"priceless" diye ahmakça bir arguman var son dönemde.. ülkenin doğal güzelliklerini yok etmek ve yabancılara peşkeş çekmek için bir gerekçe üretmeleri gerekiyordu.. adam daha bunun emlak projesi olduğunu anlamamış ahkam kesiyor.. tipik trol..
"priceless" diye ahmakça bir arguman var son dönemde.. ülkenin doğal güzelliklerini yok etmek ve yabancılara peşkeş çekmek için bir gerekçe üretmeleri gerekiyordu.. adam daha bunun emlak projesi olduğunu anlamamış ahkam kesiyor.. tipik trol..
price birilerine
less halka
https://gayrimenkuleks.com/wp-conten...gin-teklif.jpg
ahmakça arguman üretenlerin iyice görmesi gerekn bir şey: kanal istanbul sadece ve sadece bir emlak projesidir..
fotoda araplara emlak pazarlandığını görüyoruz..
https://i.sozcu.com.tr/wp-content/up....jpg?v=5540056
bu kadar aptalca bir proje işte.. trakyayı ikiye bölüyorsun emlak yapmak için.. sonra üstünden geçmek için 10-15 tane daha köprü yapıyorsun..aptalca..
Kanal istanbul ABD+rant projesidir..
Bu proje ile ABD tandanslı dış politikaya dönüldüğünün işareti verilmektedir..
Ellerin oğuşturulmasının bir diğer nedeni de budur..(yeniden ülkeye BORÇ para gelecek)
RANT demek cehalet demektir
RANT demek mafya demektir
RANT demek yozlaşma toplumsal çürüme demektir
RANT demek kaos anarşi demektir
RANT sonucu da ite kaka jeoloji bitirenleri bir anda en işlek bir havaalanında kontrolör olarak görürsün..Jeolog olarak kazanacağı paranın 20 katını kazanırlar..
RANT de üniversite nin bir manası kalmaz..
RANT demek ahbap çavuş ilişkisi torpil yandaş rüşvet demektir..
RANT demek fahişelik demektir..Bugün kadınların isminden sonra ilk araştırdıkları ne kadar para kazandığın ise o toplumda aile kalmaz..
Yalçın hoca zamanında tit diye 3 sektörü yazarken çok doğru bi noktaya parmak basmış idi..
Bu 3 sektör mafya ve fahişe üretir..
Bilmediğini bilmeyen adama cahil denir..
Küstah ise cahilin cesaretli olanıdır..
Ben ne gidecem sen git der..
Cahillik ile haşerat la uğraşıldığı gibi uğraşılmalıdır..
Sn.Discretus sakinliğiniz için teşekkür ederim.. Sanırım artık birbirimizi daha iyi duyabileceğiz..
Sizinle aynı fikirde olduğum yerler var, olmadıklarım var...
Aynı fikirde olmadığım yerler;
Siz şu an CB olsanız herhangi bir yerde yada plajda çalınan 20 kamyon kumdan nasıl haberiniz olur? Yada 20 kamyon çalınan plaj kumuna hemen CB onca işini gücünü bırakıp müdahale mi etmelidir?
Bence muhattabı o yörenin belediye başkanı olmalıdır. Bu ve buna benzer çeşitli münferid olayları ayırmak gerekir.
Mesela bazen HALK TV de yoldan geçen adamın kafasına düşen saksıdan AKP hükümetinin sorumlu tutan haberler yapması gibi.. Karşı taraf da da olan A Haber de aynı şekildedir...
Sizinle aynı düşüncede olduğum yerler ise;
Talan ekonomisinin olduğudur. Resmen altta kalanın canı çıksın ekonomisidir. AKP nin kanal açıp üzerine 15 tane köprü ve tünel yapması rasyonel değildir. Ve sizinle %100 katıldığım yer ise tüm Anadoluyu 5 büyük şehire koymak. Özellikle İstanbul'da 25 milyon insanı üst üste koyup yaşamaya zorlamak.
