Originally Posted by
Saf_sata
Çok doğru sn. pit, her iki konudada benzer düşüncelerim var. NNF ve MAC sosyal medyadaki paylaşımları ile bu konuda bir bilinç/bilinirlik yarattılar. Çoğu kimse böyle bir alandan habersizken şimdi, mevduat üstü getiri imkanını gören sıkı mevduatçısından, borsada yorulan ve istedği kazancı sağlayamayan traderına kadar bu bakir alanı araştırır ve Tefası karıştırır oldu.
Ama bu alandaki asıl devrim bahsettiğiniz üzere BES ile olacaktır ve olmalıdır. Şahsen ben SPK/Hazine gibi kurumlara bu konu ile ilgili arar ara yazıyorum ve konuyu çok önemsiyorum. Asıl derya deniz orada ve yıllardır birikimlerimiz bir arpa boyu yol gidemiyor. Şahsen kendimden örnek vermem gerekirse birden fazla bes sözleşmem var ve Mart düşüşünde bir tanesindeki fonların belli bir kısmını hisse tarafına geçirdim. Bugün itibariyle getirisi endeksinde altında ki nasıl becerebildikleri konusunda tebrik maili attım. Ama Tefas imkanım olsaydı ve şuanki Hsyf lerden birini seçebilseydim getirimin ne olacağını hepimiz biliyoruz.