Şimdi İş Yatırım'ı aradım. İngiliz hisseleri için teyit etti. Vergi kesiliyormuş:( Oran veremediler.
Printable View
Şimdi İş Yatırım'ı aradım. İngiliz hisseleri için teyit etti. Vergi kesiliyormuş:( Oran veremediler.
İngiltere mi kesiyormuş
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2019 yılında elde edilen, vergi kesintisine tabi tutulmamış veya istisnaya konu olmayan menkul ve gayrimenkul sermaye iratlarında beyan sınırı 2.200 lira.
10 bin hisse alım satım kazancından zararın olsun. ama 10 bin de temettü gelirin olsun.
ikisini birbirinden düşememek çok saçma. nasıl atlamışlar bu konuyu.
ulke yandasa, hirsiza, yolsuza guzel bize haram
ben ilk firsat isvicre veya dubaide hesap acacam yetti artik bu ne yaa
abi açsan da her türlü burası sana vergi çıkartacak ne yazık ki.
çifte pasaport sahibi olsan da aynı şey. Sn. Bıkmışbroker'a da özelden sordum.o da bu vergi işini teyit etti.
T.C. vatandaşı olmak suç resmen.
O yüzden stratejim;
brüt 2.200 TL gelire kadar yatırım
+
uzun vadeli Eurobond yatırımı
ülkeye hiç parayı sokmayacaktır.
oldukça mantıklı. temettüsü yatar , alım satımını yapar oraya tatie gider o parayla mis gibi tatilini yapar döner. yanında da getirmek isterse bir miktar getirebilir buraya getirmek istese yarısına devlet ortak oluyor ne gereği var.
Bu durumda ciddi bir para yoksa uğraşılmaz birde bunu her sene yapacaksınız. Kolay bir iş olsa londra çok uzak bir yer değil.
Vergi konusunda son günlerde oldukça güzel bir beyin fırtınası oluştu forumda. Henüz çözüm bulamadık ama yine de bilgi paylaşan herkese çok teşekkür ediyorum.
Tam emin olmamakla beraber, alım satım zararları temettüden mahsup edilemiyor diye biliyorum. İkisi farklı hesaplanan vergi türleri.
Yabancı bir ülkede hesap sahibi olmak sizi Türkiyede ödemeniz gereken vergiden muaf tutmaz. Göstermem, bulamazlar diyebilirsiniz ama bunun adı vergi kaçırmadır. Forumda yazan arkadaşların genel arayışının, yasal bir şekilde vergiden kaçınma olduğunu düşünüyorum. Hatta bırakın vergiden kaçınmayı, sırf kesilen stopajı gösterebilsek bile bizim için yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca sayın Dudu'nun daha önce bahsettiği CRS, FATCA gibi anlaşmalarla ülkeler vergi konusunda bilgi paylaşımlarını otomatik hale getirmeye başladılar bilginize.
Hisselerle vedalaşmanın zamanı geliyor...
Belki bir çözüm yakalayabilir miyiz diye düşünüyorum. Önceki sayfalarda,
demiştik. Peki IRS'den alınması gereken bu belgeyi Türkiye'deki büyükelçilik veya konsolosluktan alamıyor muyuz? İlla ki, Amerika'ya gidip elden mi alınması gerekiyor? Bu konuda kesin miyiz? Eğer kesin ise, internet çağındaki koskoca Amerika'ya yakışmadı :)Alıntı:
Amerikan vergi dairesi IRS'den alınacak belgenin Türkiye'de konsolosluktan onaylatılması gerekmekteymiş.
Her ülkenin birbiri ile anlaşması var. Hesap açarken birden fazla uyruktamısınız diye soruyorlar sonra elden evrak istiyorlar.
milyonlarca liralık teknoloji yatırımını daktilo ile evrak isteyin diye mi yaptınız diyecem olmayacak.
slm,
şu başlıkta bolca detay bulabilirsiniz. 1000 dolar ve katları şeklinde. uzun vadelidir.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...16#post3331816
Bugün Garanti Yatırım dönüş yaptı
Londra borsasındaki şirketlerde temettü tutarları Brüt=Net yatırılıyor dedi .Müşterilerin ekstrelerinde bakmışlar.
