emeginize saglık sn TA 10 numara olmuş
Printable View
emeginize saglık sn TA 10 numara olmuş
SAT sinayli vermesinde sıkıntı yok. Orada o sinyali vermesi gerekiyor ama iş o sinyal geldikten sonra hata yapmadan yola devam etmek.
Önce de yazdığım gibi. İstesem o sinyali o anda göstermem ve gerçek onay geldiğinde gösteririm. İşte bu durumda ya gerçek onay geldiğinde ektradan bir %5 gibi düşüş daha geldiyese ve biz bunu görüp de sinyal olarak göstermez isek bu %5 zararı sineye çekmemiz gerekir.
Umarım anlatabildim. Mutlaka inşaAllah bir yol bulunur...
Herkese hayırlı bir gün diliyorum...
Son tablonun ve grafiklerinin eksik yanları ile ilgileniyorum. İnşaAllah akşama kadar daha oturmuş bir şekilde sizlerle paylaşmış olurum...
Ara ara güncelleme yapacağım için sorun oluşursa buradan yazın ve sayfayı sık sık yenileyin...
Üstadım hayırlı günler
Mühendis kafası sorun nedir, nasıl çözülür, ben ne yapabilirim diye
çalışıyormuş bugün onu fark ettim. :)
Vur deyince öldürüyorsunuz. Günlük/Haftalık Değişimleri, Destekleri, Dirençleri,
Sinyal Sayılarını ve Getirilerini peş peşe sıralamışsınız. Elinize sağlık.
Ekip varol, nurol diye naralar atıyor. Ancak benim aklıma takılan bazı
hususlar var. Doğru anlamış mıyım size sorayım dedim.
Aylık getiri sıralamasının başında IZFAS görünüyor. % 878 lik oran Ocak
ayının değil geçmiş 14 ayın primi olsa gerek.
Aylık pozisyon sütununda 46 sinyal ile ASELS başı çekiyor. Bir ayda 22 işlem
günü olduğuna göre bu sayı da Ocak ayına ait olamaz. O zaman sistemin hangi
tarihten bu yana sinyal ürettiği akla geliyor. Bu konu önemli çünkü elin oğlu
buradan hareketle hisselerin belirli süredeki oynaklık sayıları ile getiri oranlarını
karşılaştırıp kağıtları kategorize ediyor ve bu bilgiyi para ile satıyor. :)
Daha önce yukarı gidenler için direnç, aşağı gidenler için destek söz konusu
iken şimdi bütün hisseler için hareket alanı belirlenmiş. Bu kadar kopyayı
baba evladını vermez. :)
Mevlam sarf ettiğiniz emekleri boşa çıkarmasın. Herşey dilediğinizce gerçekleşsin.
Size de hayırlı günller Üstadım...
Eksik olmayın, teveccühlerinize lâyık olmak için daha çok çalışmam lâzım...
Siz örnek tabloyu verdikten sonra bendeki veriler farklı sıralandığı için ve sütun sayısı da çok fazla olduğundan biraz düşündüm. Bu düşünme ve taslak aşaması farketmişsinizdir biraz uzun sürdü! Sonuçta böyle bir taslak hazırladım. Hemfikir isek böyle kalabilir...
Şimdi sorulara cevap vermeye çalışayım:
- Belki gereğinden fazla bilgi veriyorum ama istenirse daha fazlasını da imkanlar ölçüsünde vermeye çalışırım. Fakat her bilgi kafa karıştırabiliyor?
- Tablo tüm dönemleri kapsadığı için her dönemin verisini kendi içerisinde değerlendirmek gerekiyor. Dediğiniz gibi bu prim Aylık Sistem sonucu ne zaman AL vermişse o tarihtan itibaren Aylık takip etmemiz durumunda elde edilecek kârı gösteriyor... Dediğiniz gibi 14 aydır bu hisseyi tutuyoruz ve şu anki kârı da %878 olarak doğrudur...Alıntı:
Aylık getiri sıralamasının başında IZFAS görünüyor. % 878 lik oran Ocak
ayının değil geçmiş 14 ayın primi olsa gerek.
