17 lira bile degilmis. Yuh. Soyle yan yana koyayim.
Ödeme Tarihi Kurum Ödeme Tutarı Otomatik Ödeme Hesabı / Kredi Kartı Numarası
08/10/2013 İSKİ - x No.lu Abone 12.00 TL x
06/04/2020 İSKİ - x No.lu Abone 132.00 TL x
Printable View
17 lira bile degilmis. Yuh. Soyle yan yana koyayim.
Ödeme Tarihi Kurum Ödeme Tutarı Otomatik Ödeme Hesabı / Kredi Kartı Numarası
08/10/2013 İSKİ - x No.lu Abone 12.00 TL x
06/04/2020 İSKİ - x No.lu Abone 132.00 TL x
Bir seferde artmadi sahna. Yavas yavas artiyor iste her ay.
3 degisik ulkede araba. Onlarin sigortasi, testi, evraklari, bilmemnesi her sene. Butun gun kuyruklarda orda burda.
Oyle bir raddeye gelmisti ki artik butun hayatimiz mallarin kanunlara uygun olmasi icin peslerinden kosmakla geciyordu.
Alacaksin bir tane Amishlerin yaninda 100 donumluk bir arazi... icine de koyacaksin gunes enerjisi panellerini.. kuyudan da su cekeceksin...
Ucuz bir ada bulduk Kanada'da onu alalim dedik.. 30 bin dolar miydi neydi...
Sonra vazgectik. En yakinindaki insan 2 bin km deymis. Muahahahaha. Adada orumcek soksa olup gideceksin.
-------------------
Sn 666, BENCE...
Siz normal olarak kabullenme yapmışsınız. "Kullanmıyorum o zaman fatura gelmez."
Ama kullanmadığınızı beyan etmemişsiniz. "Bu abone olarak su kullanmıyorum .İmza 666"
Sayaç okuyan ilk kişi ise bir süre kabullenme yapmış.
"Bu abone su kullanmıyor ama yinede okuyalım sayacı İmza sayaç okuyucu A"
Bir süre sonra bu sayacı okuyan kişi değişiyor.
Yeni gelen kişi başka bir kabullenme yapıyor"
"Bu abone su kullanıyor ama sayacı bozuk çaktırmıyor bir kaç m3 yazalım. Kullanmasa beyan ederdi. İmza sayaç okuyucu B"
Bir süre sonra sayaç okuyan B ödemelerin olduğunu görüyor ve ben demiştim diyor ve bozuk sayaca yine m3 çakıyor"
Siz ise ödemeye devam ediyorsunuz
Bir süre sonra bu sayacı okuyan kişi yine değişiyor. C,D hatta E ve eski ortalamaya göre devam ediyorlar. Ve bu iş bu hale geliyor.
-------------------
Sn 666. genelde yurt dışında yaşadığınız için kabullenme yapmanız normal. "Kullanma yok fatura yok"
Ama sayaç okuyanlar ülkede ne kaçaklar olduğunu bildikleri için sizin kabullenmeniz çöküyor. Çünkü beyan etmediniz. Beyan etse idiniz kullanmadığınızı bu olmaz idi.
----------------
Diğer ihtimal...
Evde ana hat + mini kaçak var. Damlama veya sızma şeklinde.
Ayda....
Damlama 1-5 ton
Sızma 15-650 ton fatura getirebilir.
https://i.resimyukle.xyz/aPxV3T.jpg
.
.
29 Mt 3 çakılıyor aboneye. Yani sızma var.. Veya Sayaç okuyucular artık alıştı çakmaya. :oleyo:
5 mt3 olsa bedava olacak.
.
.
.
https://hesapliyor.com/su-faturasi-hesaplama/iski/
.
.
2013 yılı fiyatı burada 3.45 .. Şu an 4,80..Site 4 aldğı için ellemedim. Zaten aşağı yukarıı 20 mt3 çıkar.
http://www.iski.gov.tr/web/assets/Sa..._Fiyatlari.pdf
.
.
2013 de ise bir kaç mt3 yazmışlar.
Bir akilli ISKI mi varmis, baska hicbir yerden fatura gelmiyor? Hepsi kapatildi onlarin vaktinde.
