Gelir ortaklığı demek satış gelirinin belli yüzdesini mütahittin TOKİ™ye vermesi demektir yani mütahite belli maliyeti vardır oda inşaat maliyetine eklenir dairenin maliyeti ortaya çıkar hesabı buna göre yapmanız gerekir .
Printable View
Bu arada arsa maliyetini merak eden arkadaşlar için arsa maliyeti 306.000.000
Bu projenin en büyük eksikliği, metro istasyonuna 1.5-2km uzaklıkta olması. Yürüme mesafesinde değil. Metroyu meydana yapıcaz dediler ama daha aşağısına yapıcaklar.
Arkadaşlar, lüks olmamak kaydıyla ifademi şöyle düzelteyim standart bir müteahhitin kullanacağı düşük kaliteli malzemeler ile bitirilirse bu daire. Park Mavera projesini bilmediğim için o projenin özelinde yapılmış bir hesap değil.
Bazı projeler var, evlerde masif ahşap çalışmaları, dekoratif asma tavanlar, kullanılan temperli ve lamine camlar, döşemede standart mermer&granit, eskitme, patine tarzı boyalar, grohe franke vb. kullanılan ankastre malzemeler, böyle bir dairenin satış m2 maliyeti kullanılan malzemelerin markasına göre 5000 10000 lira arası oynayabilir (geçen haftaki kurdan). İnşaat maliyeti ince işlerde çok oynama yapar, hayal gücünüze bağlı...
Kaba yapıda durum daha farklıdır. Projeci, güvenlik katsayalarına göre binayı çözer, ona uygun beton ve demir sınıfı kullanılır. Kaba yapı maliyetini malzmelerin kalitesinden daha çok beton içerisindeki bileşenlerin fiyatları ve demir fiyatları etkiler. Örnek demir fiyatında 100% artış olduysa, standart bir dairenin maliyeti 20% etkilenir ama yukarıda malzemelerini saydığım lüks bir dairede 3-4 % etkiler.
bu kredi oranları ile.
zor ev almak.
aklı olanda almaması lazım diyim.
Faizler 30 - 40 arasına cıkma eğilimde. Bu projeyi anca arap yatırımcı kurtarabilir. Arapların yogun yaşadığı bir bölge sanırım.
Sesi çıkmaz oldu 158 sayfadaki yorumu yapan erkeğin ne oldu acaba etek mi giydi sesi çıkmaz oldu
400.000 TL kredi için ödeme tablosu ;
Vade: 120 Ay
Aylık ödeme 9400 TL
Faiz Oranı %2,17
Faiz Tutarı 727.353,73 TL
Diğer Masraflar 2.796,00 TL
Toplam Ödeme 1.130.149,73 TL
bakalım önümüzdeki ay ev satış rakamları nasıl etkilenecek ..
valla onu bunu bilmem bazılarının elinde patlar 800 kağıdı benden söylemesi .. burda tatava yaptıgına bakmayın maliyetine gelse satıp kaçacak adamlar kağıt pazrlaması yapıyor. bunlarda haysiyet filan yok, işleri güçleri adam tokatlamak..
faizler olmuş bilmem kaç puan , bu fiyatlarla yıllarca şişen göstergelerin rahatlayabilmesi için sektörün tepkisi beklenmeli. yeni yatırım yapacak arkadaşlar dikkatli olsun , piyasayı takip etsin en başta..
burda okuduğunuz şeyleri araştırıp inceleyin. kağıt pazarlayan ellerindeki malı iteleyip kaçmak için fırast kollayanlara kanmayın.
bakın konuyu açıp millete hedef hayalleri satanlar kağıdın arz olmasından sonra nasıl ortadan kaybolmuş bir daha neden yazmamış iyi araştırın. şuan boş boş konuşanlarda muhtemelen bunların fake hesapları.
yıllarca yaptıgınız birikimleri bu tarz kişilerin sattığı hayallere kanarak heba etmeyin. iyi araştırın inceleyin kararınızı kendiniz verin.
oturmayacaksanız zaten 2 kere düşünün , bu evlerde yaşamak isteyen kişilere sözüm yok onlar için fiyat ne olmuş pek mühim değil.
dikkatli olun ..
verdiğiniz hedef fiyat ;
bugün 16.08.2018 : dolar kuru 5,8 tl, kağıt fiyatı 33,92 .. yani dolar cinsinden 5,84 $ hisse başına şu anki değeri ..
yukarda verdiğiniz hedef fiyat ortalaması dolar cinsinden değeri şuan ; 9,48 $
bir vade belirleyelim mi ? 2019 nisan sonuna kadar burdayım ..nisan ayı sonunda eğer fiyat, verdiğiniz hedef fiyat aralığının ortalama değerinin şu anki dolar cinsinden karşılığı olan 9,48$ 'ın bir kuruş üzerinde olsun ben çıkıp özür dileyeceğim. bir kuruş altında olursa siz de özür dileyecek misiniz ?
aynı hassasiyete ve gurura sahipseniz bunu kabul edin.. yoksa boş boş ithamlarda bulunmayın lütfen.
etekliyi kaale almıyorum o zaten çarpılmış çarpılacağı kadar hesap kitaptan anlamaz ne söylesek de.. sövmesine devam etsin , aile terbiyesini bizlere yansıtıyor bu konuda yapabileceğimiz bir şey yok ..
