Hayırlı cumalar, hayırlı kazançlar.
Bakır fiyatları son zamanların en yüksek kapanışını yapmış.:cool:
Printable View
Hayırlı cumalar, hayırlı kazançlar.
Bakır fiyatları son zamanların en yüksek kapanışını yapmış.:cool:
Canım kardeşim bakır fiyatlarının yükselmesi şirket açısından çok iyi birşey değil.
Çünkü sarku bakır ithal ediyor, Londra borsasından vadeli bakır alıyor bakır satıyor ve bakır kontratları vadeli piyasasında işlem görüyor.
Sarku, ABD de iki ü, Almanyada, Bulgaristanda fabrikaları olan on alt şirketi buluna bir holding yapısında şirket. Ederini bulacak olay bu.
Büyük çalkalama bugün olacak görünen o.
Tavan çözüldü. Çaycı kaptırdıklarını toplayabilir. Adamı öldüreceklerdi nerdeyse.
Ben Zarrab dönemi alımlar dahil hiç üç tavan üst üste görmedim.
Bir iki den sonra döner sakinleşir ve yoluna devam ederdi.
Ama bu sefer iş biraz farklı.
Dün okuduğum habere göre Yurtdışından büyük para girişi var. Türkiye ve hindistan birinciymiş. Adamlar para bağlamak istiyorlar. Ne yapsınlar gidip iki sandealye bir masa şirketlere mi yatırsınlar.
Bir de bu iki üç günlük alımlar tred işi değil. Alanların hemen Satacak halleri yok.
Araya giren uyanıkları sirkeleyip yola devam edecek diye düşünüyorum. Yıllar yılı söylüyorum O virgül kayacak. Başka yolu yok.
Artık virgülün adını söyleme vaktin geldi..
Benim ki 8 yıldır aynı
Pd=ciro
Bu sene sonu itibari ile 7.5 / 3= 25 dir
20 ile 35 arası
Han önü çıkarsa
50 kurtarmaz...
Bakır fiyatlarının yükselmesi cironun artması demek
Bu da fiyatı yukarı çeker
Cover sanada ekmek çok çıkar da bu al satlarda sana bır şey kalıyor mu
Merak ediyorum.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şimdi çok güldüm.
Nasrettin hoca alıcısına demiş ki, şuraya çalı ektim koyun kuzu geçtikçe yünleri takılacak ben de onları toplayacağım eğirip dokuyup satacağım senin paranı ödeyeceğim. Adam gülünce peşin parayı görünce nasıl da gülersin demiş.
Bu şirketin cirosu yıllardır 5/6 milyar tl. Bu yıl Artık 9/10 milyar tl yi bulur. (ABD , Bulgaristan, Almanya üretimleri ve bakır fiyatlanması)
Bu da hisse başı 33 tl eder.
zaten bu fiyat 3 tl ilken ben virgül kaymalı dediğime de denk geliyor.
Nasrettin hocanın hikayesi olmasın da Hadi hayırlı olsun. :):):)
Link tek sürekli aktifte olma çabasındayim alışta da satışta da, arena var al satı azalttım orda l, dyo vardı aldık sattık ama kaçtı artık. Hdfgs,orge ve alka yeniler
Neyse ben öyle uzun uzadı kalıcı olmayı düşünmüyorum, mübalağalı rakamları yazmayı da sevmiyorum
şu an makul olan pay değerinin 2 ile başlamasıdır.
ben gönderimi sildim abi sizden istirham ediyorum sizde silseniz iyi olur.
teşekkürler.
Hacimde hergün yeni rekor, ve her rekor öncekini neredeyse ikiye katlıyor hadi bakalım hayırlısı
https://s20.directupload.net/images/201204/9wrcnj22.jpg
üç aylık takas
Cem okullu petkime gelmiş
Bizde bu kadar işlemi kim yaptı yönetim kurulundaki çayçı ile birlikte YKB ve diğer banka mı
Ve bu iş burda biter mi
sanki bir canavar geldi ama kim nasıl
Pazartesine bakacağız..
Bizi yönetim kuruluna seçtirmemek için [emoji849]oyun mu oynadı..
Çaycı rabaktaki beyaz tahta dönemini mi hatırladı.
Bakacağız.
Şimdi kalkma vakti.[emoji3575]
Yukarıdaki listelere bakarsan deutche bank yabancı bir milyon yüz bin lot alım yapmış.