Ve bu insanlardan akıl ve ruh sağlıkları yerinde insanlar ve bireyler beklemek.
Mesela en son otomobil fabrikasına alkış tuttum.. Beğendim... Beğenmediğim yer fabrikanın yeri..
Mesela Kırşehir olabilirdi... Yada ne bileyim. Erzinca gibi gariban bir Anadolu şehri...
Bazı kişiler limana uzak diyor...
İstanbul u baştan aşağıya yarıp kanal açabilecek bir iktidar için Kırşehir den Adana limanına bir demiryolu döşemeside zor olmaz diye düşünüyorum..
Düşünüm, Kırşehir harbiden tamda Kır ortasında zavallı bir şehirdir.. Ben gezdim, gördüm.. Öyle bir otomobil fabrikası Kırşehiri Aksaray haline getirebilirdi...
Sizinle aynı fikirde olduğum husus,
Nüfus planlamasıdır...
Şunu hiçbir zaman anlamadım... Neden büyümek zorundayız? Büyümek yerine KALKINMA modelini seçemez miyiz?
Bunun sebebi ise Nüfus artışı...
O zaman nüfus kontrol çalışması yapalım...
Çünkü bir kişi bana izah edebilir mi? TR 80 milyon iken yapamayıp ta; 100 milyon olunca yapabileceği şeyi?
Sn.Gundwane siz RANT diye yazarken, RANT a değil RANT EKONOMİSİ ne karşısınız demektir..
Bakınız RANT sağlamak aslında belediyelerin görevidir..
Mesela bir tarla vardır. Elektrik ve yol, su yoktur. Belediyenin görevi elektirk, yol ve su götürmektir. Bir tarlaya bir belediye elektirk, yol ve su götürürse o bölgeye rant sağlamış olur...
Ama bunu abartıp genel ülke ekonomisi RANT EKONOMİSİ ne dönerse , bu yanlıştır...
Ben de buna karşıyım...
Gundwane sen de ki bu öfke ve hiddet nedir ?
Anlamak zor.
Fikirlerim seni neden bu denli kızdırıyor gerçekten anlamış değilim...
Kontrolör olmak herkese açıktır. Jeoloji mühendisi olmak ile ilgili değildir . Şarkı söylemek ve resim yapmak gibi.. Bir adam mühendis olabilir ama yetenekli ise şarkıcıda olabilir, ressam da .. Mühendis olması diğer mesleğine mani değildir... Kontrolör de aynı yetenek ve hafıza zeka ve ingilizce işidir. Akıl ve ruh sağlığında önemli bu meslekte...
Bu özellikleri sağlayan her meslek grubundan arkadaş vardır bizde...
Sende ulaştırma bakanlığına müracat edip, gerekli yetenek sınavlarını geçip olabilirsin. Benim tekelimde yada emrimde yada karar mekanizmamda olan bir şey değil...
Ama gerçekten çok öfkelisin...
Bu öfke ancak ya bir namus olayında ya da küfür etme de ateşlenir...
Oysa sana özelinde böyle bir şey kast etmedim...
Maalesef bu forumda 10 yıldır yazarım. İlk ret listeme "GUNDWANE" ni almak zorunda kaldım... Sanırım 2.ci kişi olarakta "DISCRETUS" da RET listeme alacağım... Yoksa bana yolladıkları mesajlarda bilgi kırınıtısı görmüyorum... Sanırım artık mesajlarını görmeyeceğim....