16.08.2018 tairhli güncel tahvil faizleri
Faiz oranı
2 YILLIK TAHVİL 28,02
5 YILLIK TAHVİL 25,94
10 YILLIK TAHVİL 21,67
düşünmeniz için extra bir soru ; neden tahvil faizleri % 28 seviyesinde ? bu ne demek ?
Nisan 2017 tahvil faiz oranı %11.4
Ağustos 2018 Tahvil faiz oranı ; % 28
sizce piyasa neden 1 yıl içerisinde aynı kağıtta aynı vadede farklı oranlara sahip ?
şimdi bu oranlar varken sizce yatırım yapacak nakit para ne yapar , nasıl davranır ?
beklenti getirilerinizi yukardaki oranlara endexleyerek düşünün, gayrimenkul fiyatları kaç olursa aynı getiriyi elde edebilirsiniz ?
süphesiz ki düşünen beyinler için bir çok ibret var .. beyni boş olanlar üstüne alınmasın ..
http://www.patronlardunyasi.com/habe...nsaatci/209415
burada olayı yazmışlar...
Asli edinim sayisi 33 olmus. 17 gunde ciddi bir rakam. Geriye kaldi 185 daire. Son 2-3 aydir Fiyata yansimasini da gorebiliyoruz. Aylik fark yuzde 1.19
SM-N9005 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
tam 1 ay önce yazdıklarım .. bu sürede ne kadar haklı olduğum ortaya çıktı. bakın bu adamlar bizlere söverken , ellerindeki malı pazarlamalarına ket vurduğumuz için yemediğimiz küfür kalmadı ..
size 1 -2 ay önce mal aldırmak için reklam yapan bu rus çocukları şuan ortalarda görünmezler.. sizlere bir gram bilgi vermezler yaptıkları tek şey hayal satmaktır.. 80 olacak 100 olacak başka bir cacık dedikleri yok.
daha önce yazdım nakitin kral olacağı dönemdeyiz, gayrimenkul dönemi göz göre göre bitti.. gömdüler onu 625 baz puan faiz artırımıyla ..
yatırım yapacak arkadaşlar dikkatli olup iyi inceleyip kendi kararlarını versinler.
bugun siteyi gordum. bloklarin kabasi bitmis. yarisina yakinin dis cephe kaplamalari yapilmis. onundeki meydan agaclandirma isi bitmek uzere. bitince guzel olacak diye dusunuyorum. hisse alip satanlar ne kazanacak bilmiyorum ama oturmak icin daire alanlar teslim aldiklarinda memnun kalacaklar diye dusunuyorum.
daire alan arkadaşlara hayırlı olsun , güle güle otursunlar :bravo:
daha önce yazmıştık, yaşamak için alanları hariç tutarak olaya yatırım gözü ile bakanlar , kağıdın yükseleceği beklentisi ile yapılan pazarlamalara yorum yazıyoruz genelde. yoksa projeyi veya hisseyi kötülemek derdinde değiliz yanlış anlaşılmasın.
bana gelince asli edim sürecini tamamlayarak kağıtla maceramı bitirdim.
Sayın privetcan hayırlı uğurlu olsun güle güle otur. Benimde elimde asli edinimde bulunacak kadar hisse var ancak biraz daha alıp 4+1 mi alayım yoksa 2+1 mi alayım karar veremedim. Siz projeyi gördüğünüz için D2 bloğun diğer B2 ve C2 bloklara göre ucuz olmasını yorumlar mısınız.
Bu arada haftaya bende projeyi gezmek için İstanbul’a gitmeyi planlıyorum karar aşamasındayım yapacağınız değerlendirmenin bana yararı olacağını düşünüyorum. Teşekkürler.
tesekkur ederim. piyasanin su anki fiyat yapisina ve projenin konumuna gore fiyatlar oldukca uygun. gonul rahatligiyla asli edime basvurabilirsiniz. hangi tip daireyi almak istediginiz ihtiyaciniza ve tercihinize bagli. daire tipine gore sertifika adedi sayisi cephe ve katla alakali. ayni tip dair e lerde m2 ayni.
d1 ve d2 sitenin en son bloklari fiyatlar serefiyeden dolayi daha dusuk. c2 de sondan bir onceki blok. site icine bakan daireler pahali. disina bakanlar daha uygun. haftaya yerinde bakarak karar vermeniz en dogrusu. sitenin cevresi butunuyle tamamlanmadigi icin bazi seyleri tam olarak goremiyoruz. ama genel olarak butce ve beklentiye gore butun bloklardan uygun cephe ve tipte daire secimi yapilabilir.
