S400 ve Doğu Akdeniz konusunda iktidarın tamamen arkasında ve destekliyorum...
Printable View
S400 ve Doğu Akdeniz konusunda iktidarın tamamen arkasında ve destekliyorum...
Seçim bitti de her gün vıdı vıdı "....'dan önemli açıklamalar" bitti çok şükür...
Epey yoruldu.
Şimdi dinleniyor neye zam yapılacağının sırasını tayin ediyordur...
Sırada "tuz" var bence...
Kokalı çok oldu çünkü.
Yine büyük bir tesadüf olacak ki zamlar seçimden sonrasına sarkmış.
:ok::ok::ok:Alıntı:
Erdoğan, bugün saat 11:45'te TBMM'de AK Parti Grup Toplantısı'na katılacak ve saat 15:00'te AK Parti Genel
Merkezi'nde MYK toplantısına iştirak edecek
Geçen sene Ağustos'ta gram altın 280 liraları görmüştü yanlış hatırlamıyorsam.
Ama o zaman dolar kuru 7,20 ile tavan yapmıştı.
10 ay sonra neredeyse aynı seviyelere bakar oldu altın.
Kur da biraz yardım ederse 300 liralar uzak değil.
Sırf doları düşürmek için faizleri yüksek tutarsan böyle seçimde indiriverirler seni. hem de neredeyse 10 puan farkla.
Akp nin en büyük hatası "aman seçime kadar doları düşük tutalım" diye faizleri yüksek tutmasıdır.
Banka garanti %25 faiz verirken kimse iş kurmaz. Kimse iş kurmazsa işsizlik patlar.
1 senedir boşuna sarı kız demedik heralde.
Arabaların arkasına "babam sağ olsun" yazarlar ya. Bende külçemin arkasına "Trump sağ olsun" yazacağım:kahkah:
https://resmim.net/f/MvLLnG.jpg
5 ve 15 likte back testler tamamda saatlikte yok hala back
Anlayamadığım şu: Tüm "işler" banka kredisi ile mi kurulur acaba?
Özkaynak diye bir şey yok mudur?
Yıllardır acaip kazanan bir kesim var.
Onların parasına ne oldu?
Mesele şu...Resesyonda teşebbüs iştiyakı (hevesi) yok olur.
Tüketicinin traş parasını düşünüp berbere gitmediği bir dönemde eldeki parayı kaptırmayı kimse istemez.,
Sırf reis istedi, istihdam sorununa yardım oldun diye kimse yeni "iş" kurmaz.
Paranın kazanç alternatifi bir sürü olanak var.
Hiçbir şey bilmiyorsan bankaya koy % 25 para kazan...Tatile çık. Dinlen. :)
Hadi bakalım. :shh:Alıntı:
*MAHKEME, ABD KONSOLOSLUK ÇALIŞANINI SAĞLIK NEDELERİYLE SERBEST BIRAKTI
*MAHKEME, ABD KONSOLOSLUK ÇALIŞANINI EV HAPSİNDEN SERBEST BIRAKTI
*MAHKEME, ABD KONSOLOSLUK ÇALIŞANI İÇİN YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI KOYDU
Yanlış düşünüyorsun bence..
Herşeyin bir maliyeti vardır hayatta..
Güzel kadın ın bile bir maliyeti vardır..
Dünyanın en güzel kadınını alıp mutfağa SOKAMAZSIN..
Paranın maliyeti de faiz dir..
Bu kadar çok bedava para DAĞITILAMAZ..
İşin doğasına aykırı idi..
Ve patladı..
Paraya da saygı göstereceksin
emeğe de..
teknolojiye de..
kadına da..:)
Bi sokak da 10 dönerci varsa ucuz parayı bulup da 11. dönerci açılması siyaseten oy kazandırsa bile döner dolaşır böyle patlar..
Verim denen şeyi unutmamak gerek..
Mahkeme, ev hapsinde bulunan abd konsolosluk çalışanını serbest bıraktı-matrıks
sebep ile sonucu birbirine karıştıroysunuz... faiz sonuçtur sebep değil... faizlerin düşmesi çıkması sebeplere bağlıdır... faizler sonucun sebebi değildir ... sebebin sonucudur...
R vitesine mi taktık yine bişeylerde ? :he:
Arkadaşlar ben defalarca girişimcilik yapmış birisiyim reel piyasayı çok iyi bilirim.
Yasa dışı iş yapmadığınız sürece %25 üzeri kazanmak neredeyse İM-KAN-SIZ!
