-
Marshall Boya'nın Akzo Nobel'den aldığı 400 milyon TL borca ilişkin ödeme Şirket hesabına geçti
08/05/2023 06:20:15
Marshall Boya'nın Akzo Nobel'den aldığı 400 milyon TL borca ilişkin ödeme Şirket hesabına geçti.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıkamada şöyle denildi:
"Şirketimizin 05.05.2023 tarihli kararı ile Akzo Nobel N.V'den alınan 400.000.000-TL borca ilişkin ödeme şirketimiz hesabına geçmiştir."
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
MAKIM payının piyasasındaki işlemlerle ilgili bir kişi hakkında 1 ay süreyle tedbirler uygulanacak
08/05/2023 06:20:30
MAKIM payının piyasasındaki işlemlerle ilgili bir kişi hakkında 1 ay süreyle tedbirler uygulanacak.
BIST'ten KAP'a yapılan açıkamada şöyle denildi:
"Borsa İstanbul A.Ş. Piyasalarında Uygulanacak Gözetim Tedbirleri Yönergesi'nin 5. maddesi çerçevesinde, Makim Makina Teknolojileri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (MAKIM) payının piyasasında, Yönerge'nin 6. maddesinde belirtilen emir ve işlemleri nedeniyle aşağıda adı belirtilen yatırımcı hakkında Borsamız Pay Piyasası'ndaki emir ve işlemlerine yönelik olarak 08/05/2023 tarihinden itibaren 1 ay süreyle "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı", "Brüt Takas" ve "İnternetten Emir İletilmesinin Kısıtlanması" tedbirleri uygulanacaktır.
Yatırımcı Adı ve Soyadı
MKK Sicil Numarası
CENK ESİNDUY
45162365
Tedbirlerin uygulanacağı son tarih 07/06/2023'tür."
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com)
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Kordsa'nın ilk çeyrekte satış gelirleri 5,2 milyar TL'ye ulaştı
08/05/2023 06:20:30
Kordsa'nın 2023 yılının ilk çeyreğinde satış gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 artışla 5,2 milyar TL(276 milyon dolar) oldu.
-
Pergamon Status, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi ve ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikalarını yeniledi
08/05/2023 06:21:00
Pergamon Status, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi ve ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikalarını yeniledi.
"Şirketimizin sahip olduğu "ISO 27001- Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi" ve "ISO 9001- Kalite Yönetim Sistemi " sertifikaları 07.05.2023 tarihi itibariyle yenilenmiştir."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Tek-Art İnşaat, protokol kapsamında Odeabank'a 11,5 milyon dolar nakit ödeme yaptı
08/05/2023 06:21:15
Tek-Art İnşaat, protokol kapsamında Odeabank'a 11,5 milyon dolar nakit ödeme yaptı.
"18.04.2023 tarihli özel durum açıklamamızda özetle, Şirketimizin Odeabank A.Ş.' ne olan kredi borcunun yeniden yapılandırma çalışmaları sonucunda Protokol imzalandığı ve protokol çerçevesinde 28.06.2024 tarihine kadar nakit ve ayni ödemeler söz konusu olacağı ifade edilmişti.
Söz konusu Protokol kapsamında, Odeabank A.Ş.'ye 11.500.000 ABD Doları nakit ödemesi yapılmış, ayrıca, müteselsil kefil olan Şirketimiz bağlı ortaklığı May Boya A.Ş. tarafından Bankaya taşınmaz devir işlemi tamamlanmıştır.
Protokol kapsamında 28.06.2024 tarihine kadar ödemeler devam edecektir. Anılan taşınmaz devrinin, II-23.3 sayılı Önemli Nitelikteki İşlemler ve Ayrılma Hakkı Tebliği'nin 4.maddesinin 1.fıkrasının (c) bendi ve 6.maddesinin 4.fıkrası ve 6.maddesinin 1.fıkrası uyarınca, Şirketimiz konsolide finansal tabloları açısından önemlilik ölçütünü sağlamadığı, bu nedenle ayrılma hakkı doğuran bir işlem olmadığı sonucuna ulaşılmıştır."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Oylum Sınai, Kayseri Serbest Bölgesi'nde yatırım sürecini başlattı
08/05/2023 06:21:30
Oylum Sınai, Kayseri Serbest Bölgesi'nde yatırım sürecini başlattı.
"Şirketimizin daha önce almış olduğu KAY-SER Kayseri Serbest Bölge Kurucu ve İşletmecisi A.Ş. içerisindeki 22.328,50 m2 arsaya yaklaşık 16.000 m2'lik kapalı alan yapılması ile ilgili yatırım süreci başlatılmış olup gerekli yasal izinler alındıktan sonra inşaatin 2023 yılı içerisinde tamamlanması hedeflenmektedir. Serbest bölge içerisinde yer alan bu yatırımda muhtelif vergi ve SGK avantajlarından yararlanmak amacıyla üretim faaliyetlerinin başlatılması değerlendirilmektedir. "
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
DYO Boya, DYO markalarının devrini tamamladı
08/05/2023 06:22:00
DYO Boya, DYO markalarının devrini tamamladı.
"Şirketimizin 11 Kasım 2022 tarihli açıklaması çerçevesinde, tüm kategorilere ilişkin DYO markalarının devri bugün (05.05.2023) itibarıyla tamamlanmıştır. "
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Zorlu Enerji, Bosna Hersek'de "Electrip BH d.o.o" unvanlı bir şirket kurdu
08/05/2023 06:22:15
Zorlu Enerji, Bosna Hersek'de, Hollanda'da kurulu dolaylı iştiraki Electrip Global B.V.'nin %100 hissedarlığında "Electrip BH d.o.o" unvanlı bir şirket kurdu.
"28.02.2023 tarihli özel durum açıklamamıza istinaden; Şirketimizin Türkiye'de yürütülen elektrikli araç şarj istasyonu satışı, kurulumu ve işletmesini kapsayan faaliyetleri ile bu konudaki projelerini iştirakleri aracılığı ile yurt dışına taşımak amacıyla, Bosna Hersek'de, Hollanda'da kurulu dolaylı iştirakimiz Electrip Global B.V.'nin %100 hissedarlığında "Electrip BH d.o.o" unvanlı bir şirket kurulmuştur."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter