Sanmiyorum. Canlı canlı çok kaçak Verdiğini gördüm.yarin bende dalıyorum satacak varsa yazsın 14.18 e.gomulecek.
Printable View
Selamunaleyküm, günaydın herkese....
Arkadaşlar bu hissede geri alım açıklamasının gelme ihtimali varmıdır.?
Temettü iele ilgili gelişmleri soran varmı?
Albayraklar 2 tane daha halka arz yapacağını belirtmiş borsagündemde..
ceo ömer bolat
ilk önce hizmet sektörü demiş, sonra kağıt fabrikasının halka arzı var demiş.
bu gidişte bu halka arzlara girecek yatırımcı ararlar.
tahtadaki sıkıntı nedir, çözen varmı?
hergün birisi aşağıya vuruyor.
gediktn yapılan işlemler nedir?
Bu güzel ülkemde, vatanımda küçük yatırımcıya yapılanları kabul etmiyorum.
Albayrak artık tetikçinizi çekiniz.
Herkes biliyor kimin olduğunu.
Ölüm var.
az önce HABERTÜRK ü izlerken bir haber dikkatimi çekti ,formun-borsanın konusuyla alakalı değil belki ama, paylaşmadan edemedim
yapılan ankette deneklerin %51 i ÇİFTLİKBANK gibi oluşumlara yenileri eklenmesi halinde YATIRIM YAPACAKLARINI SÖYLEMİŞLER PES DOĞRUSU !:kahkah:
millet olarak ruh halimizin sorgulanması ,sosyologların bu konuya el atması lazım ,durum vahim
kolay para kazanma hırsının hangi boyutlarda olduğunu gösteriyor
sıkıntı bistin düzeltmesine ayak uyduruyor
hisse geri alımı albayrak ın kendisi birde allah bilir ,bilen olsa zaten fiyat buralarda olmazdı
temettü - iyi ilk çeyrek bilanço üstüne birde geri alım falan haberi düşerse kanatlandırır
bize düşen kıpraşmadan beklemek ..sabır..sabır..sabrın sonu selamettir
Trabzon Liman İşletmeciliğinin halka arzı dün başladı. Denizbank öncülüğünde gerçekleştirilen halka arz işlemi şu sözlerle parlatılıyor: Türkiye Borsasında işlem gören ilk liman!
Lakin parlatılan bu sürecin arkasında sorgulanması gereken karanlıklar var!
Trabzon Limanının işletme hakkı...
2033 yılına kadar Albayraklar grubunun.
İktidarın sözcüsü işlevi gören Yeni Şafak gazetesinin sahibi olan ailenin.
İktidarla içli dışlı grup ihaleyi, AKP iktidarı ilk yılını doldurduğunda...
20 Kasım 2003 tarihinde kaptı!
20.2 milyon dolar karşılığında.
Lakin epey tartışmalı bir biçimde.
İhaleye giren Trabzonspor ilk turda elendi. İhale, Trabzonspor Eski Başkanı Nuri Albayrak’a verildi.
Trabzonspor’a başkanlığı...
Birçok kişi tarafından...
‘Hükümetin kulübe el atması’ olarak değerlendirilen Nuri Albayrak’ın ihaleyi kazanması da Hükümetin şirkete, en hafifiyle, desteği olarak yorumlanmıştı.
KAZANÇ ÇOK VERGİ ÖDEMEK YOK!
Yıllar, Albayraklar’ın müthiş kazançlı bir ihale kapattığını gösterdi.
Şirket sadece son 5 yılda 100 milyon dolara yakın bir para kazandı.
Yılda ortalama 20 milyon!
Yani sadece bir yılda ihaleyi alırken verdiği parayı kazanıyor.
Vergi rekortmenleri listesine girip, plaket verilen Trabzon Liman İşletmeciliği, vergi borcu yapılandırması fırsatını kaçırmayan şirket!
Kazanç çok ama vergiyi peşin ödemek yok.
Bu kazanç şirkete yetmedi. Şimdi de devletten bir süreliğine kiraladığı limanı halka arz ediyor. Yani sahibi devlet olan liman işletmesinin yüzde 30’unu borsaya açarak, borsa üzerinden başkalarına satıyor!
Tuhaf değil mi?
Trabzon Zorlu Otelde tanıtımı yapılan halka arz işlemi sırasında, yerel gazete çalışanları işte bu tuhaflığı sordu: “Kiracısı olunan evin bir odası başkalarına satılabilir mi?â€
Denizbank yetkililerinin cevabı şöyle oldu: Böylesi halka arz örnekleri daha önce yaşandı. TAV ve Türk Telekom gibi!
Örnek verilen Türk Telekom...
Suudi merkezli Lübnanlı Hariri ailesinin şirketi Oger Telecom’a satılan ve şimdi vurgunla anılan bir şirket.
Ne diyelim: Hayırlı işler(!)
NEDEN KENDİ ŞİRKETİNDEN BAŞLAMADI?
Albayrak Holding CEO’su Ömer Bolat, “Trabzon Limanının halka arzı sonrasında Albayrak Grubu bünyesindeki Varaka Kağıt’ın da hazırlıklarını yapıp halka arz edileceğini umuyoruz†açıklaması yaptı.
Açıklama başka soruları tetikledi!
Merak edilen sorulardan biri de...
Birçok şirkete (Yeni Şafak, Tekrar TV, Tvnet Yayıncılık, Fame Medya, Varaka Kağıt, Birlikte Dağıtım vs.) sahip grup...
‘Halka arza neden kendi şirketinden değil de devletin şirketinden başladı?’ sorusu oldu.
Bir başka soru da şu oldu: Neden, Türkiye’nin limanlarında gerçekleşen boşaltma işlemlerindeki payı yüzde 1’i bile bulmayan Trabzon Limanı?
‘Şeffaflaşma, kurumsallaşma’ diye pazarlanan sürecin bugünü de, dünü de...
Gerçeği gizleyen bin bir sihirbazlıklarla dolu!
2017 / 12 Net Kar 31,7 mil. TL Ödenen temettü (%70 olsa) 22,2 mil.TL sermayeye göre %100 civarı bir temettüye işaret edecek.
2016 / 12 Net Kar 20,3 mil. TL Ödenen temettü 19,1 mil.TL
2015 / 12 Net Kar 21,5 mil. TL Ödenen temettü 19,1 mil. TL
2014 / 12 Net Kar 22,3 mil. TL Ödenen temettü 12 mil. TL
Ek 17928
14.45 üzeri uçusa hazır olunmalı.. Temettü verimi yüksek bir şirket. Yabancının takasta payı çok az veya hiç yok. Orta vade şahsen 17-18 arası hedef koyarak yatırım yaptım.
Bol kazançlar..
Saygılar.