İstismar meselesi mağduriyet ve akabinde dolaylı meşruiyet yaratan bir mesele.Dolayısı ile katılıyorum , Ilgaz Zorlu'nun da kitabi var ,içeriden biri olarak.
Printable View
İstismar meselesi mağduriyet ve akabinde dolaylı meşruiyet yaratan bir mesele.Dolayısı ile katılıyorum , Ilgaz Zorlu'nun da kitabi var ,içeriden biri olarak.
Belli bir dönemde hızlanmış hareketlerdi bunlar, Fetö'nün azgın olduğu dönem, sonrası, sermaye Türkiye'den kaçmanın yollarını aradı. İşte biliyorsunuz, Malta vatandaşı olanlar, parayı dışarı çıkartmaya çalışırken sobelendikleri ( bugün) anlaşılan F. Şahenk ve Ülker gibiler; her ikisi de sonuç itibarıyla bankalarla borç yapılandırmasına oturdular biliyorsunuz, bence bunun anlamı istediklerini tam yapamamış olmalarına çıkar.
Son durumu bilmiyorum. Dünyada bu işleri yapmak eskisi kadar kolay değil diye bakıyorum, ülkeler ( gelişmiş olanları) önlem alıyorlar. Diğer taraftan taşın yerinde ağır olması gibi Türkye'nin zenginleri de parayı tamamen dışarıda tutmak yerine kendi ülkelerinde daha fazla imkan olduğunu kavradılar sanırım. Kavramış olan ailelerden birinin de Eczacılar olduğunu düşünürüm. Eğer, böyle olmasaydı iki kardeş ülkeyi yönetenin toplantılarına en önde koşmaz, ropörtajlarını yandaş basına vermezdi.
Sn bezgin bekir bu zati muhterem asamoa da bizi ecyup ta dudukleeken be fe ile beraberdi sözde bağımsız üye idi ana zoldingte alayını allaha havale ettim ama havale ücreti yüksek bir türlü işlem gerçekleşmiyor.
Evet sayın paydaşım bende kendilerini escalaton a nihai mahkemeye havale ettim.Bu Baktım hıristiyan teolojisi çalışmıyor bende kendilerini Allaha havale ettim Baktım islam ilahiyatı da çalışmıyor. Bunların kayıtları yok hiç bir yerde.
Ben bir yere havale etmedim. BE ve FE kardeşler, özellikle BE, belki kendisi farkında değildir ama basbayağı tek adam rejimi uyguluyor. Belki toplulukta söz söyleme özgürlüğü vardır, çalışma koşulları esnek ve iyidir ama iş son sözü söylemeye gelince
belli ki son sözü kimseye bırakmıyor. O kadar bırakmıyor ki hiçbir şirketinin genel müdürü bir demeç veremiyor, üstelik sıklıkla yöneticileri değiştiriyor. Esan'ın başındaki genel müdürümüz kadın diye bu durumdan bir hikaye üretiyorlardı, geçtiğimiz yılda onunla da yolları ayırmışlar. Kolay harcıyor insanları, ben öyle görüyorum. Her nasılsa Karamercan uzun süre CEO olarak kaldı.
Yani demem o ki 12 bin kişinin çalıştığı bir toplulukta bu sayı bir veya iki kişiden üstündür.
Ne kadar farkındadır bilmiyorum.
Genel kurul tiyatrosuna katılacak olanlar varsa kuruldaki ciddileştirilmiş ağırlaştırılmış havadan etkilenmesinler.
Tavsiye niteliğinde olacak ama rahat olun, aklınızla alay ediyorlarsa siz de geniş davranın. Ciddi sorular sorup yanıt alacağınızı düşünmeyin, sivri eleştirilerin de 'gençlik aşısı' etkisi yaptığını unutmayın.
Gelebilseydim, kural kaide ve insicamı bozmadan, süreyi de 30-40 saniyenin üzerine çıkarmadan Montaigne'den girer lafı Oralet'e bağlardım. Bir tiyatro sahnesine hazırlanır gibi repliğe çalışırdım.
Montaigne'i kendisi referans vermiş, Oralet de ucuzluk, bayağılık vurgusudur. Eczacıbaşı Tüketim'in pazarladığı ürünler arasındadır( büyük olasılıkla otellere veriyorlar)
Belki sn Bezgin, sn Gazman giderler, gidecek olanlar iyice eğlensinler.
Benim yapacak daha önemli işlerim var emekli tayfası ile çınar altı laklaklari be fe ile sinirlerimi laçka edemem şeker tansiyon zıplar gençlere yol açmak lazım üslubunda eleştiri yapsınlar sorulara yazılı cevap istesinler kayıtlara geçirsinler ve şerhlerini yazdırsinlar.
Yıllardır ben ******** bir firmayım demekten utanmadınız,bende ya herro,ya merro diyorum.Pislikler duyun.