Bu başlık benim, maalesef fikirlerimi burada yazmak için açtım. Gideceğim başka yerde yok. Fikirlerimi beğemeyenlerin burdan gitme lüksü var... Bu iki kişiyi defalarca ikaz etmeme rağmen anlayış göstermediklerinde RET LİSTEME almış bulunuyorum. 10 yıldır ilk defa bir kişiyihatta aynı anda iki kişiyi RET LİSTEME aldım. Sanırım mesaj yazsalar dahi onları göremeyeceğim için mutluyum...
kanal istanbul projesi konusunda belediye örneği bile vermiş, komedi.. trollükte seviye atlıyorlar her geçen gün.. ret listesine alsan ne olur almasan ne olur.. kimin umrunda.. dün de yazı sonuna "NOKTA" koyuyordu sanki büyük bir şey yapıyormuş gibi.. tam bir komedi :kahkah: ama bu ülkenin topraklarının peşkeş çekilmesine biz hep karşı olacağız.. bazıları gibi konformist kafalarla olayı paraya bağlayıp doğanın katledilmesine, milli güvenlik riski oluşmasına, ülkenin zenginliğinin aslında bir emlak projesi olan kanal istanbul a gömülmesine karşı olacağız..
mr erdoğan bizzat projeyi yapacağız diyor bu trol kalkmış cumhurbaşkanını her şeyden haberi olur mu diyor.. işte tipik trol böyle oluyor..
ülkede ankara'nın doğusu resmen afganistan seviyesinde.. istanbul kadıköyde bile ilkokulların ödeneği yok velilerden bağış dileniyorlar.. ülke her anlamda kriz içinde ve sürünüyor ama bu troller birisinin fantazisi için kanal istanbulu savunuyorlar, hatta bazen tepkiyi azaltmak ve sureti haktan görünmek için yarım agızla "aslında karşı olduğum yönler var olmadığım yönler var" diyerek tipik trollük yapıyorlar.. olay tamamen bir emlak ve peşkeş projesi ve bu oyuna bilerek alet olanları tarih affetmeyecek.. en basit gerçekler karşısında bile dürüst olamayanlar çok utanacaklar gelecekte.. bazılar aldanmışız diyebiliyorlar kolayca ama bakalım siz bu ülke yağmalanırken ne yaptığınız sorulduğunda cocuklarınıza torunlarınıza ne cevap vereceksiniz..
Kargaşada kaçırmışım Sn British, pardon..
Maalesef.. Aynen öyle... Price birilerine... Tebrikler.. Çok zekice...
Kendime bir eleştiri...
Az ve öz yazarak benim 1 sayfada ki ifademi sadece iki kelime ile esprili bir şekilde ifade edebilme...
Sn.Brisitish zeka dolu idi saygıyla eğiliyorum....
https://i2.milimaj.com/i/milliyet/75...8094d4c649.jpg
trabzon uzungöl..
binlerce yıl karpostallık güzellikte varlığını sürdürmüş..
ama a.k.p. zihniyetinin devrinde böyle beton yığınına dönüştürülmüş..
bunların hepsi benzer mantıkla hareket ediyor.. yeşillik.. doğa. göl.. bunları gördüklerinde yağma isteği kabarıyor.. "oh my god..this must be priceless.."
ve hemen ardından betonlaştırma..
Sayın selka bunların malum başlığında hepsi aynı zihniyete olduklarından kendileri çalıp kendileri oynuyorlar hayat ne güzel beeee[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
SM-T817 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu sabah İran Irak'ta ki ABD üsslerini sert vurdu..
İran 80 ABD askeri öldü, dedi....
Ama TR'de USD'ın yükselmesi kaçınılmaz derlerken
USD/TRY 5,93 TL ye indi....
BORSA yükseldi....
Hayırdır inşallah...
TÜRK AKIMI ile vanalar açılıyor. Asya ve Avrupa arasında Türkiye tam bir dev enerji köprüsü oluyor...
Gurur verici bir başarı.....:byr:
Allah daha nicelerine nasip etsin....