Belli ki bizim gördüğümüzü birkaç gavur da görmüş.
Böyle sığ bir kağıdı dün alıp da yarın satmayı düşünecek değil. Zaten işlem hacmindeki aşırı artış da kavganın büyük olacağını gösteriyor.
Baskıya gerek Yok Çaycı artık gerçek değere getirip orada oynaması lazım.
Heyecanlı bir bekleyiş olacak, aşırı düşüşler bizler için bile fırsat diye düşünüyorum.
Öncelikle daha önce yazdığım yorumda kötü çuvalladım .Sarky ilk kez üst üste 3 kez tavan yaptı.Ve bugün 9,37 den hangi akla hizmet ederek 8,13 kapattılar? o da ayrı bir konu.Sarky daha önce de tavan yapıp geri geldiği için ben akıllı! tavandan satıp düşükten alırım düşüncemle ilk tavanda bir kısım senedi verdim.Tabi daha sonra arkasından bakakaldım.Ama bugün 8,13 beni umutlandırdı.Pazartesi şayet bu ve daha aşağı seviyelere gelirse malımı yerine koyacağım.
En korktuğum şey budur. Alttan alırım diyip satıvermek. Sağlam kağıtlar için Çok tehlikeli.
Aracı kurumdak kiz da bana bunu önerdi miktarınızı artırırsınız tavanda iken satın nasıl olsa geri gelecek alırsınız dedi. Ben de olur olur dedim ve tersine 9 ortalamada alım yaptım.:)
Eğer satarsanız Düne kadar 3/5 liradan işlem yaptığınız kağıda asla 9 iken giremezsiniz girseniz de görürler tepenize vurur geri alırlar. Çünkü siz o kağıdın 5/6 olduğuna inanırsınız. İşin psikolojisi bu. (Anlatmaya çalıştım ama anlatabildim mi bilemiyorum)
Malınıza sahip çıkın bu sene genel kurulda kök söktüreceğiz. Vekaletlerinizi hazırlayın.:)
Behzat abim siz, gerekenden fazla satmadıysanız sorun yok, lütfen yanlış anlamayın ben de nasıl trade ettiğimi anlatayım rakamlar gerçek değil sembolik olacak. Diyelim elimde 10.000 birim var 200 Luk birimlerle her 5 ya da 10 basamakta ilk tavanda 3000 birimi verdim.(yani 7.75 tavanında). Sonra 8.52 tavanına kadar yaklaşık 2000 birim daha sattım. 9.37 tavanında ise 2500 birim daha sattım. Elimde kaldı sadece 2500 birim. Bu işlemleri yaparken sürekli en son sattığım yerden 10 - 15 basamak düştükçe 200 birimler şeklinde geri aldım. Mesela belki 5 -6 kez 9 Lara yaklaştıkça topladım 9.3 Lara gelince sattım. İki kez 8.7 kere gevşedi oradan da aldım geri verdim. En son çökünce tabi yukardan en son aldıklarım mecbur elde kalıyor. 8.7 den aşağıda zaten trade ettirmedi. 8.13 e kadar yeniden 6000 birimim oldu. sonuc olarak şu sarky den o 4000 lotu 9 ortalama ile satmışım gibi bir durum var ortada. Aslında ortalamada malın çoğunu 9 TL lerin baya altında satma rağmen trade karı ile 9 üstü satmış gibi oluyor. Burada hisse dinlenirse eğer kotalı al satlarla maliyeti daha da aşağı çekmeye çalışacağım.
Bu anlattıklarım için sürekli ekran başında olmak lazım.saniyelik izlemek lazım ve bu gerçekten zor.
Sayın cover
O dediğin birimler sarkuysanda ölçü değildir.
biraz gerçeğe yakın olarak konuşalım
Yani 10 bin 20 bin li rakamlarla burada yapamazsınız.
Krd d de yaparsınız Petkim'de yaparsınız.
20 binli rakamlar sarkuysanda 4 , 5 kademeye tekabül ediyor.
Diyelim ki tavandan 50 bin sattınız.
Dün hariç bunu size yerine koydurmazlar...
Sarkuysan düştüğü yere bir daha gelmiyor gelse de bir umut diye size yine aldırmaz dönüpte yine almak istemezsiniz.
Ufak rakamlar müstesna...