New york ta işlem gören ingiliz şirketleri ile ilgili kesinti hakkınad bir teyit veremediler
En azından Londra borsasından alım yapabiliriz artık.
syg.
Ikinci soru su:
Sirketin UK'de incorporated olmasi mi gerekiyor?
BP yi Londra'dan almak ile NY'dan almak arasinda bir fark var mi?
Tersi durum nasii?
IBM'i Londra'dan alirsak mesela?
Yoksa sadece Londra'dan alim yapmak yetiyor mu?
Syg,
Temettu verimi yuksek Ingilaz sirketlerini arastirip burada paylasalim lutfen.
Syg,
Brexit nedeni ile endeksi de su an uygun saniyorum.
Syg,
Highest yielding dividend stocks in the UK
https://www.ig.com/uk/investments/ne...ocks-in-the-uk
qnb finans hesapta Sterlin varsa %0,5 masrafla USD veya EURO ya çevrilerek Döviz hesabınaıza alabiliyosunuz dedi.
Garanti Yatırım'da ücretsiz Garanti Bank'taki sterlin hesabımıza alabiliyormuşuz.
Orda da ekstradan hesap bakım ücreti var. Onbinde 6. aylık kesiliyorlar hesaptan.
İngiltere'den vergisiz gelir içni katlanılacak bir meblağlar.
burdada %15-35 doğrudan vergiye tabi.
mis
Bizim aradığımız hukuki statüsü nedeniyle ingilterede olup aslında dünya çapında olanlar. Zaten ingilterenin çok sayıda uluslararası şirketi var
Yatırdığınız teminatın para birimi dışında bir para birimiyle işlem yaptığınız takdirde %0,5 dönüşüm ücreti (conversion fee) hesabınıza yansıtılacaktır. Örneğin; USD teminat yatırarak Avrupa Borsaları’nda EUR bazlı işlem yaptığınızda bu ücret hesabınıza yansıyacaktır.
%5 degil 0.5
Syg,
Şimdi Finans investle konuştum. Pound hesabı açılması gerekiyor.
Finansbankta'da eşzamanlı açıp oraya gönderilebilir. Tekrar arayacaklar. Pound'la işlem yapmamışlar şuana kadar.
Önemli olan Pound bakiyesinin masrafsız TR hesabıma yatması.
Bence bu forum dışında bu işlerle ilgilenen çok az kişi var.:) aracı kurumdakiler dahi bilmiyor:(
Forumda İngiltere borsaları ile işlem yapmış / temettü almış olan varsa yazsın :)
Arkadaşlar bu interactive brokers da sanırım yanlışlıkla olmayan dolarla işlem yaptım :) faiz oranlarını bilen var mı :)
Margin trading deniyor sizin yaptığınız işleme. Ücreti faizi nedir bilgimiyorum doğrusu. Yurtiçi kurumlarda böyle birşey yok zaten sanırım.
Sanırım şunlardan birini yaptım. :)
https://www.interactivebrokers.co.uk...04100808010801
https://www.interactivebrokers.co.uk...ex.php?f=39726
sn dudu, ftse endeksinin grafiğine baktığımda bir ucuzluk göremiyorum, verilerim çok uzun vadeyi kapsamadığından uzun vadeli bakamıyorum. lakin sp ye baktığımda düşüş bekliyorum. sonbahardan sonra sanki enaz 1 sene sürebilecek bir düşüş olabilir. en azından çok cazip bir durum yok. dövizde bekleyip çok uygun olduğunda alınmalı, çok cazip hisse bulunabiliyorsa o başka.