@ Mossin hocam bence -13,000 puan maxdd oldukca iyi. Genelde getiriyi artirmaya calistikca maxDD da artar. Getiriyi artimanin bir yolu asimetrik yaklasim olabilir diye dusunuyorum. Dususler genelde kisa surede uzun barlarla oluyor. Yukselisler ise baslarda yukselen testere gibi uzun surede az yol katederek basliyor. Sistemler acisindan yukselen testerelerin yatay piyasadan pek bir farki yok. Getiriyi artirken maxdd dusuk tutabilmek ayri bir zorluk, bikmadan usanmadan her olasiligi denemek vazgecemek lazim.
@Matador hocam MaxDD olcumu konusunda hakli. Puansal bakmak aslinda yaniltici olabiliyor. Kullandigim sistemin maxdd degeri 13,750 tarihsel maxdd_puan ve maxdd_yuzdesel grafigi:
https://i.hizliresim.com/2lVfq4.png
2008 dususunde -10,000 puanla %23 luk bir maxdd sozkonusu. Onun disinda %15'i asma olmamis. Yani bugunun fiyatiyla 13,750 puandan cok uzak degil.
Sistemimim drawdown'i gectigimiz mart ayinda 1 hafta arayla anlik olarak 2 kez maxdd'ye yaklasip hizla geri dondu. Oncesinde getiri egrimde artis oldugu icin rahattim. Ilginc bir bicimde mart ayi en yuksek getiriye ulasilan aylardan biri olmus. Dinamik kaldirac kullaniyor olsam etkisi buyuk olabilirdi. Genelde maxdd yenilemesinden once guzel bir getiri artisi oluyor yani tampon olacak en azindan bir 10bin puan. Sistemimim %sel maxdd degerinin gelecekte %15'i kolay kolay asacagini zannetmiyorum. Belki en extreme durumda %20 lere ulasir ama oncesindeki getiri artisinin bunun cok uzerinde olmasini beklerim.
Kaldirac artirilacaksa drawdown maxdd ye yaklasirken yapilmali. Ayrica bir sistemi devreye almak icin en iyi zamanlama da yine maxdd yenilendigi veya drawdown'in maxdd ye cok yaklastigi donemlerdir.