Anlatilmak istenen 12 liralik faturanin 132 lira olmasi 6.5 senede. Yani insanlarin yasaminin iyice zorlasmasi.
Muhtemelen ev bile yok ortada! Bina mutaihete veriliyordu 10 sene once.
https://esube2.iski.gov.tr
Kime ait ise buradan bakabilirsiniz. Faturada yani bankanızın dekontunda yazar.
Olmadı TC no yazın. TC nodan bir şey çıkmaz ise iptal edin ödemeyi. :oleyo:
Yani bu daha nazik nasil yazilabilir. Kasimpasa.
Binalar zaten muteahite verilecekti depreme uygun hale getirilsin diye. 2/3 cogunluk yetiyor karar icin. Cogunluk ne istiyorsa ondan olsun demistim benim oyum. Belki de yeni binalar yapilmadi, hicbir fikrim yok. Pek de umrumda degil batakliktaki apartman acikcasi.
Pekcan: Uzak Doğu pazarlarında yeni kapılar birbiri ardına açılıyor
Ticaret Bakanı Pekcan yapmış olduğu açıklamada, "Uzak Doğu ülkelerine yönelik yürüttüğümüz tarım ürünleri ihracatının önündeki engelleri bir bir kaldırıyoruz" dedi
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen alınan tedbirler eşliğinde ihracatta pazar çeşitlendirmesi çalışmalarına hız verdiklerini belirterek, "Bu kapsamda özellikle Uzak Doğu ülkelerine yönelik yürüttüğümüz tarım ürünleri ihracatının önündeki engelleri bir bir kaldırıyoruz. Son dönemde yaptığımız yoğun çalışmalar neticesinde süt ve süt ürünleri ihracatı için Çin kapılarını açarken, Tayland'dan da Türk elması için izin çıktı." dedi.
Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 15 Mayıs haftasında 1.5 milyar dolar arttı
Yurt içi yerleşiklerin Döviz mevduatı 15 Mayıs ile biten işlem haftasında 1.5 milyar dolar artarak 195.727 milyar dolara yükseldi.
Cin bize kredi vermemis mi hic?
https://ei.marketwatch.com/Multimedi...c-9c8e992d421e
Ne damatmış be, ülkece takıp takıştırıyoruz ama düğünü bitmedi.
Yüksek kur yada 2 yıl önceki 7 lerde satış yerine alış görmeleri bu vergiyi gündeme getirdi. Yerleşiklerin dolar alarak alım gücünü koruma çabası da aslında işlevsiz kaldı, çünkü gerçek enflasyon üçretlerde TL de veya dolarda fiyatlanmadı. Mevcut alım gücü 2 yıl önceye göre doların 8,5 lira olmasına eşit. Peki bu gizli enflasyona rağmen dolar neden 7 altında kaldı. Çünkü merkez bankası sadece son 4,5 ayda 30 milyar dolar rezerv azalttı. Bu 30 milyar içinde doğrudan satış da var, short da yapılan zarar da var ve belkide geçiş garantili köprü ile yollarda var. Bunlar bilinen şeyler, Yinede yazıyoruz. Asıl bilinmeyen ise, merkez bankasının kendi halkı hatta kendi seçmeni ile verdiği gizli ve sessiz savaş. Bu savaş TL yi satmak doları almak İçin girişimde bulunan Citi Bnp veya başka yabancı banka ile değil, geçen hafta kendi ülkesinde ilave 1,5 milyar dolar almak zorunda kalan ile veriliyor. Merkezde var 10-15 milyar dolar, yerleşiklerde var 200 küsür milyar dolar. Bakalım sonuç ne olacak.
Evet haklısın.Son 2 yılda parasını enflasyona karşı koruyabilenler sadece altın yatırımcısı olmuştur sanırım. Gerçekten üzücü bir şekilde insanları zorla TL de tutmaya çalışmanın faturasını büyük oranda halk ödeyecek. Parasını ciddi değer kazanmış altına mı koyacak, vergili şekilde döviz mi alacak, hiç bilmediği borsa piyasasında kurtlara yem mi olacak, yoksa TL de kalıp parası eriyecek mi? Zor kararlar maalesef.
Öte yandan da ilave vergiler ile iyice zor günler olacaktır.
