http://666kb.com/i/e064vpkt4oppcx970.png
Sıvının kaynama noktasının üstündeki sıcaklıklarda; kabın yüzeyinden sıvıya aktarılan ısı miktarı çok yüksek olduğunda, kaba temas eden kısmının çok kısa sürede buharlaşması sonucu oluşan yüzeysel tampon sıvının kalan kısmının buharlaşmayıp kabın üstünde hareket etmesine neden olur, işte buna Leidenfrost etkisi denir...Kuran'dan çalmışlar bu bilgiyi şimdi bize satıyorlar...Ha, kabahat "hocaaam, elledim/ellendim, orucum bozulur mu?" sorularına cevapla iştigal eden "bilim" insanlarımızda sadece bizde değil...Cayır cayır yanacaklar haberleri yok şapşalların...Sonuçta bilim insanı ben değilim onlar; Allah bunun hesabını önce sana soracak bana değil...Sen yanana kadar ateşin harı gider bizde hamamda terlemiş oluruz sadece...Sonra buz gibi bir duş alıp öbür tarafa geçmece...Gelsin huriler...
Araya küçük bir not ekleyeyim abi; SSCB dağıldığı zaman 13 binden fazla nükleer bombası, sayısını kimsenin bilmediği tankları, topları uçakları vardı ve minimum 20 ülkede de nufüz sahibiydi...Yaw, yazarken korktum a.q...Emme velakin dağıldı ?!...
Asıl konuya dönecek olursak...Mesela gözü görmeyenlerin genellikle kulakları çok iyi işitir derler, Cüneyt abimizin filmlerinde de zaman zaman gördük bunları..Yeni nesile bu eski filmleri muhakkak izlettirmemiz gerekli yoksa bildiğin havanda su dövüyoruz...Adamın gözünde canlanması lazım ki ne dediğimiz anlaşılsın...Allah razı olsun gugıl amcadan da merak eden açıp bakabiliyor...Hani gözleri bağlı, kendisine yaklaşanları ayak sesleri, nefes alışları vs den tespit edip zımbalardı ya o filmden bahsediyorum..Valla bana sorarsanız Barış Manço, Cüneyt Arkın gibi bazı sanatçılarımız uzaylı !...Mustafa Topaloğlu zaten itiraf ediyor, onu saymıyorum...
*
Gayet tabiki yüce rabbim -emsallerine göre- vermediği bir özelliğe karşılık başka bir özelliğin kapasitesini artırıyor her yarattığının...Ama bunun da çaresi var...Mesela o filmde Cüneyt abimize 1.200 metreden Bora 12 ile alnının ortasına ateş edilmiş olsa, merminin hızı ses hızından fazla olduğu için abimiz herhangi bir reaksiyon gösteremeden cennetteki hurilerle buluşmuş olacaktı...Allah yardımcısı olsun, bugünler zor zamanları...Dormen Tiyatrosundaki galaların hepsine gelirdi, oradan tanışıklığım var...Haldun Hoca olsun Yıldız Hoca olsun gayet şen şakrak muhabbetlerine tanık olmuşumdur...Metin ve Nevra Serezli'ye de selam olsun...
Son tahlilde "Kurnazlık" başedilmesi zor bir yetenektir abi, yapay zekayı dizayn edenlerin en zorlanacağı algoritmalardan biri de bu bence...