Tövbe tövbe kim short dedi...Gogogo,tartartar..
GUNDISYLE.....
Bence bu borsa adla düşmez.. Arjantin...8000/10000
Özledim bu sloganlari...😀
Printable View
Tövbe tövbe kim short dedi...Gogogo,tartartar..
GUNDISYLE.....
Bence bu borsa adla düşmez.. Arjantin...8000/10000
Özledim bu sloganlari...😀
Bende tepeden yasanan dususu duzeltme olarak tanimliyorum.. Trend bitisi konusabilmek icin erken oldugunu dusunuyorum (mevcut yapi itibariyle) Zinedrimede katiliyorum
maalesef hayat TR'de her geçen gün gençlerin aleyhine gidiyor. iş bulmak zor, çalışmak zor, emekli olmak daha zor. aile desteği olmadan ev araba sahibi olmak, yılda 10 gün tatil yapmak imkansız.
eğer 25-30 yaşında olsaydım ve aylık 300-500 bile artıracak gelirim olsaydı mutlaka en az 5 hisseden oluşan bir portföy yapardım.
- bir tanesi mutlaka kurumsal veya holding iştiraki enerji şirketi,
- bir tanesi mutlaka kurumsal, çok az da olsa temettü veren bir kağıt şirketi,
- bir tanesi mutlaka kurumsal bir yazılım şirketi,
- bir tanesi mutlaka perakende işine yoğunlaşmış bir holding veya holding iştiraki,
- sonuncusu da az çok öncekilere benzeyen, faaliyet çeşitliliği olan bir şirket,
o yaşlarda olsam bunları her ay az da olsam toplardım.
düşünsene evde hiçbir şeyden habersiz çay içiyorsun ama doğru seçtiğin hisselerin var. o sırada şirketin kelleleri toplanmış senin refahını artıracak işler yapıyor :)
borsaya ilk başladığımda mesleğimde de çok yeniydim. ilk aldığım hisse 2006 mayısında halka arzdan 8 liradan coca cola olmuştu. sanırım 200 lot falandı. şimdi geldiği yerlere bakınca hiç fena değil. arada sağladığı temettü faydaları da çok fazla.
bunları gençler yaparsa zengin olur falan da diyemem. en azından hayatı bir tık daha kaliteli yaşar.
bese girip hisse fonunda beklemek de iyi bir seçenek olabilir.
eyle işde :)
Ülke teksası geçmiş heryerde alenen silahlı çatışmalr, rastgele ateş etmeler. Bırakın oralarda olmayı oralardan atılan mermi 1 km ötedeki birini bile öldürür. Resmen tesadüfen yaşıyoruz.
Fonların ağırlığı zirvedeydi..
Prof ademler tarafından yönetiliyordu.
Seçim sathında bu ademler bu kadar keeri taşırlar mı..
En ufak hışırtıda kurt geliyor diyecekler..
Yabancı gelir ise belki Dengeleme olur..
Seçim öncesi ancak çok düşerse gelir..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tüm zamanların rekoru ile
Kaşarlı SİMİT (tost değil).. Beyaz Fırın'da..
[IMG]https://i.hizliresim.com/fm2wb3h.png
İlerki aylarda dikkate alınacak bir NOT:
...Kasım ayında Brezilya da seçim öncesi yapılan aşırı bütçe harcamaları nedeniyle piyasalarda bir satış dalgası yaşandı.
Bolsonaro nun yerine gelen Devlet Başkanı Luiz Inácio Lula da Silva hisselerini elden çıkaranların ciddi insanlar değil spekülatörler olduklarını söyledi.
Ancak satışlar devam edince Lula nın kurmayları başkanın bazı açıklamalarından geri adım atmak zorunda kaldı...
https://www.ft.com/content/3e040c2c-...e-7ba5732707f7
Seçim sonrası zirve gorulmus 120.000 ile sonra yaşanan düşüş ise yüzde 12.
Kasim başı bovespa USD bazlı zirvesine çok yakın değil miyd?
Olayı tam anlamak açısından özet geceyim dedim