Düşük kur ve düşük faiz dönemlerinde bize ait olmayan suni bir refah yaşadık, şimdi faiziyle bu dönemi ödeyeceğiz ve geçmişe döneceğiz.
Bu grafik nasıl gerçekleşir, çok zor değil. Erken seçim ile tepe, kim gelirse gelsin İMF. https://i.hizliresim.com/4CaiCe.png
Merak ettiğim şey, merkez bankasının dolar shortlaması kayıtlarda var mı, yani bu bir şirket gibi bilanço var mı, o bilançoda bu shortlara ait kar yada zarar kaydını yevmiye maddesinde mizan da hangi hesapta gösterdiler. Ve bu kayıt ileride soruşturmaya konu olacak mı.
Ortak yazdım vakti zamanında... Ali Babacan parlatılmadan ekonomi daha beter olmadan covid pandemi süreci artı yazarken durum erken seçimle sonuçlanabilir diye... Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi denendi. Ben erken seçimin çok şeylere gebe olduğunu düşünüyorum. Kasımda ABD başkanlık seçimi döneminde yapılabilir. Sayın CB nin halka hitabı seçim propagandası kıvamında, bir aydır bu böyle. Yeni kurulan partilere karşı yapılan hamleler 2023 için değil bence. Haklı olarak insanlar 3 sene varken niye şimdi diyecek. 3 yıl sonra kazanma ihtimali % 10 şu an kazanma ihtimali % 90 ise sizce seçim ne zaman olur. Bahçelinin ağzından çıkacak bir cümleye bakar, hiçte zor değil.
Sayın Drexty, Babacan konusu, vekil transferi, sayın Bahçeli’nin tutumu ve reisin dünkü açıklamaları bunu bence netleştirdi. Trump durumu da iyi değil. Kısa sürede bir kavga bir söylem erken seçimi meşru hale getirecektir. Bunun tek gerekçesi ise ekonomi. Bir önceki belediye seçimlerinde reis kendi seçmeninden veya hizmet edilen kesimden gerekli desteği göremedi, geçen sürede pozitif bir yaklaşım gelmedi. Reis için bu erken seçim kritik önem taşımıyor, belkide devir etmek istediği için erken seçim yapılacak. Daha sonra daha kötüsü gelmeden.
Bence o sayım aşırı hatalı ya neyse artık.[emoji16]
G ecim kendi kararı değil ki [emoji16]. Yapacak bisi yok.[emoji16] Bence..
Bisiler bisiler oldu g ecimi onlar kazandı. Ben demedim ha onlar dedi..[emoji1786]
İlla bir temel gerekçe içermiyor, yani seçimle zirve, imf ile 4 lira gibi bir gerekçeyi temel analiz rüyasına bağdaştırmak veya çıkarım yapmak doğru değil. Ama kaleci hikayesindeki top vurulmadan bir yöne uçmak %50 golü kurtarmak anlamına gelir. Ben şahsen ilk kez bir kaleci düşüncesi ile sola uçacağım, top bu kez sola geleçek. Velevki top sola gelirse o sayımlar sıfırlanır, yeni bir para birimi dahi gelir. En son 2001 de döviz aldım sattım. Şuan merkez alırsa satarım, merkez satarsa onu ben alıyorum. Yabancıya gitmesin diye. 😎
Yine mi secim varmis anlamadim. Alismis kudurmustan beterdir dememisler bosuna.
seçim olursa chp iktidardan düşer.
yerine gelen reis halkı normalleştirmeye,kaynaştırmaya başlar.
sanki iktidarda chp var gibi reis her gün chp ye çakıyor.
sahi iktidar muhalefete hesap soruyor her gün
ülkede iktidar muhalefet karıştı gibi
kim iktidar kim muhalefet
iktidar sorumluluktan hesap vermekten kaçıyor yıllarca.
bence reisin yani şu andaki sistem haktan kopuk.
halk ile iktidarın dünyaları ayrı bir dünya
reisin artık halka vereceği hiç bir şey olmadığı için yandaşları ayrılmasın diye her gün gerginlik çıkarıyor ve seçimlere kadar bu ortam ve siyasi duruş devam edecek gibi.
her gün seçim olabilir yada olmayabilir yeni mottamız
iktidar