2020 senesinde bu forumda hocam da kendisini cok iyi bilir bir manyak vardı. Adam ısrarla yok o istirakler bankaya ait degil aslında diye sayfalarca yazı yazıyordu. Biz de sazan gibi cevap veriyorduk. Napıyodur acaba simdi...
Printable View
2020 senesinde bu forumda hocam da kendisini cok iyi bilir bir manyak vardı. Adam ısrarla yok o istirakler bankaya ait degil aslında diye sayfalarca yazı yazıyordu. Biz de sazan gibi cevap veriyorduk. Napıyodur acaba simdi...
Burada yapılmak istenen tüm şirketleri bir merkezden yöneterek hem tasarruf hem sinerji yaratarak yeni alanlara alan açmak hamlesidir.ki bunun örnekleri var bir tanesini vereyim OYAK çimento ,bir çok çimento şirketi vardı hepsinin ayrı yönetim kurulu vardı aralarında koordinasyon sağlamak için zaman kaybı oluyordu ,naptılar hepsini tek çatı altında birleştirdiler( Mardin çimento aslan çimento bolu çimento vs )şirket verimliliğini maksimum düzeye çıkardılar.
bu yapılacak işlem sadeliğin yanında süratle hareket kabiliyeti kazandıracaktır, düşünsenize bunca şirketin yönetim kurulları lağvedilince ne kadar tasarruf sağlanacağını ,yani neresinden bakarsanız muhteşem bir karar,elinde hissesi olanlar deyim yerindeyse piyangodan büyük ikramiyeye kondular ,
birde bu Atatürk hisselerine el koyulması muhebbeti var ki tam bir saçmalık ,asla olacağı mümkün değil olsaydı zaten şimdiye kadar çoktannnnnnn bitrimişlerdi işi ,bu öyle birşey ki ,yarın birisinin malına el koyma anlamına gelir ,öbür günde senin malına el koyarlar ,bunu çok istediler ama sonunu düşününce vaz geçtiler,ama siyaseten halen vıyıklamaları ara sıra devam ediyor,
bu işlemlerden sonra şahsen dev bir sermaye artırımıda gelebilir ,zaten sermaye tavanın şu anda 25 milyar TL
Yönetim kurulları neden lagvedilmis olsun.sirketlerin tüzel kişilikleri devam ediyor ve yönetim kurulu devam ediyor.
Egerki anonim şirketi halka arz etme niyetleri yoksa pek bir faydası yok.
İştiraklerdeki pay oranını iş Bankası bünyesinde olması ile anonim şirkette olması ne sagliyakturki.
Yy.tv.degildir
Sagliklar
Horasanlı hocam, bu şirketlerin yönetim kurulları lağvedilmeyecek.
Belki bir kaç iştirak birleştirilebilir.
Fakat örneğin İş bank gürcistan, iş bank almanya ve işmen nasıl aynı yönetim kuruluna bağlanabilir?
Sadece iştiraklerin sahibi değişecek. Türkiye İş Bankası A.Ş bundan sonra 147 farklı şirketle uğraşmayacak. Bankacılık faaliyeti dışında Bir tek İş Holding A.Ş ile uğraşacak.
Oyak çimento örneğini düşün bir tane yönetim kurulu var ,ayrı yönetim kurulları yok ki ,birleşen şirketlerin artık adı bile silindi ,nerde Mardin çimento ,nerde Bolu çimento ve diğerleri ,tek yerden yönetim var, ancak burada A.Ş bahsediliyor ,her halde logoda İŞ.AŞ olur buda güzel olur iş ve aş :bravo: bahsettikleriniz yurt dışı şube konumundadır onlarda iş bankası yönetim kuruluna bağlıdır .