Vatana Millete Halkımıza daha nice hayırlara vesile olsun....
https://i4.hurimg.com/i/hurriyet/75/...b8f8af7e73.jpg
burası ankara da bir yer.. bilenler bilir yerini.. "priceless" proceler için yemyeşil güzel bir yere benziyor..şöyle ortasından bir kanal geçirirsin.. kenarlara iki taraflı lüks residanslar.. 5-10 tane de köprü yaparsın kanal üzerinden geçişler için.. mikemmel olur onlara göre.. bakalım şer zihniyet buralara da el atacak mı? boş kalmış değerlendirelim diyeceklerdir..
bir sürü "kötü olaya" rağmen dolar 6.0'ı yakmadı, hatta şimdi düşüyor.. 5.90 seviyesinde..
bu da gösteriyor ki "ekonomi çoğğ eyi", ve elbette almanya bizi kıskanıyor.. :kahkah:
Selka bey
Siz derken? Ben Kanal Istanbula karşı değilim. Ama sizin rant yaratır o yüzden priceless savınıza karşıyım. Evet Istanbul muazzam bir şehir, ama Ayasoyfa'nın etrafı olan tarihi yarımada türünün tek örneğidir. Kanal yaparak aynı rantı sağlayamazsınız, yaklaşamazsınız bile. Kimse aslı varken çakmasına prim vermez.
Ha kanalı tekirdağdan geçirdin, ha küçükçekmeceden geçirdin pek bi fark göremiyorum.
Kanala karşı en büyük argümnan, gemiler bedava yoldan geçmek arken neden paralı kanalı kullansın savı.
Bu argüman çok yanlıştır, o gemilerin bağlı olduğu Merck gibi şirketler bizim 3-5 kuruşun hesabını yapan doblocu tayfa gibi değildir, herkes kendi gibi sanıyor milleti büyük düşünemiyor.
BU gemilerden alınacak 20 bin dolarlık geçiş ücreti, o şirketler için çerez parasıdır. 100 milyom dolarlık mal taşıyor o gemilerin bazılarıı, hiç biri 20 bin dolarlık masraftan kaçmaz.
Ama hükümetin derdi bu kanalı yapmışken emlak rantı sağlamak bu yanlış. Rezidans yerine parklar restoranalr yapılsa çevresine çok daha güzel olur. Ama böyle olmayacak, birilerini yine emeksiz zengin etmek için tavizler verecekler.
Referandum yapılsa, kanal yapcaz ama 20 yıl etrafında çivi çakılamayacak sit alanı olcak derseler, desteklerim
Ama oraya şehir yapcaz dersen, hayır desteklemem.
kanal istanbul bir emlak projesi.. adamların amacı zaten kanalı toki projelerine manzara olsun diye istiyorlar.. boğazın "güvenliğini sağlamak istiyoruz" şeklindeki yalanı ise her saçmalığa inanan insanlar için söylüyorlar.. kaldı ki adamlar 5-6 yıldır arap ülkelerinde sinsice zaten bunun tanıtımını yapıyorlar.. tam anlamıyla bir emlak projesi.. amacı bu zaten.. yeni bir şehir yapmak..
diğer yandan.. kanaldan büyük gemilerin geçemeyeceğini kafası çalışan herkes görüyor.. kanal 150 metre genişliğinde..boğazın en dar yeri ise 680 metre.. bogaza tehlike oluşturacağı söylenen gemiler zaten oradan geçmeyecekler.. artık sandallar filan geçer herhalde.. eğer güvenlik için kanal yapıyorsan etrafına bina yapmaman gerekirdi.. açıkça halkı kandırıyorlar..
son nokta.. bunun emlak projesi olduğu çok net.. ama a.k.p partisinin yalanlarını hala anlayamamış insanlar olması tabi oldukça şaşırtıcı.. a.k.p demek beton ve emlak demektir.. bu net.. tamamıyla şer bir zihniyet..
http://savasuyar.com/uploads/2016/05...rk-newyork.jpg
istanbulun en acil ihtiyacı yeşil alan.. bu şehrin cocukları gençleri parklarda oynayamıyor..neden? çünkü ilkel zihniyet gördüğü her karış yeşil alanı betonlaştırdı..
bakın abd newyork central park..100+ yıldır adamların o şehirde nefes aldığı bir yer..onların aklına burası "priceless" bir yer hemen rezidans yapalım ev yapalım gelmiyor.. çünkü medeniler..
bu ilkel zihniyet orada belediyeyi kazansaydı hemen residans yapmak için planları değiştirirlerdi.. istanbulun her yerini yaptıkları gibi..
