Bende katılıyorum elinize sağlık
Bir de herkes düşecek diye korkuyorsa bu borsa kopar
Printable View
Bende katılıyorum elinize sağlık
Bir de herkes düşecek diye korkuyorsa bu borsa kopar
Yine ayak oyunları başladı.
XELKT endeksi %4.5 artıda.. Önümüzdeki 2 yıl başta Aksen olmak üzere, sektörün meyvelerini toplama yılı olacak muhtemelen..
Simdi cikip birileri dolar düşüyor ve bu bizi negatif etkiler diye bir yanilgiya dusup yorum yapmasin diye simdiden yazayim :). Dolarin dusmesi yurtdisi FAVÖK uzerinde negatif etki yapsa bile, dogalgaz maliyetleri uzerinde de pozitif etki yapar veya olasi zam gelme ihtimalini ortadan kaldirir. 15% zam gelse bu fiyatlarla bizim antalya 0 favök yapar ama su an 200 e yakin bir favok yapar. Yani bize etkisi nötr. Ki belki de yenilenebilir enerji yatirimini dolar borclanarak da yapabiliriz :). YTD.
Redmi 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kesinlikle dolar konusunda düştü favök düşecektir denecektir iki haftadır gelen haberler olmasa idi bir nebze haklılardı ama bu büyük santral yatırımlarından sonra döviz konusu rafa kalkmasada bizi etkileyecektir. Fakat şöyle bir gerçekte var ülke gündemi konusunda cari açık veren kendi kendimize yetmediğimiz gibi döviz konusu ülke olarak en büyük handikapımız tasarruf yapamıyoruz her döviz ataklarında şirket olarak bize artı yazacaktır. yapılan antlaşmalarda doğan çocuk evlenme yaşına geliyor neredeyse hele bir bu antlaşmaların içeriklerini öğrenelim ilerliyen zamanlarda.
Ben de diyorum ki eğer dolar zaten 8 lira olsa, petrolün de artişiyla zaten dogalgaza zam gelme olasligili cok fazla olurdu ki gelecek 10% luk bir zam bu PTF ler ile(arttiradabilirdi) bize antalyadan su anki favök e göre 100-150 mn civarinda eksi favök yazardi. Yani arti veya eksi pek bir etkisi yok bize dolarin düşmesinin. İnşallah da düşer tabi :)Redmi 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...00994a9900.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d02b77bcc9.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk