Originally Posted by
alicemal
altaylı demişken,
adamın bu günki yazısı traji komik. Bu herifler kendilerini o kadar önemli sanıyorlarki hayret edersin. Ülkeye yükler, zerre faydaları yok ama maraba millet yüzünden kendilerini önemli hissediyorlar.
Bugünki yazısında, dünki sınavda dip dipe giren insanları aşağılamış ve vergimi helal etmiyorum tarzı bir şey yazmış. Bu adamlara benim verdiğim vergiyi kullanmayın demiş.
Örnekle altaylının gerçekte dingil olduğunu hemen kanıtlayayım.
Manken aysu kayacı ne demişti, "benim oyumla, dağdaki çoban'ın oyu birmi.?"
Evet bir değil, dağdaki çobanın oyu seninkinden yüz kat daha değerli.
Hayvanlara bakan, üreten insanları bu ülkeden çıkar, et yiyemezsin.
Ama tüm mankenleri moda dünyasını bu ülkeden çıkar, hiç bir şey değişmez. Aç kalmazsın, etin sütün sebzen meyven olur, açıkta kalmazsın, evin araban yine olur, eğitimini yine alırsın.
Aynı şey fatih altaylı içinde geçerli. Gerçekte manken aysu kayacı ile aynı sınıfa giriyor.
Tüm köşe yazarlarını gazetelerden at. Ülkede zerre değişen bir şey olmaz. faydalarından çok zararları var. Her biri bir çıkar grubu adına konuşuyor ve o çıkar grupları halkın %5 ini bile temsil etmiyor.
Köşe yazarı olmazsa, ülkenin kaybı olmaz çünki kötülere hizmet ediyorlar. Ama altaylı nın hakaret ettiği sınava gidenleri bu ülkeden çıkar.
Örneğin araba üreten işçileri çıkar, araban olmaz, otobüsün olmaz, uçağın olmaz. Tarım işçisini çıkar, yemeğin olmaz, inşaat işçisini çıkar, mağarada yaşarsın, öğretmeni çıkar, ilerlemen yavaş olur.
Aklı olan anlamıştır.
İnsanların hayatta kalmasını gerektiren ana iş kolları vardır. Tarım, hayvancılık, barınma, eğitim gibi. En değerli olan bunlardır ama en az parayıda bunlar kazanırlar.
Birde olsada olur, olmasada olur iş kolları vardır, en çok parayıda onlar kazanırlar. Mesela medya. Moda, futbol, eğlence dünyası. Bunların çok para kazanmasının tek sebebi halkların cahil olması. Cahil kelimesi tam karşılamıyor aslında bilinçsizmi desem. Bu konuda düşünmeliyim.:Sad:
Bunlar tali kollardır, gerçekte değersizdirler, ama altaylı gibi beyinsizler, eğitimsiz cahil halk yüzünden kendini çok önemli sanır.
O hakaret ettiğin cahil halk olmasa şimdi açtın allahın ibibiği.
O cahil halk, TV kanallarının beş para etmez TV programlarını sabah akşam izlemese, reklam alamazlar, senin gibilere de o ballı maaşı ödeyemezler.
Cahil millet olmasa kanalının uyduruk programları seyredilmez. Cahil oldukları için o kanalın programlarını önemli sanıyorlar.
Kanala rating gelmeyincede,
Kanalın patronu yahudi turgay ciner de devlete gidip, "bak çok seyredilen kanalım var, o kanalda seni parlatırım yada kötülerim. Bana devleti soymamda katkı sağlarsan, ihale verirsen, yasa dışı imar planımı onaylarsan, hazine orman arazisini bana verip imara açarsan, yasak madeni çalıştırmama izin verirsen, bende seni parlatırım, beraber halkı soyarız." diyemez. Devleti soyamayınca senin ballı maaşının bir kısmıda güme gider.
O cahil halk TV de gördüğü her şeyi satın almasa, TV kanalında görünen kişiyi tanrı sanmasa, uyduruk mallar o kadar satmaz, 50 TL lik malı 500 TL ye satamazlar, hali ile TVlere reklam verenler azalır, saniye için ödenen tutar düşer, sonuçta sen ve senin gibiler yılda milyon dolarları kazanamazsın allahın dingili.
Çok çalışıyorum, terliyorumda o parayı kazanıyorum diyorsun. Ben bir araba kum yığınını günde 20 saat sağdan sola soldan sağa taşısam, çok çalışmış olurum ama üretim yapmamış olurum. Siz beş para etmezlerde aynısınız, ülkeye değil patronlara faydanız var. Daha yeni Atatürk hava limanını onayladın ve orada ülkeye verilen büyük zararı tasvip ettin.
Millet senin vergini yemiyor, sen milleti yiyorsun.
Halk akıllı olsa, sen o kanalın önünde simit satıyordun şimdi.
Dua etki ibraniler bu halkı cahil ve eğitimsiz bırakmış, o sayede senin gibi sıradanlar sağa sola sallayıp bol para kazanabiliyor.
Bilmiyorum iyi geçirdimmi, takdir sizin.
Mahkemelik olmamak için asıl kelimeler yerine ibibik dingil filan koydum, siz anladınız.
.