En az 10 tecrübesi olmayan kenarda beklesin.Yok bilanco,f/k...
22 yıllık klasik tecrübelere bakma vakti..
Printable View
En az 10 tecrübesi olmayan kenarda beklesin.Yok bilanco,f/k...
22 yıllık klasik tecrübelere bakma vakti..
Çok iddialısın.
Parayı short diye bekleyen değil , yazdan beri hisse de / long da olan kazandı.
Hayatta 1-2 kere denk gelecek ralli oldu, 7/8 e katladı insanlar parayı.
Bilanço dönemi , buradan Tüpraş 600-650 yapsa, yurt dışı çelikler uçarken Ereğli 70-80 yapsa kim be diyebilir?
100 de 800 kazanmış adam buradan riske girip kazandığının bir miktarı verse ne olur?
Ha mevzuya şimdiye kadar kazanamamış ve long yönlü düşünenler için tehlikeli diyorsan onlar zaten bi zahmet beklesinler.
Ama bu kadar iddialı short demek çokta mantıklı değil.
Siyasi çalkantılardan dolayı herşey olur burası Türkiye ama ben olsam bu kadar iddialı olmam.
Geçen hafta düşüş başlarken Tüpraş 510 du dünde 510 kapattı. Ereğli 41.20 di dün 2.5% aşağıda 40.36 kapattı. E bunca kıyamet koptu, bunlar niye yerinde?
Endeks değil hisse trade etmek gerekiyor.
22 yıllık tecrübe bunu söyleyende.
İyi hafta sonları.
Hisse değişimi ve olanlarda ağırlık ayarlaması için mükemmel zamanlar. Aynı fikirdeyim..
Teknik analizi karmaşıklaştırmaya gerek yok. Olan şu; akım ( trend) ve dönüş noktaları üzerine çalışmak ve bunları çalışırken aslında geçici ( tentative) bir senaryo kurguladığının bilincinde olmak. Bunun üstüne eklenen her şey, para yönetimi - risk yönetimi ve girilen pozisyonu yönetmekten çalınan zaman çalınan emek demek. Emeğinizi çaldırmayın.
trend and turning points ... trend and turning points ... trend and turning points ... keep it simple ... keep it simple ... keep it simple ... be clever ...
Concierto de Aranjuez , çal keke çal...
Bist50 harici bakmaya gerek yok. Tcell, telekom, koza bunlarda da balon var. Sasani ve Hektaşiyi zaten söylemiyorum. Mevcut fiyatlarla bilançolardan sonra tarihi f/k diplerine iniyoruz. Herkes hesabını buna göre yapsın Ekimin başındaki gibi 2 tavanla bitirirler shortçuları çok kolay iş.
Shorttan sıklıkla ekmek yenmez.
Longta yaptik,agresif hisse de taşıdık.. istersen %1200 yap..
Demem o ki en aceminin bile 8 kat kar yaptığı devir bitti.Zaten o zaman kazanmak için bir şey bilmeye de gerek yoktu.
Ha..benim bist100 ve sp500 lü planım var.
Bazılarınındaki, güven bana ümit veriyor.