Haluk bey ,
Aslında çok bilinmeyenli bir denklem... Bizler sadece görüş paylaşıyoruz. RANT kelimesini açıklamam Kanal İstanbul özelinde değildi.
Geneldi.. Yoksa RANT EKONOMİ sine bende karşıyım.
Mesela, Muş'un da, Adana gibi olmasını kim istemez... Peki, Muş durduk yere Adana olabilir mi? Hayır..
Geçen yazımda elektrikli otomobili desteklediğimi ve beğendiğimi yazmıştım. Lakin, fabrika yer seçimini beğenmediğimi yazmıştım. Çünkü Gebze yeterince rant almış bir ilçe. Otomobil fabrikasını oraya kurmak belli bir katma değer sağlamaz bilakis zarar verebilir.
Ama Gebze yerine otomobil fabrikasını hükümet Kırşehir'e kursa, Kırşehir'de de rant sağlanacaktır. Kırşehir'de hızla Aksaray olacaktır... Kırşehir artık büyük şehirlere göç veren bir şehir değil, bilakis göç alan bir il olacaktır. Esnafın yüzü gülecektir. Çiftçi ise artan gerilemeyen nüfus ile ürününü daha iyi satacaktır.
Dediğiniz haklı olabilir. Belki de farklı cümleler ile aynı şeyi savunuyor olabiliriz. İstanbul zaten zengin bir vilayet KANAL ile rant sağlamanın lüzumu yoktur....
Doğru... Bu noktada bende KANAL İSTANBUL'a karşıyım.
Ama perde arkasında hükümetler arasında, istihbarat teşkilatları arasında ne tür pazarlıklar dönüyor, bilemeyiz. Kanal'ın doğu Akdeniz HidroCarbon yatakları ile bile çok ciddi bir ilgisi olabilir. Sonuçta Montrö sözleşmesi var. Ama görünen sebep o da olmayabilir.
Bizlerde bilemiyoruz, bu tip büyük işlerin gizli yönlerini belki de hiçbir zaman öğrenemeyeceğiz...
Birçok arkadaş RANT kelimesini sevmiyor. Doğrudur. KATMA DEĞER yerine kullanılabilinir.. Ama bir şehri geliştiren RANT tır.. Ankara'yı, İstanbul'u, Antalya'yı, Adana'yı böylesine büyük şehirler olmasına sebep tüm fabrika ve yatırımların bu şehirlere yapılmış olmasıdır. Mesela, Antalya'ya en büyük RANT'ı turizm sağlar...
Gebze'ye ise yapılan fabrikalar sağlar..
Mesela Kars'ta turizm bir rant yaratmıştır.. DOĞU EKSPRES'i ile.. Maaşallah kışın yataklı vagonda 1 kişilik yer dahi yok. İnsanlar doğu ekspresi ile trene binip Kars'a para harcamaya gidiyor...
Sarıkamış Kayak Tesisleri, Kaz Eti, Atlı Kızaklar ve Turizm Kars'a rant sağladı. Esnafın yüzü güldü. Yıllardır mağdur olan KARS halkının azıcık yüzü güldü...
Şu konuda sizinle hem fikirim...
İstanbul ve çevresinin rant haline gelmesine bende karşıyım. Gerek yok. Zaten 25 milyon insan var...
Ama doğuya Tunceliye, Şırnağa, Cizreye bırakın RANT ı bilakis teşvik verilmelidir...
Sonuç olarak, KANAL İSTANBUL ile bizim gördüklerimizin çok çok ilerisinde, gizli bir şeyler planlanıyor, olabilir.. Perde arkasında CIA, MIT, MOSSAD, KGB, El-Muharabat nelerde anlaştı bilmiyoruz...
