Hocam kabile anlayışı ön plandadır. Kendilerinden olan biri zor duruma düştüğünde imece usulü çalışıp o kişi düzlüğe çıkartılır. Bu tür şeylere çok şahit oldum.
Printable View
Hocam kabile anlayışı ön plandadır. Kendilerinden olan biri zor duruma düştüğünde imece usulü çalışıp o kişi düzlüğe çıkartılır. Bu tür şeylere çok şahit oldum.
BİST bir yatırım ortamı değildir, hedge fonu gibi işlev gören kurumların proprietary işlemlerden (kendi hesabına yaptıkları alsatlardan) kar elde etme potansiyeli sunan bir treyding platformudur. Bana göre işin özeti budur.
Sportif hisseler candır, BİST in ana fonksiyonunu bunlar mükemmel şekilde temsil eder. O cephede bir tek FENER kaldı, diğerleri aşırının da aşırısı sulanma etkisi yüzünden potansiyel sunmuyorlar.
Konu borsa dışı fakat "sermaye" ile alakalı tarafı "drahoma" iyi çalışan bir buluş.
Şimdi de devam ediyor mu?
Bilmem.
100 endeks 8900-9500 kanalı içinde git gellere devam edecek gibi gözüküyor. %6 lık dar bir yatay kanal bu. Çok olumsuz bir gelişme olmadıkça 8900 ün altına inişler kaçak türünden yani geçici olur.
EREGL de hisse geri alımı yapılmış 18 milyon lotluk. Geri alımı yapan ana hissedara mümkün olan en yüksek fiyattan mal kakalamak için kurumlar ve robotlar hisseyi ciddi şekilde yukarıya sürdü. Şirket yanlış yaptı bence. 1.8 milyar liralık, hisse başına 25 kuruşluk, hissedarlar açısından hiç bir şey ifade etmeyen temettüyü bir kaç ay önce dağıtmak yerine o parayla hisse geri alımı yapmalıydılar. Hem o para boşa gitti, hem de 300 milyon TL ye yakın stopajı boş yere ödediler. Vergisi zaten ödenmiş olan meblağı Çifte vergilendirmeye tabi tutup Maliyeye 300 milyon TL ye yakın bir bağış yaptılar.
Nippon Steel in US Steel i 14.9 milyar dolara satın alması aslında Avrupadaki demir çelik üreticileri için olumsuz. Bunun etkilerini orta vadede göreceğiz.
Nippon, US Steel için defter değerinin %10 fazlasını ödedi. Öte yandan EREGL defter değerine göre %30 a yakın iskontolu işjem görüyor. Şu anda 25.80 olan EREGL hissesi bağlamında Nippon EREGL ye 51 tl ödemiş gibi oldu. 😊
Borsadaki şirketlerin mümkün olduğunca hisse geri alımı yapmaları ve akabinde sermaye azaltımına gidip bu hisseleri iptal etmeleri gerekiyor bence. Böyle olursa hem tedavüldeki hisseler azalır dolayısıyla suni fiyatlamaların önüne geçilir, hem de mevcut hissedarların pastadaki payı artar, yani Çifte kazanç söz konusu.