Merhaba,
Değerli kardeşim, kardeşlerim; bedelsiz, senelerdir beklentilerimizden biriydi. Geldi, gerçekleşti. Hayırlı olsun.
Tabi çoğumuzun tahminlerinin altında kaldı. Bilançoya halen bakmadım ancak, bu bedelsiz hususunda bir güncelleme-artış yapacaklar gibi hissediyorum. Bir dayanağım yok. Sehven derler falan. Geçen bilançoda bu dava karşılıklarının daha fazla olduğunu hatırlıyorum, bakmadan bilemem.
Kz nasıl davranır?
Bu çok zor bir soru kardeşim. Kz yıllar içerisinde insan geni taşımadığını ispat etti. Taşıyorsa da, ailede nesil atlayan sapık-sadist bir dna dizilimi var, o da Kz'de ortaya çıktı. Ya çocuklara direk geçti, yada ses çıkaramıyorlar.
Her zaman dediğim gibi, "Şirket mükemmel", yaptığı işte, "İcat" sayılan ürünleri var. Üretim, satışlar ve ihracat artıyor.
Yapabileceği 10 larca haber varken, bunları haber bile yapmıyor.
Bistte, şirketler muhtemel ihracat anlaşmalarını dahi haber yapıyorlar. Yapılan anlaşmayı ayrı haber, teslimatı ayrı bir haber yapıyorlar.
Kz şu ana kadar böyle bir şey yapmadı. Son 3 sene içerisinde yaptığı haberler, vatandaşa mal kitlemek için yaptığı haberlerdi. Kendi hisselerini yukarıdan vatandaşa kitleyip, 2-3 senedir vatandaşa taşıtarak alttan toplamak oldu.
Değerleme yaptı ama sadece fabrika arazisine. Alt şirketlerdeki araziler, makine ve teçhizat duruyor. Bizlerin en fazla beklenti içinde olduğumuz değerleme, tüm şirketleri kapsayacak bir değerlemedir. Bu Almanya, Romanya arazileri, Basmane arsası dahil olmak üzere, Ege söktesin arazisi, bölge müdürlüklerinin ve dediğim gibi diğer şirketlerin üzerindeki arazilerin değerlemeleridir.
Neden yapmıyor? Ben sadece, "alçak olduğu için" der çıkarım.
Bu adam ve ailesi, her şeyi kendilerinin sanıyorlar. Böyle bir sanrıları var.
Daha fazlasını, dürüst ve namuslu yollarla kazanabilirler ama, yok, dedim ya, kötü dna dizilimi bize denk geldi.
Neyse...
.................................................. ......................................
Bundan 5-6 sene önce 4 milyar liralık şirket olduğunu söylemiştim. Yazdığımız bütün beklentiler gerçekleşiyor olmasına rağmen, enflasyon ve dövizdeki olağanüstü yükselişe rağmen, şirketlerin son değeri tavanla, 1.359 M. Düzgün bir değerleme yapsa, buna Basmane'yi bile katabilir, bu değerleme 5-6 milyarın altında çıkmaz.
Yani, sürekli bir üç kağıt, içten ve arkadan pazarlık durumu var.
Öyle ki, adam şirketini parlatacağına, gerek bilançosu ve gerekse borsadaki davranışları ile sürekli "Bok" ile sıvama ve gizleme çabası var.
"Ben her şirketten huzur hakkımı alırım, zaten zenginim.., her şey geç olsa da olur, ben gebersem de çocuklarım halleder, yerler..." düşüncesi var.
.................................................. ......................................
Şartlar, ve bu bedelsiz her şeyin başlangıcı olabilir. Şu ana kadar verilmeyen haberlerin, yapılan yatırımların, stratejik ama ne olduğunu bilmediğimiz ürünün açıklanacağı bir dönem olabilir.
Her şey mümkün. Düzgün, insan gibi bir yönetimle şirket gerçek değerine ulaşabilir. Güven ve şeffaflık sağlarlarsa, daha sonra yapılacak bir bedelli ile büyük bir nakit girişi de sağlanabilir.
Her şey, Kz'nin zikinin keyfine kalmış. Daha önce, 2 sefer yazdım, isterse ve zamanı da gelmişse, "Bugün rahat işedim, prostatım engel olmadı..." diye haber yapar.
Namuslu ve düzgün bir süreç başlatmasını diliyorum.
Daha fazlasını kazanacağından eminim.
Saygı ve selamlarımla,