Originally Posted by
meesut
Biraz daha geniş düşünün arkadaşlar, köprünün altından daha çok su akacak. Masaya otursalar da her şeyin süt liman olmasını beklemeyin. Kısa vadede onda da Ağustos-Eylül'e kadar diye düşünüyorum, en iyi ihtimalle yatay bir piyasa bizi bekliyor, testere gibi hareketlerde, özellikle bizim gibi foncuların esnek davranması imkanız değilse de çok zor. O yüzden panik yapmıyoruz. Kademeli alıp satıyoruz. Kardaki fonlardan zarardaki fonlara kaydırıyoruz portföyü. Dün panikle emir verip, fonlardan çıkan ama burada ses etmeyen pek çok arkadaşımız vardır. Kimse geleceği bilemez, bilen olsa da bize söylemez, merak etmeyin.
Dün altın fonlarımdan, değişken fonlarımdan %10 sattım, bugün YP'lere %5 ekledim. Hepsini satsam bile zararım olmuyormuş, tam tersine pazartesi bir o kadar karla yerine koyuyordum ama işte öyle bir dünya yok. Hepsini satsan, kriz devam etse arkasından bakakalırsın. O yüzden aza tamah etmekten başka yolu yok. Aza da tamah etmeyince onu da bulamayabiliyoruz.
Burada yazıyorum ama yine kendime yazıyorum, insan fıtratı, kendi başına gelmedikçe çok da ders çıkarmıyor, öğrenemiyor. İlla ki zor yoldan öğrenmesi gerekiyor, benim gibi. :)
Ocak-Şubat portföy gelişimimi paylaşayım da, zararda olan arkadaşlara umut versin.
"Aylık Gelişim" "Kümülatif Gelişim"
Ocak 3,66% 3,66%
Şubat 7,77% 11,61%