Originally Posted by
istanbullu1963
Arkadaşlar bu satırları kimseye cevap olsun diye yazmıyorum. Ayrıca kimsenin fikrini eleştiriyor falan da değilim. Sadece kendi fikirlerimi yazacağım:
1-Bana göre altın bir yatırım aracı değildir. 2012 yılında ons başına 2000 doları gören altın bugün de aynı yerlerde. Türk insanı maalesef dolar yükseldiği için gram altının da yükseliyor olmasıyla kendisini enflasyondan koruduğunu zannediyor. Varsayalım enflasyondan koruyor olsa bile yine de yatırım aracı değildir, çünkü reel çok fazla bir getiri sunamaz. Altın ne kar payı verir, ne de faiz. O yüzden bunu bir yatırım aracı olarak görmek ve altın güzellemeleri yapmak şahsi fikrime göre komik oluyor.
2- Yine bana göre dolar da yatırım aracı falan değildir. Enflasyona karşı Türk insanını korumaz. ABD dolarının kendi enflasyonunu hesaba katarsak, dolar bazında 5 yıl içinde parasını ikiye katlayamamış birisi zarardadır.
3- gayrımenkul de bana göre asla ve asla yatırım aracı falan değildir. Konut sadece oturmak için 1 tane alınır o kadar. Konutun demirbaş aidatı, kira vergisi, kiracıyla uğraşması, aldığın 3 kuruş kira, kiracının ödememesi, çıkartılamaması falan derken sinirleriniz zıplar. Konutun değerinin artması ise yine ancak ve ancak o da belki enflasyona karşı korur. O da belki…
4- Bana göre gerçek ve tek yatırım aracı ister BİST olsun ister ABD borsaları olsun, hisse senetleri ya da hisse fonlarıdır. Borsaların doğası gereği yönü mutlaka ve mutlaka yukarıdır. Burada püf noktası, uzun vade ve temettüdür. Hatta temettü olmasa bile en önemli konu uzun vade ve sabırdır.
5- ben 2018 nisan ayında 2 adet ev satarak tamamıyla borsaya girdim ve paramı dolar bazında ikiye katladım. Tek yaptığım fazla kıpraşmamak ve sabırla beklemek oldu. Şu an aynı evlerden 4 adet alabiliyorum.
Herkese iyi geceler…