Veysi Seviğ ile aynı dönemin hesap uzmanıyız.
O, kendine akademik alanı uygun gördü.
Bizim dönemin en yaşlısı idi...:)
Printable View
90 lı yıllarda hazine bonolarında faizler baya iyiydi ve vergi yoktu.Sonra tam yılını hatırlıyamadım şimdi devlet bir kanun çıkardı geçen yıl 5000 lira üstü faiz geliri olanlar vergi vercek diye.Pimpirikli olduğumdan bankadan kağıdı aldım muhasebeciye verdim vergiyi yatırdım.Aradan 5 yıl geçti bu arada ben o işyerini kapatmıştım şehir değiştirmiştim.Vergi dairesinden bir yazı geldi.5 yıl önce 5000 lira üstü faiz geliri aldığınız tespit edilmiştir.Vergisini ödediğinize dair belge getririn yoksa cezasını ödeyin diye .Kardeşim senin işin bu vergi dairesisin zaten parayı yatırıp yatırmadığımı kayıtlarından sen arayacaksın gel bu paranın vergisini yatırmamışsın cezasını öde diyeceksin.Ben ayrıldığım şehirde muhasebeciyi bulup o vergi makbuzunu bulup vergi dairesine verene kadar 15 gün falan uğraştım.Ya zaten geçmişe yönelik kanun çıkarmışsın bi de adam gibi işin yap di mi.İşte bizim memleket böyle.
Eleştir, suçla, yargıla, yaftala, şikayet et sonra da biri desin kayda değer yazıyorsun takip ederim diğeri desin bilgi alıyorum takip ederim. İyi işmiş.
Sayfaya girip gördükçe ben utanıyorum onlar adına.
Ocak 2018 Yem Fiyatı 39 TL
Eylül 2018 Yem Fiyatı 87 TL
Ocak 2018 Süt Fiyatı 1,35 TL
Eylül 2018 Süt Fiyatı. 1,50 TL
Ortaya çıkan bu tabloya rağmen hâlâ daha sağlık olsun,
hayırlısı olsun,
Herşey nasip,
vardır reisin bir bildiği
diyerek kendinin yok oluşunu takdire ve nasipe bağlayan bir toplum varsa saraylar,uçaklar,yatlar,yazlıklar içinde yaşamak haktır.
Ortada tek bir gerçek var o da kurunun yanında yaşda yanıyor..... ...
O da bizim eksikliğimiz!!!
alıntı
Evet bu disiplin kuruluna şikayet edilmemiz hoş olmamış.Birer kınama cezası bekliyorum ben:))))))))))) Hayırlısı artık babalarımıza söyleriz bizi başka ilkokula yazdırır,burdaki arkadaşlar habire bizi idareye şikayet ederse bizim halimiz ne olur :))))))))))
Hesap Uzmanlığı ve Maliye Müfettişliğinde (artık kalmadı bu ünvanlar) Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunlarının mutlak bir ağırlığı vardı.
Neredeyse % 90 desem abartı değildir.
Ama nedense bilmem bizim dönemde her üç akademiden, İktisat Fakültesinden ve daha da ilginci Ankara ve İstanbul Hukuk fakültelerinden mezun olanlar vardı...:)
Veysi Seviğ İstanbul İktisadi Ticari İlimler Akademisinden mezundu.
Sınavı kazandığında 33 yaşında idi.
35 yaşını dolduranlar o sınavlara alınmazdı...
Demek ki neymiş, bazı insanların doğruları menfaatlerine göreymiş.