Utanıyormuydun ?
Utanmıyorsan ; bugüne kadar nerdeydin ?
Printable View
Utanıyormuydun ?
Utanmıyorsan ; bugüne kadar nerdeydin ?
Neden belirtip sıyrılmadın ?
Yumuşak karnın olarak herkes oradan vuruyor !!!!
Sayın british arkadaşım bu güne kadar müdahil olmak istemedim ama ilk ve son olarak size şunu söylemek istiyorum niçin bu kadar basit ve yanlı düşüncelere cevap vererek her kişi için değerli olan ama, sizin gibi aydın kişiler için daha da değerli olan zamanınızı harcıyorsunuz ? Sizin eşiniz,çocuğunuz sizin yönlendirmenizle vereceği oyu belirler mi tabii ki HAYIR . Ama diğer görüşü savunanların tüm ailesi aynı yere oy verir . Bu forumdakilerin çoğu üç kuruşluk mal taşır bir o kadarı da bilinçsizce oradan buradan duyduğuyla adeta bir kumarcı zihniyetiyle bu piyasaya gelmiştir ve sırf aman ne olursa olsun ama piyasa bozulmasın zihniyetini taşır. Zavallı düşünemez ki TÜRKİYE nasıl bir kandırmacanın içinde ? Sonunda ne olacak ? Şimdi 50 sene önceki milletvekili Profillerine bir bakın ,bir de günümüzdekilere ne kadar ileri gitmişiz değil mi ? Eee ne de olsa ilerliyoruz ama NE TARAFA ? Son olarak büyük bir çoğunluğuyla MÜSLÜMAN olan bir toplum,bir ülkeyiz değil mi ? Gerçek Müslüman HAK YEMEZ ,HİLE YAPMAZ .YALAN SÖYLEMEZ Eee O zaman bizde bir sıkıntı,bir yanlışlık var yada GERÇEK BİR BİR MÜSLÜMAN DEĞİLİZ AMA ÖYLE GÖRÜNMEK İSTİYORUZ . SİZCE KOMİK BİR DURUM DEĞİL Mİ ?
önyargıları kırmak atomu parçalamaktan zordur derler
bu nasıl önyargı beni hayatında hiç görmedin bile
sanırım toptancı fikir anlayışı bizim takımın elamanını kollayalım ezberi bu tür yazıları yazmaya itiyor seni
üç kuruşluk mal taşır sözü ayrı bir muamma
burada çoğunluk küçük yatırımcı evet üç beş kuruşluk yatırım yapıyoruz
British çözdüm seni :)) Recep tayyip Erdoğan ın düşmanı kimse hemen onlarla dost oluyorsun ,,, Bir bakıyorum hdp li oluyorsun ,, bir bakıyorum chp li oluyorsun ,, bir bakıyorum Hollandalı oluyorsun ,, bir bakıyorum alman oluyorsun ,, bir bakıyorum Türkiye düşmanlarını kolluyorsun ,,, Senin derdin Tayyip olmasında kim olursa olsun,, Senin cahil dediğin Türk milleti o yüzden size oy vermiyor ,, Milletten yana olun millet ten ,, bırakın yabancı hayranlığını
Sizin o aydın dediğiniz kişiler ,, Ülkesini satıp neden yurt dışına kaçıyor
cahil kelimesini adrese teslim yolladım ....
kişiye özeldir !
Atatürk sağ olsaydı sizin gibileri barındırmazdı ,, Atatürk millet ten yanaydı millet ten ,, bırak şu almanları Hollandalıları Ermenileri Amerikalıları savunmayı
Hanımefendi rekortmen bir millî atlet, manken ve İngilizce, Fransızca ve İspanyolca dillerini gayet iyi konuşan Yunanistan Turizm Bakanı.
https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net...2c&oe=597DBC6A
Bu meymenetsizde bizim turizm bakanı :(
Önce Milli Eğitimin içine etti. Şimdi de turizmin içine ediyor...
https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net...66&oe=597FF2C3
2016 YILI İÇİNDE ''DÜNYANIN EN İYİ ÇIKIŞ YAPAN TURİZM ÜLKESİ'' OLARAK ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLEN YUNANİSTAN'IN ÇİÇEĞİ BURNUNDA TURİZM BAKANI ELENA KOUNTOURA...