Şansa kazananları tabii ki saymıyorum ama bu tarz şanslar arsa alırsınız şansa yol geçer onda da olur ya da 100 tane hisse senedinden 1 tanesi şansa parlar onda da olur ben genelden bahsediyorum.
Zaten girişimcilik yapmak işini biraz da şansa bırakmak demektir. Bir de böyle faizler varken birikimlerinizle şirket kurmak hepten parayı çöpe atmakla eşdeğer..
Borçla şirket kurmak zaten bana göre değil. Tanıdık bankacıları olup da kredi çekip şirket kuranlar ve dahi şirketi batırıp da bankaya tek kuruş ödemeyenler maalesef bu tarz ülkelerde değil cezalandırılmak ödüllendiriliyor. Zaten ekonominin bu kadar kötü olmasının sebebi de o
Grup toplantıları var bugün SALI. Sabah Akşener konuştu şimdi RTE konuşuyor...
saat 13.00 te de Kılıçdaroğlu konuşacak...
Yürü be reyiz :oleyo:
Erdoğan gene konuşuyor AKP grubunda...
Yandaş medya veriyor söylediklerini..."Erdoğan'dan Önemli açıklamalar"...:)
Millete küsmek, darılmak yok diyor...
Ve şiir okuyor Yunus'tan...
Biz sevdik aşık olduk,
sevildik maşuk olduk ,
Her dem yeni dirlikte,
bizden kim usanır...
Valla ben usandım.
Hem de canımdan bezdim. yetti gali.
Düşündüm de...
Atatürk'ün yedi düvelle savaşıp ülkeyi kurtarıp, tüm devrimlerini tamamlayıp, bunlara bile satmaktan yorulacakları kadar kurumlar kurup vefat etmesi 19 senede gerçekleşmiş.
Bu adam ve cebellezi partisi 17 senedir iktidarda.
Ve daha kesintisiz bir 4 seneleri daha var...AKP belediyelerin ise 5 senesi var.
Düşünmemek en iyisi.
Takipteki kredi miktari 115 milyar lirayi, dth miktari 216,5 milyar dolari bulmus 20 Haziran itibariyle.
*erdoğan: ülkemize yönelik ekonomik tuzakların vatandaşı bunalttığının farkındayız
*erdoğan: Kur-faiz-enflasyon üçgeni içinde bunalanların hangi sıkıntıları çektiğini çok iyi biliyoruz
Dolarcı başkan gene konuşuyor ve doları tam back test yapacakken yukarı alıyor maşallah be.
İşte o nedenle devalüasyon bu sefer devlet için çok daha tehlikeli.
Zira para arzını normale döndürmek için inanılmaz bir faiz artışı yapması ya da çok ciddi bir hiperenflasyona sebep olması gerekebilir.
O yüzden denklem bu sefer 2001 yılına göre bence tamamen farklı.
Devalüasyona izin vermek yerine öncesinde önden yüklemeli bir faiz artışı aslında çok daha düşük maliyetli bir çözüm ama bunu insanlara anlatabilmek kolay değil.
Hatta Hisse.net 'teki çoğu kişiyi dahi bu konuda ikna etmenin mümkün olduğunu düşünmüyorum.
*erdoğan: Yakında ekonomimizin yeniden yükselişe geçmeye başladığını göreceğiz
*erdoğan: Faizleri düşürmeye, enflasyonu tek haneli rakamlara indirmeye çalışıyoruz, bunun da sinyalleri gelmeye başlamıştır
*erdoğan: şoklara geçtiğimiz yıldan itibaren şoklara karşı dirençli büyümeyi hedef alan bir program uyguluyoruz
*erdoğan: Haziran itibarıyla göstergeler olumlu durumu gösteriyor
*erdoğan: Merkez bankası döviz rezervimiz yeniden 100 milyar dolar seviyesine yaklaştı
*erdoğan: Dolar kuru bir süredir 6 tl'nin altında seyrediyor, borsa ibr ayda 86 binden 95 binin üzerine çıktı
Vallahi secim mecimde kalmadi. Baz etkisiyle, tuik etkisiyle tufenin dlp yapacagi zamanlar da geldi. Su yerli ve milli finans-ekonomi dehalari bir el atsin bakalim su islere artik.
Arjantin'de hane halkı en son 93% oranında dolarize olmuştu
Kaynak: "...with households already 93 per cent dollarised by the central bank's calculations.. " https://www.ft.com/content/635058a0-...7-60ee53e6681d