https://i.hizliresim.com/bVY97Y.png
Resimdeki al,sat olacak..Mavi hemen al algısı oluşturuyor...Borsadaki diger şartlanmışlıklar gibi...Kasten resimi degişmedim, iyi bir algı yanılsaması örnegi oldu..
Printable View
https://i.hizliresim.com/bVY97Y.png
Resimdeki al,sat olacak..Mavi hemen al algısı oluşturuyor...Borsadaki diger şartlanmışlıklar gibi...Kasten resimi degişmedim, iyi bir algı yanılsaması örnegi oldu..
abi sanırım derdimi anlatamadım kusura bakma örnek resim aşağıda
Ek 21287
Arkadaşlar Merhaba.. Sorum Şu olacak: Piyasada var olan formasyonların tamamının listesini bir formüle yazıp; Hissede Hangi formanyonun gerçekleşme olasılığını hesaplayıp Ekran üzerinde gösterecek(Al-Sat) sinyal üretecek bir formül yazılması mümkün müdür? Yada hali hazır da böyle bir formül kullanan var mı?
Selam arkadaşlar , forumda yeniyim fakat piyasada çok yeni değilim , matriks programında kafamdaki şeyleri kodlamaya döküp test etmek istiyorum fakat işin başındayım dediğim gibi ..
İlk aklıma gelen formül ise şöyle ; adx 25 üzerindeyken dı+ dı- arasındaki fark en az 5 ise fiyat 12 periyodluk ema'ya değdiği anda işleme girmek istiyorum. (Trend yönünde)
Daha doğrusu bu şekilde bir sinyal oluşturmak istiyorum , yani bu koşul oluştuğunda bana sistem sinyal versin bende girip girmeyeceğime karar vereyim.. Şöyle bir şey yazdım ama olmadı sanırım. ( Çok yanlış varsa çok vfurmayın ama :)
Cross(mov(C,12,E)PRİCE) AND ABS(DI+ - DI-)>5 AND ADX(14)>25
herkese selamlar,
bir soru da benden :)
matriks'te tik grafik üzerinde hacim bilgisini aktif alıştan ve aktif satıştan gerçekleşen ayıracak bir indikatör yazmak istiyorum:
son fiyatı LastValue(C) ile kullanarak elde edebiliyoruz galiba.
C >LastValue(C) ise hacim değerini aktif alış hacmine ekle
C<LastValue(C) ise hacim değerini aktif satış hacmine ekle
bu şekilde yazılırsa doğru sonucu verir mi ve Matriks dilinde nasıl yazarız?
Uufuk bey biri terbiyesizlik yapmış herhalde önceki sayfalara baktım , hocam burda desteğinize ihtiyacı olan insanlar var , pire için yorgan yakmayın lütfen..
Merhabalar,
Cross(mov(C,12,E),C) AND ABS(PDI()-MDI())>=5 AND ADX()>=25 şeklinde yazmanız yeterli, matrikste ön değer periyotları kullanacaksanız periyot belirtmenize gerek yok parantezleri koymanız yeterli. Bu günkü kapanışa göre explorerda filtrelenenler.
https://resmim.net/f/LR9cOA.jpg
Yok anladım üstad tabi ki , işleme giricem derken lafın gelişi söyledim , demek istediğim siz şimdi günsonu değerlerine bakarak arattırdınız herhalde o şekilde bu hisse senetleri çıktı , ben istiyorum ki her an sistemin kendisi kontrol etsin ve bu şart oluştuğu anda bana haber versin , yani 1 saatlik çubuğun oluşmasını beklemesin , eğer atıyorum 13:49 da değdiyse 12 lik EMA ya o saatte sinyal almak istiyorum , umarım derdimi anlatabilmişimdir teşekkürler..
Uufuk ağabey buraların üstadıdır :yes:
benden üstad çıkmaz, sadece öğrenmeye çalışıyorum kendi adıma :kahkah:
explorerda taramalarınızı 5 dakikalık yapın ve otomatik olarak 5 dakikada bir yeniletin, bulduğu hisseleri göreceksiniz zaten bir saat beklemenize gerek yok 10-15-20-30 dakika ve diğer periyotlarda da olur sıkıntı yok.
c>mov(c,30,s) ise bu alım şartından 3 bar sonrada c>mov(c,30,s) üzerinde olmasının şartını nasıl ekleyebiliriz.
alım şartı c>mov(c,30,s) değilde sonraki gelecek barın bu seviyenin üzerinde olması. sanırım indikatör ötelemeye giriyor
daha doğrusu c>ref(c,-3) ise sonraki üç barında c>ref(c,-3) üzerinde olursa alım sinyali vermesini istiyorum
Bu iş görür sanırım.
https://resmim.net/f/7WXbB5.png
İstediğiniz koşulları aşağıdaki linkten oluşturabilirsiniz. Uzun süredir metatrader ile uğraşmıyorum bu nedenle çalışan formülü iletemedim.
http://www.forexeadvisor.com/expert_generator.aspx
cevaplar için teşekkürler.
birde acaba son barın veya bir barın en tepede kapandığını nasıl ifade edebiliriz. son bar en yükseğinden kapamış gibi.
h=c nin dışında bir formül yapabilirmiyiz illa en tepede değilde tepeye yakın seviyede olabilir.
