Fiyatlar biraz yüjsek ankarada geçen hafta somon 280 barbun 200 dü levrek çupra 120 idi
Nebati ile aynı söylem.
Ağustosta düşecek.
Nasıl?
Açıklama yok.
Yurtdışındaki "tarihte görülmemiş en büyük enflasyon" (ki yüzde 8 e diyor) nasıl bizim yapı malzemelerin fiyatlarını yüzde 300-400 çıkartıyor.
Ve bu fiyatlar nasıl geriliyecek?
Brent mi 50-60 dolara düşecek, yoksa eşel-mobil ile mazot tekrar 10 TL nin altına mı gelecek?
Yoksa asgari ücret 2.500 Tl ye geri mi gelecek?
Bir açıklasalar da bilgilensek.
Konutta fahiş fiyat artışı yapan fırsatçıların ortaya çıkmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı düğmeye bastı. 64 bin fırsatçı tek tek tespit edildi.
https://www.trthaber.com/haber/ekono...di-681359.html
5 yil dan geriye donuk alacaklar zaman asimi olur
onlarda varlik firmasi ile filan mi anlasmislar pess yahu
O zaman bende eski firmama dava acayim aman cok calistim bana da verilen maas asil degerim degildi filan mi diyim bu nedir ya
Bizim yonetim site elemanina yilda bir maas ikramiye de veriyor, ilerde bu kisi bizden catir catir da her yil icin bir brut maas tazminatini isticek hadi bakalim... napacaz kimbilir...
Sadece kapici degil de insan simartmak kotu bisi gibi, kaynana, ona baka yardimci kadin ile iyice yuz goz olmus, hafta da bir carsi yap ve arada ekmek almasi gerekiyor bana diyormus damat alamaz mi ekmegi diye gecen tatli yaptilar herseyi almislar ceviz yufka yag vb ama sekeri unutmuslar benden istediler neyse disarda idim bakkaldan aldim verdim filan.... evde oturuyorum sak bisi istiyolar suk bisi istiyolar kapicidan beter isler...
sabah aniden bi telefon ilac bitti eczaneden alinmasi lazim da filan da neyse onu duzelttik gibi de arada zart zurt talep ediyor, neyse 10 gune kadar diger evine gecicek aramizdaki mesafe 200m den 300km ye cikacak...
:cool:
Risk primi cds artış nedeni nedir?
Piyasa profesyonel leri enflasyonu hiçe sayan bu ekonomik modeli değerlendirip çıkmaz sokak olduğunu bildikleri için yükseltiyor.
https://twitter.com/halktvcomtr/stat...1yeufm3ag&s=19
Sonuçta bu istek iş mahkemesindeki hakimin önüne gidiyor ve hakim bir karar veriyor. Genelde iş mahkemesi hakimleri çalışandan yana karar alıyorlar.
Tüm primleri düzgün yatmış ve hiç mesai yapmamış bir çalışan da gidip benim maaşım eksik yattı fazla mesailerim ödenmedi dese bir şekilde davayı kazanabilir.
Hatta işyerlerinde artık teammül gibi birşey oldu çalışanlar kendileri istifa ettikleri durumlarda da tazminatın ödenmesini istiyorlar. Eğer işveren olumlu cevap vermezse soluğu iş mahkemesinde alıp fazla mesai ve eksik brüt ücret gösterildiğini iddia edip ek bir para talebinde bulunuyorlar.