fiba 500 üstü 32-91gün 15
92-182gün 15,25
105 gün banka bonosu 15,77(30 mayıs tarihli)
Printable View
fiba 500 üstü 32-91gün 15
92-182gün 15,25
105 gün banka bonosu 15,77(30 mayıs tarihli)
bana geçen hafta 14.95 verdiler temdite...
bugün kredi faizlerine bakayım dedım iş bankası ihtiyac kredısı faizlerini artırmıs. anında kredi oranı 1.70 e cıkmıs vay anam vayyy.. yıllık maliyet ise %28 e yakın
Bu yılın düşüğü 3.73 ten hesaplarsak tam da para %20 develue olmuş durumda ...zamana yayili develuasyon buna denir haralde .
Yukarıda alıntıladığım 2 ay önceki iki mesajımla iktidarın faiz-kur açmazını dile getirmeye çalışmıştım. Bugünlerde yaşadıklarımız öngörümün bire bir gerçekleştiğini gösteriyor. Piyasaların istediği (ekonomik-siyasi) reformlar yapılmadığı sürece faiz-kur sarmalı, herhangi birisinin kesin üstünlüğü olmadan devam edecek, bugün kur, yarın faiz, öbürsü gün tekrar kur ......... hep yukarı, şeklinde devam edecek. Ta ki millet sandıkta T A M A M deyinceye kadar..
Pardon %23 olacaktı...2,5 ayda bu kadar değer kaybı...nerde duracak bakalım..buradan vatandasin ve yabancının aldığını dusunmuyorum..bence %90 mb yükseliyor ( hazine borç odemesi içinde olabilir döviz alıyor olabilir ) %10 zorunlu şirket döviz alimlidir..
komplo teorinde mantık hatası yok mu?
devalüasyonu açıkça isteyen mb neden geçen ay 4.8 milyar dolar rezervini eritip piyasaya verdi o zaman?
neden faiz harici oyunlarla ve sözlü müdahalelerle fren etkisi yapmaya çalışıyor?
cevap belli MALUM ZATTAN KORKU !
malum zatın zırva faiz teorisinin laboratuarı oldu ülke yazık :vk: