Sessizlik iyidir ustadin dedigi gibi acimizi cekiyoz betonladik ustundeki betonu da kiramicaz
Printable View
Sessizlik iyidir ustadin dedigi gibi acimizi cekiyoz betonladik ustundeki betonu da kiramicaz
Jonathan hocamın 2030 kur tahmininin son ekonomik programımızla gerçekleşmesi artık çok olası. 2 ay öncesine kadar abartı geliyordu ama artık inandım. Bu durumda hissemizin o tarihte 3 milyar dolar piyasa değerine ulaşmasını normal karşılarım.
Bugün biraz dinlenir gibi....ahh 2 ay once doas ile aynı fiyatta idi...... bakalım yakalarmiyiz uzun vadede
Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Nalet gelsin senin gibi hisseye borsa %10 yaptı sen aldığın %6 nın yarısını geri verdin bugün endeks uçtu sen yerlerde sürün
Derdi ne ki bu hissenin???
Şirketimizin lastiğin ötesinde öncü hizmetlerle büyüme ve Türkiye'de mobilitenin öncüsü olma hedefi doğrultusunda, Şirketimiz ile Özer Hıncal ve Track Holdings S.A.R.L. ("Satıcılar") arasında, Arvento M2M Elektronik Sistemler Sanayi Ticaret A.Ş. (Arvento)'nin sermayesinin %88,89'unu temsil eden payların tamamının Şirketimizce 291.469.028,3 TL bedelle devralınması amacıyla, 14.12.2021 tarihli bir Hisse Alım-Satım Sözleşmesi imzalanmıştır. (*)
Pay devrinin gerçekleşmesi, gerekli izin ve onayların alınması da dahil olmak üzere, Sözleşmede belirlenen diğer koşulların yerine getirilmesine bağlı olup, tüm bu sürecin en geç 2022 yıl ortasına kadar tamamlanmış olması hedeflenmektedir. Öte yandan, Sözleşme uyarınca devir bedeli Arvento'nun kapanış tarihindeki net borç ve işletme sermayesi seviyeleri dikkate alınarak birtakım düzeltmelere tabi tutulacak olup, nihai devir bedeli kesinleştiğinde kamuya duyurulacaktır.
Araç takip ve filo yönetim sistemleri, nesne-kişi takip sistemleri, tekne takip sistemleri ve M2M çözümleri başta olmak üzere çeşitli mobil sistemlerin geliştirilmesi ve üretimini yapan; ayrıca, bünyesinde Arvento Mobil Sistemler A.Ş., Arvento Kurumsal Hizmetler ve Danışmanlık A.Ş., Arvento Mobil Systems Services Company LLC ve Arvento Mobil Systems GmbH şirketlerini barındıran Arvento hakkında detaylı bilgilere www.arvento.com adresinden erişim sağlanması mümkündür.
Sürdürülebilir mobilite çözümleri sağlayıcısı olmak için Brisa, mevcut sistemlerine Arvento filo yönetimi platformu ve telematik ağını entegre ederek, güçlü lastik tedariği ve servis ağını ileriye taşıyacaktır. Bu satın alma, Brisa'nın lastik odağındaki mevcut iş portföyünü mobilite çözümleri işine dönüştürmek için kaldıraç olacaktır.
Konuyla ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.
(*) Yatırımcılarımızın tam ve eksiksiz bir şekilde bilgilendirilmeleri ve konuyla ilgili sağlıklı bir değerlendirme yapabilmelerinin temini için söz konusu satın almaya ilişkin görüşmelerin kamuya açıklanması, Şirketimiz ile Satıcılar arasında Hisse Alım-Satım Sözleşmesinin imzalanacağı tarihe dek ertelenmiştir.
(**) Söz konusu tutar ve oranlar gösterge niteliğinde olup, Arvento'nun kapanış tarihindeki net borç ve işletme sermayesi seviyeleri üzerinden yapılacak düzeltmeler dikkate alınarak hesaplanacak nihai değerler ayrıca açıklanacaktır
Yeni şirketimiz hayırlı olsun, jonathan hocam bir yorumun olacakmı ? Kısaca türkçe bi özet geçsen iyi olur.
Kordsa gerilerden gelip brisaya fena fark attı ..hele ki aksa taa nerelerden gelip yine fark attı..hadi brisa silkin ve kendine gel
Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Nasıl bir kralsın sen Brisa +%3 den -%3 Allah bildiği gibi yapsın
Değerli dostlarım, selamlar.
Bu sıralar fazla yoğunluk, stres ve uykusuzluk nedeniyle buralarda fazla bulunamadım. Uygun bir anda gelip naçizane düşüncelerimi belirteceğim.
Bildiğiniz gibi; temel normlarımız, para kazanmak için burada bulunmuyor oluşumuz üzerinde şekillenmektedir. Fiyat bizim için önemli değildir. İçinde olmak veya dışında olmak; her şey bununla ilgilidir.
Fikirlerimi daha sonra belirtebileceğim. Ancak şimdilik buraya bir şey söylemek için geldim.
Öyle katlayıp gitme, basıp gitme yok hızlıca.
Herkes acısını çekecek arkadaşlar.
Bence jonathan dostumun söyledikleri çok açık ve net.Subat 2021de 32 tlyi gördüğündede aynı görüşteydim şimdide.O yüzden jonathan dostuma katılıyorum hatta bi tık ileri taşıyıp brisayı"Endeksin en kıl tahtacısına sahip" hisse olarak ekliyorum.Zanaxa başlatır namussuz :)
Brisa dahil coğu hissemde bugün stop yaptım kıyımdan habersizdim.Endeksin daha yükseleceğini düşünüyorum.Ama artık ABD'deki varlık azalımları artarak devam ettiği için yükseliş kısa sürecek.Tpring kapıda :) Bizim ülkemizde bide buna enflasyon belasını ekle..
Allah yardımcısı olsun bu halkın.Herkese saygılar..
Dünya üzerindeki herhangi bir ülkede komando olan bir asker kazanmak için mi oradadır? Kazanç mı elde edecektir? Rahat uyku ve sıcak yemek, huzur, yumuşak yatak, tatlı rüyalar, temiz ve rahat kıyafetler? Hayır... Asla hayır.
Sıfır uyku, acı, çile, açlık, kirli su, yok yemek, toz, bomba, parça, kurşun, soğuk, çamur, donma, karanlık. Evet... Tam olarak bu şekilde. Doğru yol budur.
Siz burada kazanmak, aydınlığa bakmak, ısınmak, uyumak için bulunmuyorsunuz. Bunu isteyen tatile gidecek. Burası kazanç amacı olmayan bir yol ve yöntemdir. Önce aklınızdan size öğretilen "kazanma" kavramını çıkaracaksınız.
Yani felsefeyi geçtik am boyle rezillik gorulmedi iki gün üst üste taban...hem de hic n önde.....tamam zaten acı var.... ülkeyi bitirmeye yeminli enkaza cevirmek icin herhaltı yigen bir ekonomi yönetimi de var...
Ama yine de brisa nin üst Üste 2 taban yapması rezillik
Brisa toplayacağız diye aksa kordsa doas ...ahh neler harcadık...en kötüsünü topladık :(
Bir hafta da 35 i görüp soluksuz 25 e düştü.. inanılmaz bir kötülük... rezillik..sabancilarin yüz karası bence..
Borsada bulunma amacınız nedir?
Bir yere kadar yazıp bırakıyorsunuz.
Yazdıklarınızdan amacınız tam olarak anlaşılmıyor.
İnsan neden borsaya yatırım yapar veya neden yatırım yapar?
Komandonun da nihai bir hedefi vardır.