BU GÖREVİNDEKİ İKİNCİ YILI VE BİR ÜLKENİN TURİZM CİROSUNU İKİ YILDA ÜÇ KATINA ÇIKARTMAK GERÇEKTEN BÜYÜK BİR ZEKA İŞİDİR !..
YURTDIŞI SEYAHATİNDEN DAHA YENİ DÖNDÜ,HEMDE FARKLI ÜLKELERDEN YUNAN ADALARINA TAM 150 YENİ HAVAYOLU ŞİRKETİ İLE 6000 İLAVE EK SEFER UÇUŞU ANLAŞMASI İMZALAYARAK...
BU YIL İÇİNDE BODRUM'A GELEN EK SEFER UÇUŞ SAYISI SADECE ''1'' O DA İSRAİL'DEN 180 KİŞİ SADECE,ANTALYA GİBİ BİR ŞEHİRE BİLE GELEN UÇAK SAYISI SADECE 1 ARKADAŞLAR, O DA RUSYADAN 154 KİŞİ... BAKIN GEÇTİĞİMİZ SENEYE İLAVE OLARAK YUNAN ADALARINA 6000 UÇAK DAHA GETİRDİ BU KADIN !..
DÜŞÜNÜN Kİ TÜRKİYE'DEKİ BÜTÜN KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞINI BAKANLARLA BERABER TOPLUYORSUNUZ,SONRA ONLARA 81 İLDEKİ BÜTÜN İL VE İLÇE KÜLTÜR-TURİZM MÜDÜRLÜKLERİNİ İLAVE EDİYORSUNUZ VE HER AY KATRİLYONLARCA ÖDENEK ALMALARINA RAĞMEN BU KADININ 6000'DE 1'İ BİLE ETMİYOR :) ŞİMDİ İKİ BAKANIN AÇIKLAMALARINDAN BİRER CÜMLE SÖYLÜYORUM YUNAN TURİZM BAKANI ELENA KOUNTOURA ; GEÇTİĞİMİZ YIL ADALARIMIZA DENİZ YOLU İLE GELEN 3 MİLYON TURİST SAYISINI,BU YIL BLUESTAR PROJEMİZLE 12 MİLYONA ÇIKARTIYORUZ...
TÜRK TURİZM BAKANI NABİ AVCI ; EMEKLİLERİMİZE ANLAŞMALI (AKP'Lİ) OTELLERİMİZDE TATİL İMKANI VEREREK MAAŞLARINDAN KESECEĞİZ !..
Eee "kaderin cilvesi" demekten başka ne yapabiliriz ???
Türkiye de huzuru düzeni sürekli bozmaya caba harcarsanız,, darbe yi desteklerseniz,,Teror örgütlerini kollarsanız ülkeye turist mi gelir
Sizinkiler Her yerde Türkiye yi kötülerse ne olacak turist mi gelir
ne zevk alıyorsunuz vatanınızı yabancılara şikayet etmeye ,,, Millete anlatın derdinizi
Sanki Yunanistan ın durumu çok iyiymiş gibi ,, Ab ülkeleri Yunanistan a para vermese ,, Yunanistan açlıktan ölür ,,
çok değil, 17 sene önce önce istiklal caddesi!
https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net...d7&oe=59B55B87
Britisch Türk milleti değerleri parayla ölçülmez ,, Turist gelsin diye değerlerimizi mi satalım ,, Avrupa lı para için her şeyini satar ,, Biz Avrupalı değiliz ,, Bizim değerlerimiz satılmaz
tamam bundan sonra senin isteğin üzerine askeri lise mezunu olmayan genel kurmay başkanı olmayacak
1938 Türkiye'sinde geometri dersi.
https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net...5c&oe=597DFEAA
British o kadar kendinle övünüyorsun ,, cahil değilim ,, o kadar üniversite okudum ,, o kadar kültürlü biri olduğunu yazıyorsun :)) hep kopyala yapıştır yapıyorsun ,, hiç kendi düşüncelerini yazmıyorsun
nasıl bir kültür bu
Millet sizden sunu bekliyor hala çözemedin mi ,,, şikayeti bırakın ,, siz ne yapacaksınız ,,
Sürekli şikayet ,, şikayetten başka bir icraatınız yok
Sevgili british,
Çok yanılıyorsun. Artık sınıflarda akıllı tahtalar var (!), biliyorsun tablet dağıtıldı (!), biliyorsun çocuklarımıza kuru üzüm ve süt veriliyor(!) Artık milli uçağımız var biliyorsun gökyüzünde olmasa da bilboardlarda ve seçim propagandalarında uçuyor (!)