Değerlendirmeleriniz için teşekkür ederim. Ben alacağım evi yatırım için alacağım onun için 2+1 yada 4+1 almakta kararsızım. 250.000-USD lik konut alımına yabancıya vatandaşlık hakkı çıktığı için 4+1 avantajlı duruyor.2+1 inde kira avantajı var gibi dediğiniz gibi haftaya yerinde bakarak karar vermek en iyisi. Tekrar hayırlı olsun.
arkadaşlar son zamanlarda günlük işlem hacmi oldukca düştü bu konuda fikri olan varmı?
bu arada hisse tamamlamak zorunda olan arkadaslar firsat buldukca tamamlasa iyi olur. saticilar azaldi. ya da bu fiyata satmak isteyen azaldi. bir yandan da site cevredeki parkin sekillwnmwsiylw birlukte daha go rtunur olmaya basladi. bana oyle geliyor ki hisse fiyati halka arz rakamlarina dogru yukselme trendine girdi. tabi bu trenfin seyri saticilara bagli oldugu kadar alicilara da bagli.
3 milyon 370 bin 410 adet gayrimenkul sertifikasından 1 milyon 775 bin 842 adet sertifika (yüzde 52,7) kısmının yurtiçi bireysel yatırımcılara, 1 milyon 594 bin 568 adet sertifika (yüzde 47,3) kısmı da yurtiçi kurumsal yatırımcılara satıldı.
Şimdiye kadar 40 daire asli edim vasıtası ile küçük yatırımcı tarafından satın alındı yaklaşık 40*15000=600.000 sertifika dolaşımdan çıktı. Hal böyle olunca da küçük yatırımcının elindeki sertifika sayısı yaklaşık 1.200.000 civarına düştü yani piyasada çok serseri mal kalmadı. Onun için hissede aşağı ve yukarı yönlü sert hareketler kaçınılmaz diye düşünüyorum.
ytd
burada bir kac sarlatan 32.50 liradan beri yaziyor ancak zaman bizi hakli cikardi. bugun ki fiyat kalici olmayabilir tekrar 34.50 liralara donebilir ancak artik yukselis trandine girdigi asikar. ilkokul 2. sinif argumanlarina basit cevaplar verildi yeri geldiginde ama cahillerle agiz agiza vermeyecek kadar buyuduk cok sukur.
eylul ayinda satis ofisinden 8 daire satilmis. ayrica eylul basinda 33 olan asli edinim 40 olmus. eylul ayi gayet verimli gecmis. ben vadem ve maliyetimi hesaba katinca simdilik 42 liradan saticiyim herkese hayirli kazanclar.
Güzel iş alttan sertifika topla evi al üstüne karı koy sat.
https://www.sahibinden.com/satilik-d...103651=1139073
Alanların yüzde 80de yatırımcı, 3 sene daha bekleyin ! Sonra alırsanız kıymete biner. Tabi toki hazine arazileri hemen konutlara dönüştürmeye başlamazsa..Eğer böyle bişey görürseniz ömür boyu uzak durun : !
Kötü niyetli olmadan yatırımcı gözüyle soruyorum. Bunlara cevap verin aklımıza yatarsa biz de alırız.
Sitenin şu anki hali ne durumda? Mevcut durumunun fotoğrafları yok mu? Fotoğraflarını paylaşın.
İnşaat şirketi ne kadarını tamamlayabilmiş? % tamamlanma oranı nedir?
Geriye kalanı tamamlayabilecek özsermayesi kalmış mı?
Bunları neden soruyorum;
1) son günlerde itfa edilmeyen çok ÖST var. Özel Sektör Tahvili. Firmanın bankalardaki kredibilitesi nasıl? Bankacılar anında sorgular sistemden.
2) müteahhit borcu borçla kapatıyorsa bankaların konut sektörüne kredi vermediği bir dönemde o inşaat asla bitmez.bkz Fikirtepe, İnnovia, Yeşil GYO vs vs. Özsermayesi ne kadar bu firmanın güncel bilançosunda?
3) müteahhit iyi niyetli ise inşaatı sigortalamıştır. İnşaat tamamlama sigortası var mı projenin?
belli ki projeye dair cok bi fikriniz yok. ama klasik turk halkimiza mensup oldugunuz acik zikriniz cok. insaat yuzde 10 tamamlandikca zaten halka arzdan gelen gelirden o kismini aliyor. 2. olarak makro insaatin ozsermayesinin kac oldugu burada kimsenin seyinde degil cunku daha projenin garantorunun toki oldugunu bilmiyorsunuz tutup yesil insaat fikirtepe vs karsilastimasi yapiyorsunuz.
Fiyatlar bayağı uygun görünüyor:)
Bu sözleşme
http://www.toki.gov.tr/AppResources/...S-zle-mesi.pdf
Bu da mutabakat metni
http://www.toki.gov.tr/AppResources/...t%20Metni).pdf
Sertifika ile ilgilenen arkadaşların okuması dileğiyle.