Pazartesi siz 50 bini hangi kademeden alırsınız..
Pazartesi en az 8,50 den açılır açılmasa dahi 50 bin için kağıd bulamazsınız
Eğer Yönetim Kurulundaki YKB işin içinde bir oyunda değil ise
YKB 2milyon satmış
İş 2milyon 900 almış
Doçe 1 milyon 300 almış
Var bir hareket ama ne...
Makas mı makasa mı
Cevahir yaptığın şeyleri anlattım zaten ama rakamlar temsili, çok parası olan daha çok lotla yapar az parası olan az lotla yapar. Tabi ne kadar çok lotla yaparsan bu işlemleri sizin burnunuzdan getirmeleri olasılığı artar. Son iki gün hariç sarky hacimsiz olduğu için yüksek lotla al sata girerseniz yakalanırsınız bu konuda Cevahir e katılıyorum.
Anlattığım bir al sat stratejisi hareketli olan her kağıtta yapılır ama tavan tavan giden kopan hisse de geride kalırsın (Ki bir tavan daha yapmaya kalksa sarky benim elimde tek lot sarky kalmayacaktı belki). Yada sürekli düşen hisse de elinde sürekli alıp satamadığın lotlar biriktiği için yine bu işlemler elde patlar. Hisselerini yazdım daha önce. Bu hisselerde benim sistemim tıkır tıkır işliyor. En güzel de link te,
Cover bir tavan daha olsa ben yoktum dedi.
Ki Behzat da tavan olsa olmayacaktı. Yada ciddi yara alacaktı.
Kim bunlar
Daha var mı...
Forsa_c ve bepanten de Balboa da yok oldu....
Keza Bizi de hırpaladılar...
Adamlar uzun bir grafik çizmişler ...
Ama sanki Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır.
Hazır mıyız...
Adet önemli değil...
Büyük ormanlar bir kıvılcımla yanar yok olur..
Yeter ki kıvılcım olalım.
Koskoca bir şirketi bir mühendis iken sonradan GM olan biri ki rabak ı yutmuş biri yönetebiliyorsa biz neden yapabilmeyelim...
3 ay daha sabır...
Daha bol kablolu elektrikli yerli arabayı üreteceğiz.
Daha nükleer santralin bol kablolara ihtiyacı olacak.
Bu şirketi yerli yapmanın zamanı geliyor.
Krdm den sonra......
Yükselis dalgasi bitmis..
Sayın behzat, Cover, cevahir,
Dediklerinizi anlamak için yüksek matamatik bilmek de yetmez, al sat yapan robot yazılım olmak lazım. Kalsın.
Fazla kafanızı yormayın nasipte ne varsa o olur. Piyasa değeri 50 milyon dolar iken bende de Hatırı sayılır kağıt vardı. neyse yine de iyiyiz.
Gözümü kırpmadan 9 dan kağıt kapattım daha ne yapayım.
R-E-X de yükseliş dalgası bitti demiş.
Merak ettim neye göre bitti. Alacak olan alacağını tamamladı mı?
Ne oldu da bitti?
Ya sabır diyip bekleyip göreceğiz.
R.e.x gibileri bitirmek için trend çizmişler demek ki...
Kard d de birisi var o da trend bitti dedi.
Ondan sonra aldı yürüdü.daha da yolu var.
Geçelim efendim.
Neyi çiziyorlar gaybi mı..
REX buraya damı gelmiş Aselsan da ki anlamsız siyasi yorumları bıktırmıştı.
Demek ki güzelim baba yadigarı dost ve samimi insanların olduğu sarkuysan da zehirlenmiş. Melih bey sizin olumlu fikirleriniz ve rahmetli babam için burdaydım ve kazandım. Allah razı olsun. Ama bu rex yüzünden güzelim Aselsan dan çıktım.
Çok değerli kardeşim; Ben de sizin satış taktiğinize benzer taktik izliyorum.Açıkça söylemem gerekirse dün kapanışa doğru 8,13'e kadar düşürmeye cüret edebileceklerini düşünemezdim doğrusu.
Şimdi şu sözlerim elbet sizi etkilemez.Zira siz Sarky konusunda çok iyi bilgilere sahipsiniz ama bunu okuyan dğer kardeşlerime de yatırım tavsiyesi olmasın.Şöyle ki; "düşünemezdim" dememin sebebi ; Sarky'nın borsdaki diğer tüm hise senetlerinden büyük bir farkı var bana göre.Öncelikle asla spekülatif yükselmiyor. Üretimi,satışı ve bakıra olan talebin artarak devam edecek olması senedin cazibesini canlı tutuyor.