Yol kavramında tamam hem fikiriz,
Çektiğin çilenin iki sonucu olur.
Çileyi çeken komando zaferi hedefler, verilen görevi gerçekleştirmek ister başaramazsa da sonuç bellidir.
yazılarınıza bir anlam yüklemeye çalışıyorum.
Affınıza sığınarak ya hiç bir şey bilmiyorsunuz felsefi sosla bilgili görüntüsü vermeye çalışıyorsunuz.(ki kimse bunu kabul etmez.)
Ya da bildiğiniz bir şeyler var fakat bunu anlatmakta ciddi anlamda başarısızsınız.
Yazı sert mi oldu bilmiyorum ama kötü bir amacı yok.
Ne anlatmak istediğinizi açık açık yazınız lütfen.
Biz de deriz ki sayın jonathandan şunu öğrendik.
Teşekkürümüzü ederiz.
Ne prim yaptında nereye düştün çok ilginç gerçekten. 30 altına neden gelir çok anlamsız
Borsada hedef gözetmek, hayal kırıklığına uğratılmanız için bir tür zaaftır, açık kapıdır. Komando örneğinde, gidişatın öncesi ve sonrası değil, sadece o an içinde bulunulan durum referans alınmaktadır. Zorluklar ve bitmek bilmeyecek çileler. Kendinizi göz önüne alırsanız; daha bir yıl öncesinde 30'ları gördüğü halde 20'lere geri dönen bir hisse. Ve tekrar gidiyor, bu sefer oldu düşünceleri eşliğinde 35'li fiyatlara ulaştıktan sonra sadece birkaç günde 20'lere geri dönmesi ve belki de buralarda yeniden aylarca kalacak olması. Neredeyse 2 yılı bulacak bir macera; tl bazlı olarak kazanç sıfır, dolar bazlı olarak %50'lerin üzerinde bir zarar, enflasyonu saymıyorum.
Hiç kimse... Ama hiç kimse... Tekrar ediyorum; aklı, bilinci ve mantığı olan hiç kimse... Böyle karsız, uzun zaman içinde sadece hayal kırıklığı yaratmış bir yatırım dinamiği içinde beklemez, bekleyemez. Bu sürecin yönetilebilmesinin tek yolu, verdiğim örnekteki gibidir. Öncesi - sonrası yoktur. Sadece yapmak ve direnmek vardır. Kazanç hedeflerseniz, belli bir vade içinde ve ondan sonraki belli vadeler içinde de kazanç elde edemediğinizi görürsünüz. Kendi hedefinizle vururlar sizi.
Ben eleştirilemem. Ben bir tür inancım. O nedenle, eleştirilerinizi samimiyetle ve saygıyla karşılayacak olsam da benimle hiçbir ilgisi yoktur. İstediğinizi söyleyebilirsiniz.
Borsa = Jonathanın son yazdığı.Bakın bütün forumlarda gecen sene yazdım investing basta olmak üzere çünkü orası gazla calisiyor sırf.100ler 200ler 300ler aman yarabbi.Bir tek akıllı sensin :)
Ya o tahtacı dediğiniz adamlar bakın burası çokomelli " Donumuzun enflasyon karşısında değerini düşürür yinede çıkartmaz hisseyi " İsterlerse yaparlar.Şimdi herkes alsın hesap makinesini hesaplasın geçen subattan buyana artan enflasyon karsisinda brisa kaç olması lazımki ZARARIMIZ ÇIKSIN.En az 60..
Yani bugün brisa 60a gelecekki paramizin degeri korunsun.Lütfen arkadaşlar hayal kuralım acımızı cekerken eyvallah ama birazda ayaklarimiz yere sağlam bassın.Borsada 90ları 2000leri görmuş biri olarak söylüyorum çok söyledim yine söylüyorum YEDİRMEZLER MALI KOLAY KOLAY.
