iştirakleri uçmaya devam ediyor
LYA-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
iştirakleri uçmaya devam ediyor
bakalım sıra bize gelecek mi https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...6d3f817c92.jpg
Gesendet von meinem LYA-L29 mit Tapatalk
Ditaş la ilgili, otomotiv sektörüyle ilgili bir haber gelecek gibi...
Venus_V3_5070 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1 kademe https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...ea69e7a720.jpg
Kademeler nerede üstad.
2saat bakamadım, kapanış güzel olmuş
haftaya 2 nin üzerine atıp orayı dip yapar. Sadece hayalim. sakın yatırım tavsiyesi olarak algılamayın
ambalajımız janjanlı, sunumumuz 10 numara.. birde ürünü koydukmu içine rally gti..
Bu sefer yemez, sanmam. Köprünün altından çok sular aktı. Koç sabancı nın hisse fiyatlarıyla kıyaslandığında çok komik düzeylerde kaldı.
Çok fazla küçük yatırımcı kalmadı gibi, haftayı zirveden kapattı.Bu sefer sanki olacak gibi.
Ama haklısınız hepimiz korkuyoruz. Fazla iyimser olmaya gerek yok, çokta kötümser olmayalım, iyi gidiyor.
ne güzel tatlı tatlı gidiyorduk kanalda..
https://i.postimg.cc/j5b9Vggt/A.png
Kanal dışına çıkmasını nasıl yorumluyorsun?
cahil cesaretim, hareketli günler yakında diyor.
Şimdi teknikçi arkadaşlar kızacak ama kağıt temel analize göre yükseliyor.Zaten diğer holdinglere bakarsanız Doğan'ın ne kadar ucuz kaldığını görürsünüz.Ayrıca borsanın en nakit kağıdı.Yani teknikçiler başka kapıya gitisinler.Onlara burada da ekmek yok...Veya onlara bir soru:Önümüzdeki günlerde Doğan teknik analize göre ne olur?
birçok ihtimal olabilir.. kanalın içinde kama şeklinde yükselirken, kamayı aşağı kırdı fakat kanal alt hattından tekrar destek aldı ve hem kama hem kanal üst hattını yukarı yırtmış vaziyette.. kanalın içine tekrar girmediği sürece daha dik bir açıyla yükselebilir.. bu hareketle pivot çakmak üzere ilerlerse kısa vadede düzeltmeye girebilir malum indikatörler aşırı alımda.. ancak bir rallide indikatörler defalarca nu lar üretir ama fiyat hareketi devam eder.. yani tekrar kanala girmediği sürece sıkıntı yok.. birde kanalın üstünde bayrak flama üçgen vb. bir formasyon üretip yoluna devam ederse torunlar bayram eder.. asla yetede :oleyo:
Sn. Ebcim, bence temel analiz, teknik analiz herikiside değerli, seavoice bu sayfalarda olası hareketleri, kobralarını salarak defalarca bize haber verdi. [emoji2] [emoji2] [emoji2]
Biz kagıt ucacak, kaptıracağız korkusuyla hareket edemedik.
Doholün temeline güveniyorum. Doholü takip eden sıkı Teknikçi arkadaşlarımız var. Onlarında grafiklerine güveniyorum.
İki kişinin bildiği sır değildir / Kurtlar Vadisi
Temel analizin bildiği sır değildir / Silikon Vadisi
iki sene önce marketingçi burada defalarca, ''batık boğan gribi'' "bulaşmayın buna" "paranızı emmiye hibe etmeyin kaçın kaçın kışkış" dediğinde bir tane laf edebilmişmi dolarları kasada görmeden analiz yapamayan temelci dostlarımız marketingçi dostlarına :party:
Koç sabancı doğan 20yıllık fiyat hareketlerini gösterebilirmisin, bir zamanlar onların biraz aşağısından doğan takip ederdi.
İşte bakın bu, doğrunun yanında neden durmamızın ispatı ;) teşekkürler
tkfen daha makul geldi bana.. o dolar baz tarihi zirvesinden aşağı pikeliyor şu anda.. tkfen gibi yapsak 2.45 usdollar demek.. keşke banvit klnma gibi pikeleyip bitirse işi ama o iş yaş.. 1 milyar lot dolaşımda sert kalkması zor ama yumuşak yumuşak öyle tatlı tatlı kalkar..
Mipaz da bir haber var, sanıyorum yerli yatırımcı, yabancı işlemi gibi yabancı aracı kurumdan işlem yapmış. 1 ay ceza vermişler.
Sayın Varyemez.Siz bu sayfanın en doğru bilgi veren veren insanısınız.Öncelikle size teşekkür ederim.Ben de her halde bu sayfanın en yaşlı hatta en tecrübeli üyesiyim.Bilgi olarak benden kesinlikle daha fazla bilenler vardır.Ancak;tekrar etmek istiyorum:Teknik ,bilimsel değildir.Daima kısa vadeli,vur-kaç şeklindedir.Temel analiz ise eğer şirketler hile yapmıyorsa bilimseldir.Çünkü ortada veriler vardır.Kısaca aktif,pasif kalemleri ,kar vb gibi.Doğru düzgün bir kurum bunlara bakarak alım yapar veya satar.Tabi ki bu durum kişiler için de geçerlidir.Çok yazılar yazabilirim ama kafanızı şişirmek istemem.Sonuçta "Bozuk saat bile günde iki kez doğruyu gösterir" deyiminden hareket ederek tekniğe hiç güvenilmemesini tavsiye ederim.Teknikçilerin yorumlarını baktığınız zaman genellikle yuvarlak sözler söylediklerini görürsünüz.Yani Fener-Galatasaray maçı kaç kaç biter dediğinizde onlar ya fener alır ya galatasaray veya berabere biter (!) veciz sözlerini duyarsınız.Temel analiz kesinlikle bilimseldir.Şirketin somut olarak neredeyse her şeyini görür ve buna göre de hareket edersiniz.Daha önce dediğim gibi islas etmemiş bir teknikçi veya kazanmış bir teknikçi görmedim....