Pazartesini iple çekiyorum.
Böyle ilginç tipler hemen hemen her topik de var.
Herşeyi bildiklerini sanan, espirileri bile anlamadan saldıran kavga etmek isteyen hastalar var.
Sanırım bu sene çok para kazanan oldu. Biraz şımardılar sanıyorlar ki bu kazanç kendi zekaları ile oldu.
Ben borsanın yüz binden on bine düştüğü günleri de gördüm.
Neyse hayırlı olan olsun.
Burva gibi kağıttan karla Rtalb a geçip en fazla % 20 artı görüp sonra hedefim büyük olduğu için düşüşe tradeyi görünce bıkıp buraya geldim. Rtalb gibi bir şirkette düşüşe tradeyle ağzım yanınca investing de sarkuysan topiğinde rtalb ı satıp sarkuysanı alacağım sabah rtalb ın taktiğini sarkuysasna uyarlayarak yorumlar yaptım. hepsi bir bir olunca bir şeyler bildiğini düşünen 10 kadar arkadaş "olumsuz hava yaratıyorsun ondan oluyor" der gibi küfürle falan beni tehdit ettiler. Ama tavan bozulacak az sonra 8.70 i görecek dediğimde çıkınca rtalbı iyi fiyat verince anında sattım. ama 8.70 ten yeniden 9 a gelmesi 3 dk da oldu galiba epey yüksek fiyat verdiğim halde sn veya bir kaç kademe ile kaçırdım. sonra 9- 9.10 arası sabitlenince sakin bir şekilde aldım.
Amacım o günkü karı düşünmeyip almış olmaktı. Ama malesef tarzım yine yanıltmadı. Ben en çok spek tarzına bakarım. Yani girer girmez rtalb daki düşüşe oynamanın trade nin kralı oldu ve % 10 dan fazla zarara girdim.
Yani Şirket tekniği şu temeli şu takası şu iyide Yani sarkuysan gibi bir yıldız kağıtta aynı hep bana taktiğini uygularsa Bist yamyamların eline geçmiş demektir.! Kral olsan bu taktiğe kimse dayanamaz! öyle para girişi yatırımcı girişi çomuş falan 98 99 yıllarındaki gibi olmuyor bu. Burada yeni geleni yeme taktiği var gibi geliyor bana. Bana öyle geliyor değil bence öyle yani.
O zaman covid kiti ihtiyacı olsa ne olur bakır ihtiyacı bin bir çeşit olumlu iş haberi olsa ne olur..!! Vala ben buna inanmaya başladım ve tecrübeli bir borsacı olarak gözüm korktu.! EEe benim denemediğim taktik mi kalmış, düşüşe bile oynamış bir yatırımcıyım. Yahu bu spekleri alt edemeyiz! ister paralel trade yapmaya çalış ne yaparsan yap Trend amaçları yoksa ejder kapaı gibi bir taktik varsa Borsa Bist bitmiş demektir. ! Burvada biraz belimi doğrulttum bu düzende bir daha hayatımın hatasını yapıp kaybetmek istemiyorum !
Yani sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda? Akıl akıldan üstündür. sizce söylediklerim yanlışmı? siz böyle görmüyormusunuz? Hepsini ben kazanmadım ama yıllık bazda 45 kat artmış bir kağıttan geldim ben buralara sarkuysan gibi bir kağıdın böyle son günkü davarnışı haklı olduğum fikrini uyandırdı bende. yıllık bazda % 160 prim yap sapır sapır tradeyle geri gel bu nasıl yıldız kağıttır bu nasıl borsadır..?!
Cevabı çok uzun bir soru. Uzun uzun yazayım istedim olmadı. Hatalı birşey söylememek için İnternette bu konuları bulup yazayım istedim onlar da hep silinmiş. Her hissenin bir hikayesi var, Bu hikayeleri bilsen İlk imkb başkanı halen neden bir şirkette koordinatör olarak çalıştığını anlayabilirsin. sistem KY soyma üzerine kurulmuştu. Neyse uzun hikayeler,
Aşağıdaki yazıda günlük en büyük düşüşlerin kısa bir tarihi var ama o düşüşler KY açısından öyle %20 Lerde kalmıyordu yıl boyunca batıp kalıyorlardı, en önemli 15 yıllık dönem 1986-2001 arasını bulamadım. Sen bakıver.