Yani sana yakışıyor mu böyle "şikayet, şikayet".
Hem o kadar üniversite okudun, neden internetin nimetlerinden faydalanıyorsun da kendi hafızandan yazmıyorsun?
Neden insanların minik beyinlerinde yer edip hemen unutulanları hatırlatıyorsun?
Hiç yakıştıramadım sana :)
Ama şunu yakıştırdım, ipe sapa gelmez, ne idüğü belirsiz kişilerle muhatap olmaman çok yerinde :)
neden 1938 sonrası bu manzara değişmiş sorgula bakalım ?
1938 den sonra memleketin başında umumiyetle kim varmış ? sorgula
atatürkün emanetlerine sahip çıkmayan atatürkün eğitimde kalkınmada başlattığı hamleyi sürdürmeyen yakalanan ivmeyi kaybeden kimmiş ?
ezbercilik yapma
bırak artık copy paste yi, eğer son 5 yıldır akp iktidarı olmasaydı şimdi memleketin ne ekonomisi ne bankacılığı ne alt yapısı ne üst yapısı sağlam kalmıştı
evine gitmek için tatile gitmek için memleketine gitmek için kullandığın hem sövüp hem pişkin pişkin geçtiğin yolların köprülerin tünellerin hamisi kim ?
son 15 yıldır bataktan düzlüğe çıkan türk ekonomisinin türk bankacılık sisteminin bugün sağlam temeller üzerinde oturmasını sağlayan halkın birikimlerini yarınlarını güvence altına alan kim ?
ne çabuk unuttunuz 94 krizlerini 2001 krixlerini intihar edenleri..vs..
nankörlük etme yat kalk akp ye dua et , lakin chp yine koltuk kavgasında çıkmaz kurultaylar peşinde :28:
Almanya Hollanda Avusturya İstanbul da havaalanı yapılmasını istemiyor ,, onları anladık niye istemediklerini ,, Siz neden istemiyorsunuz ,, Her güzel icraata hayır diyorsunuz
Yahu kendi içinizden bir tane adam çıkaramıyorsunuz :))
Şu an tartışmanız Abdullah gül mü olsun Bülent arınç mı ,, Millet gülüyor size :))
ağmet buğra, yaşından büyük laflar ediyorsun , ?? :)
kendini nerede görüyorsun bilmiyorum :one: ancak ezbere konuşuyorsun sürekli aynı nakarat sürekli bir memnuniyetsizlik sürekli bir aşağılama uslubuyla otomatik karalama sürekli saldırgan bir tavır,
karşındakini dinlemeyen küçümseyen kaba cahil bir tavır, mesela buna halk tabiriyle hödüklük de derler örnekle
hödük kişi kendini farklı üstün bir yerde görür karşı tarafı dinlemez kendi eksikliklerini görmez cahildir hem kel hem foduldur
bakıyorum tek bir kumanda merkezinden çıkan kamu spotu tarzı kopyala yapıştır tekniğiyle yürüyen bir karalama kampanyasının içinde gibisiniz yada farkında olmadan gaza gelip kullanılıyorsunuz ?
burada çoğunluk üniversite mezunu ve farkındalığı yüksek sağduyu sahibi, sana gelene kadar ne cevherler var :wave:
sende bir kibir ki sorma, akp seçmenini toplumu evet diyenleri kendince kategorileştiriyorsun komik oluyor
siyasi görüşün hiç kimseyi ilgilendirmiyor seni okumak zorunda değiliz ?
ve başkalarının siyasi görüşüde seni ilgilendirmez, saygılı ol
neyse ..