Görünenden fazlası olabilir.
1970 yıllar ne güzel yıllardı ...
İstanbul Oto'da sıraya gir ,
6 ay sonra sıran gelsin ,
sıran gelene kadar araba fiyatı 2'ye katlansın ...
sonra , araba hakkını başkasına devret ...
iyi ''para'' kazanılıyordu
özlüyorum !!!
aynı mantığa devam...
Değerli Dostlar....
Bu başlık Londra'da ki HYDE PARK taki serbest kürsü misali bir başlıktır. Asla yazdıklarınızda diğer fikrini yazan kişiyi aşağılama-hakaret-saygısızlık-alay etme gibi unsurlar olmadığı sürece;
Altın, USD, Borsa, Vadeli Mevduat Faiz, diğer yatırım araçları, emlak vb... şeyleri inecek-çıkacak şeklinde yazabilir, bizlerde okuyup geçebiliriz...
Teşekkürler...
Aşağıda çok faydalı bir tablo paylaşıyorum, yatırım araçlarının son onbeş yıllık enflasyondan arındırılmış reel getirisi:
https://www.dunya.com/uploads/conten...g?v=1578545379
alıntıladığım kaynak ve yazının tamamı: https://www.dunya.com/kose-yazisi/uz...ra-onde/460189
Merhaba,
Sataşma, iğneleme, laf sokuşturma, alaycı-küstah tavır olmadığı sürece düşüncelerimi buraya aktarmak istiyorum.
Son gönderilerimi taşıyarak başlayayım.
Portföyümün son hali %50 altın, %20 döviz, % 15 gümüş, %15 TL dir. Sürekli olarak değişir. Beklediğim Dow realizasyonu sırasında %15 TL hisseye dönüşecektir.
Dow'da kabaca 2 ileri 1 şeklinde 30000 endeksin rahatlıkla geçileceğini düşünüyorum. Ama önce 1 geri olmalı FDow 29000-29200 aralığından 28300-28700 aralığına gelmeli. Bu arada biz de yaşadığımız 3. dalganın düzeltmesini yaparız.
Sn.JAS hoşgeldiniz, altın döviz ve TL arasında dinamik bir model kurmak çok mantıklı. İçlerinden illaki birisi ucuzlayınca diğeri pahalanır. O vakitte oranları ucuz olanı artırıp pahalı olanı satıp azaltıyorsunuz....
DOW a gelince 30,000 inanılmaz bir eder...
Tebrikler ve bol kazançlar...
Sn selka,
Çok teşekkürler, hoşbulduk.
Dow 30000 endeks aslında hedef değil, geçilecek ilk psikolojik sınır.
Esas hedefimi yazsam burada bayağı polemik konusu olur, sonraya bırakıyorum ama rahatlıkla geçilecektir 30000 diyorum şimdilik. Bunu EW analizlerine dayanarak söylüyorum, boşa sallama değil.
Zaman zaman borsalar-ons-döviz konusunda grafikler atacağım, umarım faydalı olur.
Saygılarımla
https://i.hizliresim.com/VQq37j.png
https://onedio.com/haber/ilber-ortay...araftar-894084
Celal Şengör hoca Kanal İstanbul'a taraftar olduğunu İlber Hoca teyit etmiş...
Bence de jeolojik olarak bir sıkıntı yok. Ama işin finansal, çevresel, uluslararası ve siyasi boyutu uzamanlarca tartışılmalıdır.
İki yıl önce birisi dow için 30,000 hedef dediğinde burun kıvırdığımı dün gibi hatırlıyorum. Evet nerdeyse gerçekleşecek. Aynı şeyi ben borsa da çektiğim videolarda 120,000 inin mart ayına kadar buluruz demiştim. Oysa 10 ocakta bulduk, SN JAS.. Bu piyasalarda asla asla bişey olmaz denmemelidir....
Sn.JAS bizde düzeltme 120,000 de mi gelir düşünceniz nedir.