Burada da aynı şekilde 46 işlem günü değil 46 Ay 'dır pozisyonu tutuyoruz... Aynı şekilde Haftalık olrak da 11 Haftadır tutuyoruz. Yani Aylık olarak baktığımız zman 46 Ayıdr hiç işlem yapmadan bekeleyen %688 kazanmış. Haftalıkda ise arada farklı sinyaller gelmiş ve son sinyal TUT olarak 11 haftadır devam ediyor ve yine 1.05 kârdayız.Alıntı:
Aylık pozisyon sütununda 46 sinyal ile ASELS başı çekiyor. Bir ayda 22 işlem
günü olduğuna göre bu sayı da Ocak ayına ait olamaz. O zaman sistemin hangi
tarihten bu yana sinyal ürettiği akla geliyor. Bu konu önemli çünkü elin oğlu
buradan hareketle hisselerin belirli süredeki oynaklık sayıları ile getiri oranlarını
karşılaştırıp kağıtları kategorize ediyor ve bu bilgiyi para ile satıyor. :)
Her kâr kendi dönemi içerisinde kendi dönemince tutulan Bar sayısını gösteriyor...
- Bu verileri daha da detaylandırabilirim. Bir önceki posizyonda %kaç kâr/zarar ile kapatmışız ve şimdi ne durumdayızı görebilmek için. Çok detay kafa karıştırır endişesi ile tablolara bu veriyi eklemiyorum...
İstenirse posizyona giriş çıkış tarihlerini de verebilirim...
Herşey sizlerin nasıl daha verimli kullanacağınız ile ilgili olarak talebinize bağlıdır...
Lüzumsuz destek ve direnç değerlerini özellikle gizliyorum. Yukarı çıkarken dirence gerek kalmıyor düşerken de desteğe. Zaten bunlar kırılmış oluyor. Fakat dediğiniz gibi şimdi haftalık ve aylık olarak karşımızda bunların 1 'er numara büyükleri görünebiliyor...Alıntı:
Daha önce yukarı gidenler için direnç, aşağı gidenler için destek söz konusu
iken şimdi bütün hisseler için hareket alanı belirlenmiş. Bu kadar kopyayı
baba evladını vermez. :)
Herşey için ben de teşekkür ederim. Elbirliği ile ortaya güzel sonuçlar çıkıyor... :ok::)
Üstadım,
WM Tüm Dönemler Tablosuna bu kez alıcı gözüyle baktım.
Ocak ayı geride kaldığına göre sanırım Aylık Değişim sütunundan sonra Yıllık
Değişim sütunu ilave etmek gerekecek.
BEYAZ karşısındaki doneler muhtemelen hücre fazlalığı nedeniyle tablo dışına
taşmış.
TLMAN gibi yeni halka arz edilen şirketlerin karşısında elde yeterli veri
olmadığından boş yazması normal. Ancak borsa geçmişi daha eski olan
ULUSE, MSGYO, MAVI, FONET karşısındaki hücrelerin neden boş olduğunu
kavrayamadım.
Kolaylıklar dilerim.
Yıllık değişim cidden lâzımsa onu da eklerim de bir faydasının olacağını sanmıyorum. Yine de görüşe ve istişareye açık bir konu. Benim açımdan hiçbir zorluğu yok. Sadece birkaç satır daha ekleme yapacağım o kadar...
Tablo dışındaki beyaz boşluğun sırrını bir türlü çözemedim. Aslında tablo hafta sonundan beri hazır ama sırf o boşluğu çözebilmek için araştırmalar yaptım ama nafile. HTML ie ilgili bir olay var kavrayamadım. İnşaAllah çözümünü bulursam otomatik eklerim...
Şu anda siz bu mesajı yazana kadar ben de siz yazmadan bu hatayı gidereyim diye uğraşıyordum. Yıllar önce WM 'yi kodlarken hep Günlük üzerinden çalıştığım ve ortada veri bolluğu olduğu için hisselerin başlangıçlarının nasıl olduğunun bir önemi kalmıyordu. Bu nedenle aslında ileride lâzım olan ilk başlangıcın da düzgün olması gerekliliği şimdi lâzım oldu ve dikkatimi çekti.
Az önce olayın sebebini buldum ve olayı çözdüm. Biraz uğraştırdı desem yeridir. Fakat bizde hata olmaması gerekiyor. O nedenle çözene kadar peşini bırakmadım. Birazdan sorunsuz hali ile yüklemeyi gerçekleştireceğim. Grafikte sorun yoktu ama sorun Tabloda ortaya çıkıyordu! Grafikte sorun olmayınca da benim bu ana kadar dikkatimden kaçmış. Kendime yakıştıramadım!!! :(
Bundan böyle Sistemin ilk sinyal ürettiği andan itibaren doğru çalışacağına inanıyorum...
Yeni ve doğru halini yükleyince haber veririm...