Yunan medyası | Kathimerini:
"Pakistan sözde devleti tanımak için harekete geçti. İslamabad ile Ankara arasında "KKTC"deki İslam Cumhuriyeti Konsolosluğunun işleyişine yönelik koordinasyon çabası ileri bir aşamada görünüyor."
Printable View
Yunan medyası | Kathimerini:
"Pakistan sözde devleti tanımak için harekete geçti. İslamabad ile Ankara arasında "KKTC"deki İslam Cumhuriyeti Konsolosluğunun işleyişine yönelik koordinasyon çabası ileri bir aşamada görünüyor."
Bir bu nükleer silah bir de UN. Uluslararası düzeni freeze etti bu ikisi. Birincisi savaşı kısıtlıyor, ikincisi ise yeni devlet vs. kurmayı acayip zorlaştırıyor. Eskiden habire bir şey oluyormuş, şimdi IR'cılar hukukçuya döndü sabah akşam anlaşma tartışmak zorundalar :Alıntı:
Emrah Safa Gürkan@jeandpardaillan90'larda Nato genişlesin mi genişlemesin mi diye çok tartışıldı Amerika'da falan. Genişlemesin fırsatçılık yapmayalım Rusya'yı kışkırtmayalım diyenler haklı çıktı.
Nükleer silah çok garip bir şey, ironik bir şekilde büyük ölçekli savaşları önleyebilir. Yani, umarım.
Putin açık açık "tek milletiz"e getiriyor ki Rus tarih kitapları bile Kievan Rus ile başlıyor. Ukrayna'nın doğusunda Rus etnisitesi güçlü. Kırım'ı fetheden Ruslar vs. Adamlar kendi toprakları gibi görüyorlar yani, sen iki seçim kazanıp ülkeyi Batı bloğuna katamazsınAlıntı:
Bir de SSCB'nin ani dağılması birçok şeyin tesadüfi olmasına yol açtı. Normalde Beyaz Rusya diye egemen bir devlet olması mesela, kimin aklına gelirdi merak ediyorum. Kırım'ın Ukrayna'da olması vs. Öyle oldu bir şekilde ama Rusya bu durumu kabul eder mi, etmiyor işte
Ukrayna hem Rusya'nın dibinde, hem full Rus bölgeleri (de jure) elinde tutuyor.Gerçi çözüldü ama bir de Karadeniz liman meselesi vs. varAlıntı:
Emrah Safa Gürkan@jeandpardaillan·13 Şub
Hele NATO'ya girmesi. Ya Batı ile Rus egemenlik alanı arasında hep bir fark oldu, yani Çekoslovakya vs. ok de adam sınırının dibinde Nato askeri üssü vs. müsaade eder mi? Daha önce de birçok kez işaretini verdi, Varşova Paktı'nı tutamasa da SSCB sphere of influence'ını yedirmiyor
Hatırlayın her şey buradan çıktı
Önce Yuşoçenko 2017'de anlaşmayı uzatmayacağım dedi, bir araba olay oldu Sonra Yanukoviç 2047'ye uzattı vs
İkinci Dünya Savaşı sonunda kurulan bir denge var, bununla oynamak öyle full-scale bir mücadeleye girmeden zor. Sadece Rusya ile Batı arasında değil, Batı ile Çin arasında vs. de geçerliAlıntı:
Bunlar durum tespiti arkadaşlar, güç üzerinden bir analiz. Yoksa Ukrayna'yı işgal etsin kimse ses çıkarmasın vs. anlamı çıkaranlar olmuş nereden çıktı bilemiyorum.
Ama Batı buraları kurcalayıp sıkışınca da yan basarsa olan Ukraynalıları olur. Bir impasse'a ittiler kendilerini
Adam Suriye'yi vermedi, Gürcistan'da geri adım atmadı, Ukrayna'da mı atacak?
Su anda 30.000 Mwh kapasiteli 8-10 adet nükleer santralimiz olsaydı.
Doğalgaz ve kömür fiyatlarının dünyada artışı bizim elektrik fiyatlarımızı etkileyemezdi.
Sinop, kirklareli nükleer santrallerinin inşaatları hemen borsada halka açık ortakliklar şeklinde kurulacak şirketlerle başlamalı be ya...!
Aywaaa bak işte bu hisseleri girilir....
Dr. Tuncer Kaltar@DrUzmn·4s
Mesela şöyle bir çalışma yapılsaydı,
C19'dan dolayı yoğun bakıma yatanlar ve ölüm sayıları ile beta bloker kullananlar arasındaki ilişki nedir?
Bence %80'nin üzerinde
Abi enerji alanı, bu dünyada en fazla katakullinin döndüğü alandır. Bunlar boş yatirimlardir. Turkiye kandiriliyor. "Ore grade" sihirli sözcük bu. Toryuma dayalı bir yatirim yapilsa tamam.
Seytan bunlar, onemli bilim dergilerine, onemli hocalarin imzasi olan makaleler yazdiriyorlar. Diyorlar ki;"Butun dunyaya 60.000 yil yetecek Uranyum var.
Aslinda yalan degil. Toprakta bu kadar uranyum var. Ama cevher kalitesi dusuk.
Topraktan bu uranyumu cikarip, zenginlestirip, nukleer santrallarda kullanilir duruma getirebilmek icin harcanmasi gereken enerji, bu uranyumdan elde edilebilecek enerjiden fazla.
Kandiriyorlar. Sadece nukleer degil yenilenebilir enerjide de ayni masallar donuyor.
Ingiltereyi kandirdilar. Ingiltere'nin kuzeyinde, dunyanin 1.derece ruzgar potansiyelinin oldugu bolgede yapilan projenin, kagit uzerinde 100 birim enerji uretmesi gerekiyordu. Projenin kredisi bu deger uzerinden verildi. Proje yapildi ama sadece 31 birim enerji uretiyor.
Suriyeli bir kızı Afgan bir genç takip etmeye başladı. Kız en son bir takı dükkanına kapağı attı.Alıntı:
Assoc. Prof. JusticeForAll@AnyoneinTRArkadaşlar seneler sonra Taksim'e çıktım. Kısa bir brifing vereyim.
- Girişte Türklere pasaport ve vize uygulaması yok.
- İstiklâl'de eskiden gittiğiniz mekanı Küçük Parmakkapı civarındaki Afgan arkadaşlara sorarsanız tarif ediyorlar.
- Harbiye komple Arap Sisha bar
Ben sinirlendim, çocuğa müdahale edecekken araya İran'lilar girdi.
Lübnan mafyası ile başımız derde girmeden kendimi Harbiye TRT Suriye Sisha cafe önüne attım.
Devletimin şeyindeyim.
Assoc. Prof. JusticeForAll@AnyoneinTR·10 Şub@AnyoneinTR adlı kişiye yanıt olarak* En az iki yabancı dil öğrenin.Alıntı:
Türkiye'de huzurla yaşamak isteyen Türk gençlerine tavsiyem,
En azılı fil öğrenin gençler.
Arapça ve Farsça.
Eve sağ salim dönmek için şart.
Devletimin şeyindeyim, demiş miydim?
Klavye azizliği.
https://youtu.be/lxgTkGh-t7A
:))))))))))))))))
🔴#SONDAKİKA
Bazı Rus birlikleri toplanma alanlarını terk etti ve saldırı mevzilerine geçmeye başladı.
Bazı uzun menzilli topçu ve roketatarlar da atış pozisyonlarına taşındı.
— CBSN | ABD'li Yetkili