Dolar 1 değer kaybediyorsa TR'de 5 kazanıyor.....
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Dolar 1 değer kaybediyorsa TR'de 5 kazanıyor.....
Haklısınız..farkındayımda..
Bizde esasen uzun süredir paramız nerede erisini oynuyoruz..:)
Ben şahsen paramı yani emeklerimi, dolar ve altında eritmeye kararlıyım..:drunk:
Son 2000 TL var..ne olur ne olmaz..:whistling:
Sora vadeyi bozmayalımda, pardon doları....:)
nominal olarak oyle ama reel de degil
20 sene once 1 dolarla alabilecegim seyleri simdi 5 dolara alamiyorum
ama amerikada maasim 5 Katina cikmadi ya naaber?
Dolar hizla deger kaybediyor butun dunyada. Ama sen yalnizca rakama bakiyorsun, rakamlarin hicbir anlami yok
alim gucunun anlami var
Demek istediğimi anlamamışsınız...
Siz ABD'de 20 yıl önce 1 dolara aldığınızı şimdi 5 dolara alamıyorum diyorsunuz ya.
İşte biz de TR'de 20 yıl önce 1 dolara aldığımızı şimdi 20 dolara alamıyoruz.
Maaş da 20 katına çıkmadı pek tabii...
İnsanlar bişeylere sahip oluyorsa ancak kredi kartı veya kredi ile oluyor bu.
Şöyle özet geçeyim: bankacı olduğum için tüm akrabalar faiz vs. konusunda bana danışır ordan biliyorum. Sülalede- yakın çevremde maaşı olup da kredi borcu olmayan bir tek 80 yaşındaki dedem vardır.
Bence altın bir zıplama daha yapacak ve doların aklını alacak. Ama bugün ama yarın.
1250$ seviyesini ilk defa haziran 2010 yılında görmüş altın. Oralardan 1800'lere varıp düşmesinin ardından 1000-1300 aralığında neredeyse 4 senedir sündürülüp duruyor.
Benim para da büyük miktarda dolarda ama fiziki altın da tutuyorum oran olarak az olsa da. Sırf dolara hedge olsun diye.
2001'deki seviyesinden 2010a kadar neredeyse soluksuz tırmanmış altın. 2008'de bir darbe yemiş sadece o kadar.
Bence bir gözünüz altında olsun. (konu dolar için ama altın dolar kol kola diye buraya yazdım:))
Abd ye bizim TUIK destek versin onlar ayarlar... En kötü gıda ürünlerinin içerikleri ve gramlari ile oynar enflasyonu düşürür.
AdgarLnpoo 1.0 ile gönderilmiştir.
alım gücünüz maaşınız ile ne kadar altın diye ölçülmüyor mu