Brisa o şu bu çıkacak ama ne zaman çıkar vede en önemlisi ENFLASYON KARŞISINDA ne durumdasın budur önemli olan..
Ky' nin yapması gereken düzgün hisseye para yatırıp beklemek. Bir yerden arsa alıp yatırım yapsanız hergün fiyatına bakar mısınız? İnsanlar şehir bu tarafa geliyor imar geçer para kazanırız diye hesaplıyor. Son 5 yılda dolar bazlı bakarsak kayıp yok ama getiri miktarı yüzde 10'larda , ana paranın erimesi söz konusu değil. İnsanlar alıyor seneye 5'e katlansın bir araba parası yapayım diyor. Her şey yerine oturur borsa sabır ve psikoloji işidir düzgün bir şirkete yatırım yaptıysanız , sadece yapabiliyorsanız hızlı yükseldiği zamanlarda kar alıp lot arttırmaya çalışın, gözünüz kesmiyorsa temettü ile alın, bölünmeleri bekleyin. Aldığınız şirket kar edip temettü dağıtıyorsa , karlar yıllık artıyorsa eninde sonunda size kazandırır benim görüşüm budur.
Hiç hareket yok başlıkta...
Nasıl bir haber bekliyorsunuz?
İyi firmalardan...sevdiklerimizden...devam ediyoruz...
Esen kalın
Gazla çalışmayın.Gazla çalışmayın,gazla çalışmayın.Lütfen rica ediyorum bakın burda yorumları okuyup hayal dünyasına kapılan arkadaşlarımız var.İlk senelerimde bende böyleydim.Yapmayın arkadaşlar.BİLMECE gibi konuşan adamlara inanmayın.BİLGİ BİLGİ BİLGİ.Bilgi ile yazılan yorumları okuyun okuyacaksanız.Bakın ben geçen sene şubatta 100ler 200ler 300ler aman yarabbi yaza kadar eylüle kadar aralıga kadar ne bölünmeler ne bedelliler yazanları gördüm.Ve insanların inanmamasi icin hep aciklamalar yaptim.Sonuc?? 2022ye girdik Ocaktayız brisa 30 tl :) Yine söylüyorum "Brisa çıkmaz çıkmayacak" diye birsey söylemiyorum.Demek istediğim şu.. BİLGİ İLE MANTIK İLE AÇIKLAMA YAPILIYORSA KULAĞINIZA KÜPE OLSUN.ONUN DIŞINDA DÜŞECEK DİYENEDE İNANMAYIN UÇACAK DİYENEDE İNANMAYIN..
Arkadaş yazmış "süreç uzun hedef fiyat çok yüksek"Çok güzel bi temenni insallah olur.Lakin sormak istiyorum hani bilgi nerede? Neye göre söylüyorsun bunu? 2023 hbksını fksını çıkardın o zamanki hammadde fiyatlarını aksarayın izmitin durumunu fizibilite ettin ona göremi hayal kuruyorsun? Bugünkü haber dediğiniz sey insanların simit peynir yemesi gibi doğal bisey.Brisa şirket satın almış.Gitmiş rekabet kuruluna başvurmuş.Ne var bunda azizim? Kime başvurcak bakkal necatiyemi gitcek ? Allah aşkına.Borsa böyle biyer değil..Tekrar söylüyorum BENCE FİYAT NORMAL ARKADAŞLAR ŞU ŞU NEDENLERDEN,BENCE FİYAT YÜKSELECEK ARKADAŞLAR ŞU ŞU NEDENLERDEN !
YATIRIM BUDUR.DİĞERİ KUMAR OLUR.
https://i.hizliresim.com/k9axtuj.gif
Brisa nın bu potansiyeli var ama, 20,70 olma olasılığı da var..
5 senelik bir perspektivde, arkadaşın söyledikleri de mümkün..
Yine de önce 55-60 bandında kuvvet toplamalı ve mal bırakmamalı..