İŞTE EN BÜYÜK DÜŞÜŞLER
Borsa, dalgalı kura geçiş kararından bir gün önce 21 Şubat 2001`de yüzde 18,11 ile tarihinin en büyük düşüşünü yaşadı.
11 Kasım 1998`de işadamı Korkmaz Yiğit`in, dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz, Devlet Bakanı Güneş Taner ve işadamı Kamuran Çörtük hakkında ağır ithamlar içeren kasetlerinin yayımlanmasının ardından, endeksin günlük kaybı yüzde 14,93`e ulaşmıştı.
19 Şubat 2001 tarihinde de dönemin Başbakanı Bülent Ecevit`in Milli Güvenlik Kurulu toplantısını terk etmesinin ardından yaptığı açıklama Borsa`da deprem etkisi yaratarak, hisse senetlerinin yüzde 14,62 değer yitirmesine neden olmuştu.
Borsa, 11 Eylül 2001 tarihinde ABD`de yaşanan terörist saldırılardan sonra 1 gün kapalı kalmış, açıldığı 13 Eylül 2001 tarihinde de yüzde 8,93 değer yitirmişti. 14 Eylül`deki yüzde 6,24 düşüşle birlikte 11 Eylül`ün piyasaya 2 günlük etkisi, yüzde 14,61 olarak gerçekleşmişti.
Ayrıca koalisyon hükümeti içindeki politik gelişmeler ve bankacılık operasyonunun yaşandığı 6-11 Temmuz 2001 tarihleri arasında İMKB Ulusal 100 Endeksi, toplam yüzde 21,88 kayıp yaşamıştı.
Bu hikaye uzar gider. Borsadaki tüm hisselerin toplam piyasa değerinin 100 milyar olduğu günleri gördük. Öyle bir ülkeydik ki mantar tabancası patlasa borsa çöküyordu. KY soyuluyordu. Son 15/20 yıldır bu tür aşırı süpriz düşüşler yaşanmadı.
Eskiden çok derin düşüşler yaşandığını ben de hatırlıyorum tabi 2000 öncesi yok bende :) 2001 civarı bir ara 27.000 endekste. 9000 endekslere düsülmüstü kısa bir dönemde. O ara neredeyse her hisse pul olmuştu, Netaş ı hatırlıyorum o ara 7 TL den 1 TL ye kadar düşmüştü. .20 , .3 kuruşa hisse doluydu. Spekülatif hisselerde ise durum farklı idi bugün olduğu kadar aşırı olmazdı yükselişler ve bir ay da yukseldiyse yine bir ayda eski yerine cakılırdı, sonra iş bitince yıllarca yatırdı orda yıllarca elinde kalan saflar ağlardı. Şimdi operasyonlar çok uzun sürüyor ve yükselişler çok aşırı oranlarda. Taktik çok değişti yani. Ve şunu da söylemek lazım bu kadar çok hissede olmazdı bu spekulatif hareketler. Arada üç beş hisseyi koparır götürürlerdi. O zamanlar raks diye bir hisseyi hatırlıyorum 2 yle 5 arası sürekli gel git yapardı.
Arpacı anlatınca piyasa anılarım depreşti :)
İBen imkb açıldığı günden beri varım. Özal dönemi halka arzlarda çok kağıt aldım, ilki teletaş dı. Migros, adana, afyon, tüpraş. Ptrofs, netaş ilk aklıma gelenler. İlk başlarda Hisseleri çantamızda taşıyorduk. İmkb ye rağmen banka önlerinde ya da Gazetelerde ilanlar vardı şunları şunları alırız şunları satarız vs. gibi.
Fiyat imkb de oluşuyor hacim 300/500 lot. Aracı kurumlar masa altlarında balyalar dolusu hisse senedi tutuyırlardı. Amman borsası örnek alınıp tahta sistemine geçmeden önce Zarflı teklif usulü ile İMKB de fiyatı şişiriyor masa altından bir paket sığara parası bile değil diyerek tomar tomar kağıt satıyorlardı... Bu kurumların yatacak yeri yok. Her devirde KY soyacak bir yol buluyorlardı.:):):)