Originally Posted by
1.Yavuzhan
Dostum bahsettiğim duygusallık tam olarak bu işte. Herkes eleştirilir ama hakaret etmeden tabiki.
Bahsettiğin kişiler ülkesi için emek veriyorlar, saygı duyarım ama bu onları eleştirmekten muaf tutmaz. Zaten bir kişiyi eleştirmediğin zaman, ona en büyük kötülüğü sen yaparsın. Bak ben aselsanı seviyorum yatırımda yapıyorum ve yatırımcısına yaptığı saçma salak tutumuda sorguluyor eleştiriyorum. Borsadaki şu yükselişte aselsanın geldiği nokta yeterli mi, kesinlile değil. Sebepleri de net belli .
Yatırımcısına değer vermiyor, temettü vermiyor, geri alım yapmıyor, sermaye artırımına gitmiyor, devlete çalışıyor ama parayı zamanında almıyor, ihracata odaklanmıyor veya buna müsade edilmiyor, ki bunun sebebinide yazdım. Eleştirilemez dediğin şahıs ve özel şirketlerin üzerinden bu ihracat yapılıyor. Zahmetsizce para buralara akıyor. Madem bu kişiler paraya değer vermiyor ve daha fazla ilerlemek için paraya ihtiyacı var, açsınlar borsaya bu güzide şirketleri, sadece sıradan bireysel yatırımcıya hisse satsınlar, versinler bol temettü bol sermaye artırımı ama yapmazlar. Bizim yatırım yaptığımız ASELSAN ARGE yapar, devlete çalışır, ihracatı es geçer, bunları her türlü destekler fakat ihracatı bu eleştirilmez paşalarım yapar sonuna kadar. Bizede tiridinin tiridi kalır. Benin gördüğüm resim bu açıkçası. Şirketin en son verdiği temettü ve bilançosuna sonrada borsadaki bunca yükselişe rağmen geldiği fiyata bak lütfen.