Ne olmuş yanı ne demeye getiyorsun açık konuş
Benim hisse yok.Ayrica yorumlarım burada kimsenin bilmediği bilgilere sahip olduğum için bilgi amaçlı benim herhangi bir çıkarım yok ytd.
Printable View
Milli Savunma Bakanımız 3000 tankımız olduğunu açıklamış, kaç tanesi 1960-1980 model bilmiyoruz ama kullanılabilir durumda olan Leopard 2A4 ve M60TM modellerinin modernizasyona tabi olduğunu anlıyoruz. Bunların yaşına google'dan bir bakarsınız
Ukrayna-Rus savaşının daha ilk aylarında binlerce eski nesil tankın zorlanılmadan yok edildiğini istatistiklerden görebilirsiniz ki tank konusunda ünlü ülkeler bunlar. Şu an teyit edilmemiş yaklaşık tank kaybı toplamda 20bin civarı. İha-Siha denen taktik araçların kayıp istatistikleri de beter, muharebe alanlarında kendilerini kanıtlayamadılar.
Ereğli gibi çelik şirketimiz, Otokar gibi hafif zırhlı-paletli savaş aracı üretebilen tesisler var, hala yerli tank yapacağım dediğin fabrikanın inşaatıyla uğraşıyorsun. Ama olsun arada bir yer sofrasında yemek yerken resim çektir yeter. Biz inşaatla meşgulken şehir devleti üç farklı cephe açıverdi, rica edelim de beklesin biraz.
Savunma sanayiinde yerlilik oranıda yüzde 75-80 ler civarında takıldı kaldı ihaları kayık içine dikine indirip kaldırmakla uğraşırken. Bu adamların bizim kadar kafası basmıyor. Şöyle vitesi takıp kara duman attırmadan yukarıdan sihayla yaptığın savaşa savaşmı denir.
Arkadaşım verdiğiniz bilgiler gerçekten çok değerli, şimdiye kadar konu ilgili vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür eder, Altın madeni konusu ile ilgili bilgi vermeye devam etmenizi çok isterim şahsen.
Ancak merak ettiğim bir şey var, Siz Ereğli ye bağlı Ermaden şirketinin, Alacahan daki Altın madeni ile ilgili bilgilere nasıl ulaşıyorsunuz, o yörede mi yaşıyorsununuz. Yoksa şirketin çalışanı mısınız, bunları merak ediyorum.
Bir önceki mesajınızda, "tahmini 30 yıllık tonda 7 gr olduğu tesis kuracağı söylentisi var " böyle bir ifadeniz var, " tahmini 30 yıllık " ne demek, ayrıca " tonda 7 gr. olduğu söylentisi var " bu bilgilere nasıl eriştiğinizi merak ediyorum gerçekten.
Adını soy adını da yazsın, kimlik fotoğrafını da selfi ile paylaşsın, üstüne yüzde 500 bedelsiz ve 30 lira temettü isterim. Temettüler hesabıma aylık ve sterlin cinsinden yatsın.
Başkaaaa?
Yerinde olsam savunma sanayi ile siha'ları aynı cümlede kullanmazdım.
Buradaki herkes İran'ın en gelişmişinden yüzlercesini aynı anda İsrail'e yolladığını gördü. Yol boyunca bir çoğu, basit önlemlerle kolayca indirildi ve ulaşmayı başaranlar da bir sonuç alamadı. Rusya-Ukrayna savaşında da her herhangi bir varlık gösteremediler ancak üzerlerindeki kameralar sayesinde, yapılan atışların sağladığı hasar ve kayıpların gözlenebilmesi, propaganda malzemesi sağlaması bakımından dikkat çekmektedir. Jet motorlu olmayan ve zaten uzun süre havada kalabilen bir aracın, vertical iniş-kalkış yapması neye yarayacak bilemiyorum? Daha yakında bir deniz aracından ikmal yapılıp kısa sürede geri dönebilir mesela? Ama asıl sorun bu araçların hatta ses hızında gidebilen kısa menzilli füzelerin bile günümüz hava savunma sistemleri karşısında başarılı olamamaları gibi gözüküyor.
Geriye kalıyor terörle mücadele. Teröristler bu araçlara karşı önlem almakta zorlanabilir, kafalarını ezebiliriz diyeceğim ama o konuda da gündem bir anda değişiverdi. :):)
Anduril'in çift jet motorlu dikey iniş yapabilen bir modelini izlemiştim youtubeda. Saldırıdan maliyetsiz şekilde vazgeçme olanağı sağlıyor diye pazarlıyorlar. Şaşırtmaca için kullanılabilir, havadaki hedefini kaçıran geri dönebilir, ya da sadece gözlem yapıyorsa kameralarla onlar geri gelebilir.