Bist100 de dolar bazında -2.5 şuan.
Printable View
Eib ve eic kuzularimiz disinda
Hepsi yalanASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Osmanlının hisse fonları opi ve oph hisse fonları endeksin gerisinde getirilere dönüştüler. Demek ki , bir hisse fonun en az 1 yıllık geçmişi olamdan karar vermemek gerek. Heyecanları çabuk söndü.
Bist endeksi 1086 seviyelerinde bulunuyor. Burası da çok güçlü olmasa da bir destek noktası. Yukarıda ise 1095 seviyesi daha güçlü direnç seviyesi ki; dün 1100 seviyenden kapanış yapan bist bugün 1095 seviyesini rahat aşağıya kırmış. Bist kapanışa doğru yukarı bir atak yapıp 1095 üzerinde kapatırsa p.tesi için umutlu olabiliriz.
Bence bu kadar düzeltme yeter.
Yolumuza bakalım.
Saygılar.
Eğer 20'sinde ppk'dan ciddi bir faiz artırım kararı çıkmazsa ve dolar böyle artmaya devam ederse 7.50 üstüne çıkarsa, ucuz pahalı demeden gelecek hafta tüm yatırım fonlarımı satıp dolar alacağım. Öyle dolar bazlı fon da değil, bildiğin büfeden fiziki dolar. Böyle debelenmenin anlamı yok. günde 0.10 kazanıyorum tl bazında 0.50 dolara gidiyor. dolar bazında reel olarak korunmuyor bir şekilde. daha bir de bu artışın yansımaları olacak enflasyonda önümüzdeki aylarda. yıllarca tasarruf ettim göz göre göre eriyor sürekli. nominal olarak dijital ekranda yatırım artmış gibi görünüyor ama alım gücü çöküyor. dolar tutunca en azından enflasyona yenilmem. fon biriktireceğime dolar biriktiririm.
faiz düşük kur yüksek, yıllarca alınterimle biriktirdiklerimle, sürekli müteahhit besliyorum, finanse ediyorum gibi geliyor böyle.
TCMB yapılması gerekeni yapabilen bağımsız bir merkez bankası olmadığı için olusan beklentiyi anlamsiz buluyorum.
Serbest piyasada bsmv ile zaten 7,5 seviyelerindeyiz.
Son toplantılarda yapilmasi gerekeni yapması ve pas geçmiş olması kafalari karıştıyor ama beklenti pas gecmesi yonunde. Artis gelse bile piyasayi tatmin edecek şekilde gelmesi sürpriz olur.
Kuzulari kesmeyi 12.30 dan dolayi
P.tesiye biraktim
%11 den alternatif wow a yelken acicaz
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
HSBC neden 460 dan gram altın satıyor
Mps % - 1.00 / 1,821873
Cok dogru bir tespit
8 ay once 15.11.19 dolr.5.75
Bugun 7.36.8 ayda %28 artmis
Ayni surede ben fonlarda.8 ayda %7 kazanmisim
15.11.19 gram 250
Bugun 450. %80 artis
Cok yanlis yerde ugrasiyoruz.
Ha bu arada 4 ay once 600k lik daire
Bugun 900 k. %50
Tca % + 0.98
Zpf % + 0.33
Zpe % - 1.76
Kuzulara bakan varmi
Mac 0,040241 0,039855 -0,959%
Tabloda eksik veya hata bulursaniz lutfen uyariniz. Eger tabloya eklememi istediginiz fon olursa ekleyebilirim.
Temmuz ayi portfoy dagilim tablosu;
https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing
Guncel dagilim raporlarina gore tahmini gun sonu;
ACC -1,17%
EID -1,29%
FPH -1,48%
GL1 -0,44%
GMR -1,55%
MAC -1,08%
MPS -0,71%
TCD -0,85%
TKF -1,18%
TTE 0,19%
YDI -0,52%
TZD -1,62%
ZPE -1,97%
RBH -0,55%
XU100 -1,49%
Teşekkürler
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Rica etsem sua,suc da ekleyebilirmisiniz tabloya teşekkürler
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar selamlar, Aranızda Istanbul portfoy ile çalışanlar elbet vardır. Ben 3.65 ortalama ile IAR fonu giriş yaptım ama epey düşüş yaşıyor. Bugun 3.19 ile fiyatlandı. Siz bu durumlarda nasıl önlem alıyorsunuz acaba? Hala fonda mısınız? Normalde panik yapmam böyle durumlarda ama yönetim kötü mü gidiyor diyr düşünmedim değil.
Bugun ons dustu
Zgold
Goldtr. Artida.
İar neye gore degerleniyorki
Pardon.
Blcyt yesil eib ve eic kuzularimiz
Otlayacak herhalde
ya bankalar çok ucuz kaldı diye ADP aldım ama sanki bankaların hisseleri sıfıra düşcek sonra da dükkanı kapatcaklar diye düşünmeye başladım.. nasıl sürekli düşebilir aklım almıyor..
[QUOTE=Black Mirror;4680216]Tabloda eksik veya hata bulursaniz lutfen uyariniz. Eger tabloya eklememi istediginiz fon olursa ekleyebilirim.
KPC fon yeni çıktı belki eklenebilir.
Bankaların böyle düşeceği ve düştüğü yerde kalacaklarını bende düşünmezdim
Ama 2 banka fonu ADP ve TAU'yu incelediğimde 1 ay 3 ay 6 ay 1 yıl 3 yıl ve 5 yılllık getirilerinin eksi olduğunu gördüm.
5 yıllık getirileri - 9
1 yıllık getirileri - 23
Yılbaşından bu yana - 29
Yani buna giren biri ümitle beklese bile 5 yıldır zarardan çıkamamış olma ihtimali mevcut.
Bankaların ucuz kalması için bir çok sebep var. Bankalar ralli yapacaktır ama ne zaman olacağını bilen var mı şüpheli. Gecen sene bu zamanlar inanılmaz bir bankacılık rallisi vardı mesela. Belki bir faiz döngüsü sonrası tekrar olur.
Bir de iş yatırımın sitesinden yabancı oranlarını incelerseniz. Yabancı oranı nereden nereye gelmiş çok çarpıcı. Özellikle kamu bankalarında.
XBANK bizbizeyeteriz diyerek gidecek büyüklükte değil maalesef. Zaten yerli yatırımcının da pek teveccühü yok fonlar alıyor sadece sanki. Yabancı gelmedikçe yani onlarin çekecek şartlar oluşmadikca yerinde sayması muhtemel.
sagolun cevaplarınız için.. yukarıda bahsedildiği gibi fiziki dolar alıp kenara koymak daha mantıklı galiba.. yerli eurobond fonu, yabancı eurobond fonu, banka senedi ağırlıklı fon, borçlanma araçları fonu vs diye araştırıp duruyorum 8 ayda %28 kazanmadım.. hatta hepsinin ortalamasını alsam %15 anca eder.. ev, araba, dolar, altın vs alıp en temel şekilde yatırım yapsam daha çok kazanırdım.. fonla borsayla boşuna mı uğraşıyorum diye düşünmüyor değilim..