1% için
h*0.99<c
2% için
h*0.98<c
gibi yapılabilir
veya
(h/c)-1
yüzde yakınlığı bulur. sıralama yaparak sıfıra en yakın hangisiyse seçilebilir
General Mobile 4G Dual cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Herkese merhaba,
Başta Uufuk abimiz olmak üzere tüm dostların yeni yılını kutlarım.
Sağlıklı mutlu başarılı her şeyiyle güzel bir yıl olsun.
Mutlu yıllar herkese...
Matrix için şifrelenmiş bir förmülü kırmanın bir yolu var mıdır? Şifreledim şifreyi unuttum:(
Teşekkürler usta,
ellerin dert görmesin
Kolay gelsin iyi akşamlar. forumda bulduğum vıopta kullanıldığını düşündüğüm aşağıdaki formül her mumda alış ve satış yapmakta. hatayı şahsen bilgim yeterli olmadığı için düzeltemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.
TC:=0.15;
RP:=HHV(ref(H,-1),3)-TC;
RP
Al
RP:=LLV(ref(L,-1),3)+TC;
RP
Arkadaşlar 2'li dip formasyonu formülü elinde olan var mı yardımcı olabilir misiniz, teşekkürler.
merhaba,
formül doğru ama al - sat koşulu eksik. formülün açıklaması şu:
son 3 barın en yükseğinden 0.15 puan aşağı düştüğünde sat
son 3 barın en düşüğünden 0.15 puan fazla yükseldiğinde al
tamamlanan al sat koşulu:
RP:=LLV(ref(L,-1),3)+TC;
cross(c,rp)
tamamlanan sat koşulu:
RP:=HHV(ref(H,-1),3)-TC;
cross(rp,s)
not: bu formül biraz tehlikeli, terse kalma riski yüksek. kullanmadan önce iyice test edin deneyin.
Ertp lnHocam iyi akşamlar. Tekrar dönüş yaptığınız için. Ayrıca bilgisi olan varsa yada elinde olan varsa ben iki konuda bilgi almak istiyorum.
1. Şuan matriksteki 1-5 ve 10 dk.lık verileri bilgisayarımıza ilerleyen zamanda da kullanmak amacıyla nasıl kayıt yapabiliyoruz.
2. Geçmiş 1 yılın varsa elinde (daha eskide olursa çok daha makbule gececektir.) 1-5 dk.lık (vıop) verileri paylaşabilecek arkadaşımız varmıdır?
Teşekkürler iyi akşamlar.
merhaba,
hangi grafiği hangi periyotta kayıt edeceksen, o şekilde grafiği aç, sağ tıkla excele aktar tıkla böylece kayıt edersin.
ileride kullanmak için onu yeniden system builder dan oluşturman lazım. bu konuda detaylı matriksten bilgi alabilirsin.
geriye dönük özellikle viop verilerini matriksten temin edebilirsin.
kolay gelsin
Sayın uufuk, aşağıdaki kodu üst frame de nasıl yazabiliriz? Zahmet olmazsa ve yazılabiliyorsa yazabilir misiniz? Teşekkürler
Not: Çeviremediğim kısım PREV li satırlar sadece.
pr:=(H+L)/2;
len:=10;
maxh:=HHV(pr,len);
minl:=LLV(pr,len);
val1:=.33*2*((pr-minl)/(maxh-minl)-.5)+.67*PREV;
value1:=If(val1>.99,.999,If(val1<-.99,-.999,val1));
fish:=.5*Log((1+value1)/(1-value1))+.5*PREV;
-------------------------------------------------------
.................Alıntı:
Originally Posted by XXX
Üstdeki satırlar,sorunuzun benzerinin cevabıdır...
Ama sizin formul,yazılabilinir....
val1:=.33*2*((pr-minl)/(maxh-minl)-.5)+.67*PREV;
fish:=.5*Log((1+value1)/(1-value1))+.5*PREV;
Çünkü bunlar açık yazılmış EMA dır...
Bunları EMA olarak yaz;gör...
Üst frame olarak yaz...
Sayın uufuk, aşağıdaki ifadeyi üst frame de nasıl yazarız?
haOpen:=(Ref((O+H+L+C)/4,-1) + PREV)/2;
Burada PREV hariç diğer ifadeleri zaten öğrendiğimiz yöntemle oluşturabiliriz diye düşünüyorum, yani valuewhen vb. kullanarak.
Ancak burada PREV de tıkandım, yol gösterebilir misiniz? Teşekkürler, iyi çalışmalar.
Selamlar,
Metastock daki Alert fonksiyonunu nasıl Matrikse çevirebiliriz? Ben çevirdim ama hangisi doğrudur ?
Alert (koşul, 2) örnek olsun
a) Ref(koşul,-1) OR Ref(koşul,-2)
b) koşul OR Ref(koşul,-1)
c) koşul OR Ref(koşul,-1) OR Ref(koşul,-2)
d) hiçbiri
teşekkürler