Ana ortaklik payi ne kadar??
HUAWEI VNS-L31 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Ana ortaklik payi ne kadar??
HUAWEI VNS-L31 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın kitapçı ana ortaklık payı borsada dolaşan pay değildir. Bildiğim kadarıyla anlatayım.
Bilici yatırım in birden fazla şirketi var. Doğal olarak bilanço kondolide olarak açıklanıyor. Şirketteki payı yüzde 50 den fazla olduğu nda şirketin bütün varlıklari BLCYT bilançosu içinde gözüküyor. Ama blcyt bu şirketin yüzde 50 sine sahip .yani blcyt ait olmayan değerler Bilici bilanço nda gözüküyor. Değerleme yaparken bu fazlalığı çıkarmak gerekir. Buna da ana ortaklık payı deniyor.
Bilici yatırımın son bilançosuna göre ana ortaklık değeri % 65 civarında olduğu için karın %65 ni almak gerekiyor. Değerleme yaparken buna dikkat etmek gerekir. Bilmiyorum hesaplama yaparken sen nasıl yapıyor sun
Yatırım tavsiyesi değildir.
Siyaset hayatımıza gireli izci dostum kenar gezer oldu gibi hissediyorum, gene de şu ana ortaklık payı hakkında görüşünü bilmek isterim
Bilici blanco ya bakarsan eğer orada ana ortaklık payları diye bir bölüm var .orada yazan miktar bilicinin gerçek bizi ilgilendiren karidir . Hesapları ona göre yapmalısın.
Sonuç olarak % 65 ni almalısın .
Bu oran her bilanço döneminde değişebilir. Alt şirketlerin kâr zarar durumuna göre,[emoji4]
Yatırım tavsiyesi değildir.