eskiden yaptığım bir şey vardı yeniden deneme kararı aldım bakalım karmu zararmı yazacak kredi kartına ayırdığım rakamın tamamı ilw 5.4790 dan doalr aldım ayın 20 si kredi akrtımın son ödeme tarihi bakalım kar zarar ne yazacak:)
Printable View
eskiden yaptığım bir şey vardı yeniden deneme kararı aldım bakalım karmu zararmı yazacak kredi kartına ayırdığım rakamın tamamı ilw 5.4790 dan doalr aldım ayın 20 si kredi akrtımın son ödeme tarihi bakalım kar zarar ne yazacak:)
şu andaki sisteminde çok farkkı yok
oluşturulmuş olan ekonomik sistem
aileleri ile birlikte 1.000.000 u geçmeyen bir kesim için oluşturulmuş durumda yani her 80 kişi 1 kişiye çalışıyor
hatta üst kaymak tabaka dersen bu rakam aileleri ile birlikte 200.000 kişiyi geçmez yani her 400 kişi 1kişiye çalışıyo0r
Bu düzeni dünya böyle kurdu. Türkiye o nedenle istese de tek başına bir değişikliğe gidemez.
Dünyada da oran çok farklı değildir.
İleri ülkelerde bu nedenle vatandaşlık maaşı ciddi anlamda tartışılmaya başlandı. Zira ileride gerçekten 8-10 milyar kişiye istihdam sağlayacak alanlar olmayacak.
8-10 milyar kişinin tükettiği mal ve hizmetleri 100 milyon kişinin üretebilmesi sadece teoride değil pratikte de mümkün hale gelmeye başladı.
Bu sosyolojik değil teknik/teknolojik bir süreç. Yapacak bir şey var mı?. Ya amişler gibi belirli topluluklar ve gruplar içlerine çekilecek. Ya da cehennemde yaşamaya devam edecek.
Cehennemin üst katlarında bolluk ve sefa içinde yaşayan baş zebanilerden olmak mı? Yoksa amişler gibi dağların tepelerine çekilip at arabası ile dolaşmak mı?
İnsanoğlu er ya da geç bu seçimi yapmak zorunda kalacak.
Halkımızın ortalama standardı bu adam kadar olsa yarınımızdan korkmayız...
https://www.facebook.com/necip.h.akb...8024159208509/
Her seçim döneminden alışık olduğumuz falanca yerde büyük Doğalgaz rezervi filanca yerde dev petrol yatakları bulundu haberleri varsayalım ki gerçek çıksaydı,
iktidarımız sayın halkımıza sorarmıydı "Norveç gibi mi Hollanda gibi mi yapalım?" Sorarsa da sayın halkımızın kararı ne olurdu?
http://www.mahfiegilmez.com/2019/03/...e-turkiye.html