Originally Posted by
Achiles
2008 de yaşadık benzer durumu, 10 yıllık kıdem tazminatları yok ortada, bir ara bir kanun değişmiş, uygulama ilk haliyle kalmış kimsenin haberi yok o da karıştırmış ortalığı, bazı yöneticiler son maaşa göre hesaplanması gerektiğinden habersiz parayı eritmiş, v.s. v.s.
Toplayalım dedik, herkes şarladı ben geçen sene girdim bana ne öncesinden diye. İşin içinden şöyle çıktık, bütün gelirleri belgeledik, bankayla anlaşma yaptık, kredi çektik 60 aydı sanırım, hepsini ödedik, hepsini işten çıkarıp, tekrar işi aldık, sıfırdan sözleşme yaptık, çünkü ayrılmak isteyen var ayrılamamış, işi savsaklamış kovamamışlarda, öyle takılıyordu onu yapmam bunu yapmam, çünkü sözleşme dandikdi, kazan yakma yoktu mesela iş tanımlarında, ama yakıyorlardı lütfen gibi.
Sonra, daha sonraki dönemlerde de aynı sorunlar çıkmasın diye otomatiğe bağlamıştık, her yıl sonu gelince kıdem tazminatlarını ödüyorduk, hesap sıfırlanıyordu, yeni yılda yeniden başlıyorduk. Onlar da memnundu bilmiyorum bu uygulama ne derece doğru da. Bizimkiler garibandı, ne dersen yapıyorlardı, herkes fitresini filan verirdi, o bir iki problemliyi de ayırınca süper olmuştu, birikmiş kıdem tazminatlarını bir kerede ödeyince sevinmişlerdi, belki de o yüzden ne bileyim motive olmuşlardı.
Her meslekte, zümrede, iyiler de var, kötüler de var, genelleme yapılamaz dediğiniz gibi. Bir yanlışa bakıp, tamamıyla ilgili hüküm verme yaftalama konusunda pek mahiriz.