizliresim.com/pzhi43e.jpg
Endeksteki şu anki saatlik görüntü çok iyi durmuyor. İki hat arasında dikdörtgen formasyonunun ne tarafa kırıldığını iyi takip etmek gerekli.
Yatırım tavsiyesi değildir.
-
https://i.hizliresim.com/t8ej25e.jpg
Saatlikte mavi elipslerle işaretlediğim ve yukarı yönlü trendin göstergesi olan Daha Yüksek Tepe - Daha Yüksek Dip döngüsü Pembe Elipslerle işaretlediğim tepe ve diplerle bozulmuştur, saatlikte Daha Alçak Tepe ve Daha Alçak Dip oluşumu söz konusudur. Çok kısa vadeli bakanlar için bu endekste 'satış' sinyalidir bana göre. Eğer kapanışı yeşil çizginin altında yapmaz ise dikdörtgen formasyonun bozulmadığına, tekrar mavi çizginin üstüne çıkarsa aşağı kırılımın fake olduğuna, tuzak olduğuna hükmedebiliriz.
Kişisel görüşlerimdir. Yatırım Tavsiyesi İçermez.
-
Bugün de BIST 100 dışı tahtalar endeksi XTUMY BIST 100'e göre sağlam duruyor. Acaba bir geçişkenlik söz konusu mu, üzerine çalışılmalı.
-
hindistan:
2024 Bütçesi: Gümrük Vergisi İndirimleri
Altın ve Gümüş Gümrük Vergisi: %15'ten %6'ya düşürüldü!
Platin Gümrük Vergisi: %15,4'ten %6,4'e düşürüldü!
Senco Gold Hisseleri: %6,3 artışla 1.000 ? 'ye yükseldi ytd