BİST, % 5 lik bir marj içinde dağıtım yapanların mutlu oldukları bir gün geçirdi...
Cuma günü de yönetimin başında Erdoğan ve ekibi vardı. Pazartesi günü seçim sonrası ilk gün de...
Bunu unutmayanlar kazandı. Ya da gereksiz zarardan kaçındılar.
Printable View
BİST, % 5 lik bir marj içinde dağıtım yapanların mutlu oldukları bir gün geçirdi...
Cuma günü de yönetimin başında Erdoğan ve ekibi vardı. Pazartesi günü seçim sonrası ilk gün de...
Bunu unutmayanlar kazandı. Ya da gereksiz zarardan kaçındılar.
Döviz açığı olan, döviz ile iş yapan, bla bla.. Haricinde yatırım olarak usd reel de almak doğru değildir.. Fx yada viop ta long, short piyasa daha mantıklıdır... Bu nedenle hacim oralarda döner..
Euro usd paritesi nden dolayı(1,32/1,33 görmesi mümkün) usd global piyasalarda değerlenme ihtimali daha az dır..
Türkiye'de usd ye yatırım yapan reelde para kazanamaz sadece TL değeri artar, global olarak kazanç değildir demek kısaca... Saygılar
ABD ile diğer borsaların düşüşlerini kıyaslamaya gerek yokmuş..aşağıdaki yazıyı yeni okudum, hoş gerçi benim yazıdan sonra yayınlanmış..
ABD borsaları halazırda tüm diğerlerini dövermiş..:)
Alıntı:
Even amid a potential trade war, US stocks are still beating the rest of the World
-US stocks were getting slammed Monday amid trade war fears, but are still outperforming other global equities this year.
-Investors remain focused on strong earnings, low interest rates and generally solid economic fundamentals.
-Some economists believe the U.S. has more to gain than lose as the trade rhetoric continues.
https://www.cnbc.com/2018/06/25/amid...the-world.html
Alıntı:
Despite stronger economic growth in 2018, Capital Economics is warning investors of a looming slowdown, estimating a 1.3% GDP growth in 2020 and a reversal of Federal Reserve's tightening cycle.
''Fueled by the fiscal stimulus, we expect GDP growth to be 2.9% this year but, as the stimulus fades and higher interest rates become a bigger drag on the economy, growth should slow to 2.0% in 2019 and only 1.3% in 2020. In that scenario, we expect the fed funds rate to peak at just below 3% in mid2019, with the Fed being forced to cut interest rates again in 2020'' Capital Economics said in its latest U.S. Economic Outlook report.
''Fueled by the fiscal stimulus''
Korkarım en azından bir sene (vede transatlantik yalpalamadan) ağır abi durmayacak..
Üffff içim kıyıldı şimdi..:(