30 larda iken bu tabiki hayal.
Hocam,ben sizin grafiklerinizi görüyorum ve beğeniyorum.Fakat grafikteki 20.70 veya maximum durum olma ihtimalini çözebilcek tavsiyeler fikirler verip bunların temel verilerle desteklenmesi gerektiğini söylüyorum.Yoksa ben derim 300 siz dersiniz 500..
5 sene diyorsunuz arkadaşımız 17 ay diyor.Ben daha önce naçizane fikirlerimi açıklamaya çalıştım burada.Tekrar anlatmayacağım.Ama şu kadarını özet geçeyim 17 ay için konusuyorum ne 20 liraları görür(saçma sapan siyaseten bisey olmazsa) nede 100lere gider.Daha önce bu fikrimin nedenlerini açıklamıştım.Jonathan dostuma katılarak.Ben orta vadede siyasetle ilgili bir durum varsa 20 en maximumda 40 45 diyorum..
Şimdi gelelim sizin 5 senelik perspektif tezinize.
Olabilir geçedebilir ama olası engelleri siralayalim
1 - Bilançolar her dönem üstüne koymaya devam etmeli
2 - çip krizi hala büyük bir ?
3 - Hammadde fiyatlari daha ne kadar böyle devam edecek
4 - Aksaraya ek yatırım bunun artıları eksileri
Ben kabaca böyle sıraladım arttırarak devam edebiliriz.Şirket bunları pozitif anlamda yaparsa dediğiniz senaryo gerçekleşir.Buna ilaveten eklemek istediğim 5 sene Türkiye gibi enflasyonu tavan olan bir ülkede yatırım yapmak için çok uzun bir süre..
Ben brisayı beğeniyorum zamanında toplamiştim yarısı kadarını elimden çıkardım olası çöküşlerde yine alırım.Elimdekiyle stoplu bisekilde devam ediyorum.Potansiyeli var ama engelleride bi o kadar fazla..Hepinize saygilar
Arvento'nun ortak kontrolünün Brisa üzerinden Sabancı Holding ve Bridgestone Corporation tarafından devralınması işlemine yönelik izin talebiyle Rekabet Kurulu'na başvuruldu
Rekabet Kurulu (RK) internet sitesinde yayınlanan açıklama aşağıda bulunuyor:
Arvento M2M Elektronik Sistemler Sanayi Ticaret A.Ş.'nin ortak kontrolünün Brisa Bridgestone Sabancı Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. üzerinden Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş. ve Bridgestone Corporation tarafından devralınması işlemine yönelik izin talebi
KAYNAK: MATRİKS
04,01,2022 09:16:47
Bir şirket satın alındığı zaman rekabet kuruluna başvurulur zaten.Ama şu cevabına emin ol bişey demeyeceğim..
Sadece hak yemeyin bu mesajları belkide binlerce kişi okuyor.İnsanları heveslendirmeyin,eğer gerçeksede buraya neden ve bilgi yazın !
Çok investing kokan bir cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.Mesajlarınızı ve mesajlarımı okuyan gerçek borsacılar neyin ne olduğunu anlar.Son mesajımdır size iyi geceler.
Hisse geçen yıl 35 i görmüş geri gelmiş, üzerine dolar artışını yansıtamamış 35 leri görmüş tekrar düşmüş. Üzerine 2022 enflasyonu %40 civarında gelecek deniyor.sırf bu fiyatlamalarla bile olması gereken yerin çok çok altında bence.
Çok doğru karar vermişsin
bir daha bana cevap verme de benim yazdığımı oku ma da
bunun için forumun güzel özellikleri var
engelle beni
öncesinde de bir bak bakalım
bu adam neler yazmış hisselerde hangi zamanlama ile yazmış sonra ne olmuş
fiyatlama olarak
hadi iy uykular
Buralara takıldık kaldık, herkes 2 ye katladı, sabrediyoruz