Borsada 2tip küçükyatırımcı var, temelciler, Teknikçiler. Büyük para babaları temel ve tekniği kullanarak küçük yatırımcıyı avlamaya çalışır.
Bence kazanmanın tek yolu
Dolar bazlı dip seviyelerdeki, borç batağında olmayan hisselere uzun vade yatırım yapmak, hedef fiyat olarakta dolar bazlı zirvesinin biraz altından çıkmak.
Süre kişinin kısmetine kalmış. 6ayda olabilir, 5yılda olabilir.
Kısa vade alsat larda hiç para kazanamadım. Bir taraftan aldığımı başka yerde fazlaca verdim.
Yabancının aldığı gibi, dolar bazlı grafikler, uzun vade bence borsada yatırım yapmak için şart.
Temel teknik tartışmasını birtara fa bırakıp, dohole odaklanalım .
Belli yaşa gelmiş insanlarız, kalp kırmaya, tartışmaya hiç gerek yok...
Dileyen dilediği gibi kendi aklınca yatırımını yapsın.
Uzun yıllardır bekleyen tüm doğanzedelerin kazanmasını istiyorum. Umarım beklediğimize değer.
bilimde olasılık üzerinden yürür teknikte.. bilimde tez antitez hipotez gırla gider.. bugün öne çıkardığı bir hipotezi yarın başka bir fikirle çürütür.. mutlakiyet yoktur bilimde o işlere din bakar.. sen bilimden uzak dur bence sana ters olması gerekir mantık olarak çünkü varsayarak ilerler bilim sen garanticisin :oleyo: ayrıca grafiklerin hikaye fasafiso olduğunu gösteren bir grafik koy ortaya göster bak burada grafik hikaye oluyor de inanayım dediğine.. bozuk saatmiş arada gösterirmiş sen hiçbirşey göstermiyorsunki? kuru sıkı salla o kadar..
aslında temelde teknikte çok doğru ve faydalı analiz yöntemleridir. ancak bizimki gibi ülkelerin borsalarında özellikle dohol ve benzeri hisselerde hile vardır. kağıtta bir spek vardır onunda bir şekilde ky yi söğüşlemek için uygulamaya çalıştığı ve çok yüksek bir yüzdeyle başarılı olduğu bir planı vardır. bu planı uygularken bazen tekniği bazen temeli bazen her ikisininde iyi olduğu ortamlar yaratabilir bazen ikisinin kötü olduğu ortamlarda da sanki satın alma v.b gibi birşey olacakmış havası yaratarak da ky yi avlamaya çalışabilir. sonuç olarak hem temel hem teknik doğrudur ama karşı taraf hile yaparsa o zaman işe yaramaz. bizim borsamızda bence speğin taktiğini anlayıp çözebilen başarılı olur. çünkü spek canı isterse temele uygun canı isterse tekniğe uygun canı isterse ikisinede aykırı şekilde kağıdı bi aşağı bi yukarı yapar ky yi silkeler allah ne verdiyse alır.Ama benim naçizane görüşüm bir spek temel analizcileri teknikçilere göre daha kolay veya daha kısa vadede terse yatırabilir.e o zaman napalım derseniz onu ben bilemem ben ne temelciyim ne teknikçi. ben işkembei kübra taktiğini kullanıyorum.
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yarın mipaz daki hareketi merak ediyorum, bakalım neler olacak?
fiyatı sadece temel dinamikler belirlemiş olsaydı, temel analiz kursları daha fazla rağbet görürdü.. ben 2 senede topikte paylaştığım dip-tepe dönüşlerini değerlendirseymişim, şu anki lotların 4 katına ulaşmıştım.. teknik kurallara uyup trade yapabilen borusunu öttürür gerisi züğürt tesellisi abicim..
Eski doğanzedeler günaydın...
Dohol % 46.23...
ANKET-BIST100 Endeksi'nin haftaya yatay bir seyirle başlaması bekleniyor
Analistlerin BIST100 Endeksi açılış fark değerine ilişkin medyan
tahmin +42, ortalama tahmin ise +52 puan oldu.
Foreks'in 44 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en yüksek
beklenti +1620 puan olurken, en düşük beklenti -1200 puan olarak
gerçekleşti.
Ankete katılan 42 analistin 24'ı pozitif, 18'i negatif açılış
tahmininde bulundu.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından günlük düzenlenen BIST100
Endeksi açılış anketine katılmak isteyen yatırım uzmanları
neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili gönderebilir.
- BIST100 Açılış Anketi Sonucu
Medyan : +42
Ortalama : +52
Maksimum : +1.620
Minimum : -1.200
Katılımcı: 42[(+)24(-)18]
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(07/10/2019 - 09:25:58)
selamlar https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...a581e47947.jpg
kademelere bakarsak kağıt başıboş kalmış. spek uyuya mı kaldı acaba, yoksa öldü mü
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
aradahttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...6aa2a68779.jpg
Patlatsın yukarı doğru kademeler boş...