olan biteni toz pembe görmek istiyorsanız ya ahaber izleyin abicim ya da bist100 ü izleyin :he:
Printable View
olan biteni toz pembe görmek istiyorsanız ya ahaber izleyin abicim ya da bist100 ü izleyin :he:
1981'de mezun olmuş. O zamanlar teksir kağıtlarından okuyorlarmış, üst sınıftaki abileri para ile bile vermiyormuş. O zamanki İktisada Giriş teksir kağıtlarında faizi indir enflasyonu indirirsin diye yazmış olabilirler. Şimdi Open Economy Macroeconomics diye bir kitap okutuyorlardır.
1980 öncesi serbest piyasa yokdu, TV'den arada döviz şu oldu, faiz bu oldu diye açıklıyorlardı. Hatta bankalar faiz veriyor muydu hatırlamıyorum sonradan Banker Kastelli geldi vatandaş faiz ile tanıştı.
Not: Teksir makinası, uyduruk natbaa makinası oluyor. Mumlu kağıda aslını yazıp sonra telsire ispirtolu mürekkep ile basılıyordu.
https://i.hizliresim.com/mfu9gnl.jpg
O zamanlar TV'de kapanış haberlerinde devletin dış borçları şu kadar azaldı, bu Alman Markının, ABD Doları karşısında uluslararası piyasalarda değer kazanması ile oldu vs anonslar oluyordu.
Doğalgaza %20 sanayi için zam olmuş. En geç ocakta sanayi mukayeseli zam %100 gelse bile ucuz kalıyor. Dahiyane bir planım var her gün kurufasulye yiyip tüpü dolduracağız. Eğer asgari ücret 4000 veya üstü olsun. Doğalgaza %100 üstü, elektrik %50, benzin ve mazota %100 zam gelebilr tabi ki kur burda kalırsa
Şirket kârları uçuyomuş , madem hisselere dolar bazlı bakıyonuz , şirket kârlarınada dolar bazlı bakın o zaman Bloomberge çıkan aracı kurum elemanları milleti saf yerine koymayın artık....
2071 hedeflerimize ulaştık, longları kapadım,
2053 civarına geri çekilirse yerine koymak üzere
evet yabancı alırken hisse fiyatına dolar bazlı bakıyorsa o şirketin bilançosuna da dolar bazlı bakıyordur...mantıken olması gereken bu...o zaman uçan kaçan bişey yok...şu an acaip bir ortam var...gerçeklerden kopuk...venezuela, arjantin style :he:
müzik susmadığı sürece sorun yok...
ama tabii bu durumdan şikayet ederek, söylenerek, ben küstüm oynamıyorum diyerekte bir yere varılmaz...hazır akıyorken doldurmaya çalışmak lazım...ileride lazım olacak bugün birikenler çünkü...
bazı şirketler gerçekten deli gibi iş yapıyor...
ehonomi bu balon gibin bişi bi yerinden sıkınca bi yeri illa ki şişiyor..
ben bu düzen iyi demek içün demedim bunu.
bu böyle ama... cayır cayır iş yapan da var...
en basit üründe bile büle.