gelelim asıl konuya
şimdi iki grup var ortada
bunlardan ilki seninde dahil olduğun atatürkü sahiplenen aklınca laik, osmanlıya sürekli söven akp ve erdoğan düşmanı grup
diğer grup da atatürke sürekli söven fetoşçu görüşle ortak ve sistematik olarak hem atatürkçüleri hemde atatürk düşmanlarını ustaca kullanan fitne grubu
her iki grupta bilerek ve bilmeyerek türkiyenin altını oyan hain plana hizmet ediyor bunun farkına varın !
bugün her fırsatta yıpratmaya çalıştığınızı iktidar sizi fetoşun kanlı ellerinden atatürk düşmanı cumhuriyet düşmanı fetullah megalo idea sının kucağından çekip almıştır
aklı başa gerek, bir an evvel aklınızı başınıza devşirin derim
bırakın burada boş palavrayı gerçekleri görün copy pasteyi bırakın kafanızı kumdan çıkarın kibirli olmayın milletin yanında olun
Muharrem ince canlı yayında ne dedi :) cumhurbaşkanı adayımızı eşimden ögrendim ,, eşimde tv den öğrenmiş ,, ben şoke dedi ismi duyunca
ne dedi muharrem ince :) bizimkilere Allah akıl fikir versin ne diyeyim dedi :))
CEHALETİN RÖNESANSI / ÖZDEMİR İNCE
Aydın düşmanlığı faşizmin en önemli özelliklerinden biridir. Bunun örneklerini İslamcı muhitlerde bıktırıcı oranda görürüz. Gerçek demokratları ve “sol”u suçlamak için onları “elit” (seçkin) ve “elitist” (seçkinci) olmakla suçlarlar. Kedi ve erişemediği ciğer hikâyesi. Bu tuhaflık Osmanlı’nın son yıllarında da vardı: Halka inmek, halkın nabzını tutmak, halka yabancılaşmak bağlamlarında “Avam” ve “Havas” kavramları çarpıştırılırdı. İslâmcı milletini ürkütmemek için iki kavramın tanımını bir Nurcu siteden alıyorum. Nurculara göre bakın ne demekmiş bu iki kavram:
“Avam, kelime manası olarak ‘alt tabaka”’demektir. Havas ise ‘üst tabaka’ anlamına geliyor. Bu genel terimler, kullanıldığı ilim dalına göre farklı manalar içerirler. Mesela, iktisadi açıdan avam fakir demek iken, havas zengin manasına geliyor. Siyasal açıdan avam seçmen iken, havas seçilen demektir. Fen ilimlerinde avam tabiri eğitim ve öğretim görmemiş insan demek iken, eğitim ve öğretim görenler havas oluyor. İslam ilimlerinde ilmi derecesi olmayan insanlar avam iken, ilmi derecesi olanlar havas ve alimdirler. Çiftçi bir insan ekonomik açıdan fakir, ama ilmi açıdan donanımlı ise, iktisadi açıdan avam, ilmi açıdan havas sayılır. Yani avam ve havas tabirleri kullanıldığı yere göre mana ve hüküm kazanıyorlar.” Örneğin, eleştirmek için, Cumhuriyeti sivil ve asker elitlerin (havasın) kurduğunu söylerler.Doğrudur, dünyanın her yerinde böyle olmuştur. Elitler (seçkinler, saygınlar) olmadan devlet kurulmaz. Halksız devlet de olmaz. Ama devlet seçkinlerin seçtiği modele göre kurulur. ABD’yi kuran kurucu babaların biyoğrafilerini okuyun. İslâmcı milleti Osmanlı düzenine bayılır, ama Osmanlı halis seçkincidir. Sarayda, devleti yönetecekleri yetiştirmek için Enderûn deyu bir okul mektebi bile kurmuştur ve sadrazamlarını, kaptanpaşalarını, eyalet valilerini, sancak beylerini, yeniçeri ağalarını hep buradan yetiştirmiştir. Ey ümmet-i Müslüman! bu enderûn denilen mektep okuluna Etrak (Türkler) alınmazdı, söylemesi ayıp Hıristiyan devşirmeler alınırdı. Bu nedenle biraz tezekkür et, kafa yor. İşe yarar. Osmanlı’nın son dönemi ile Cumhuriyet döneminin seçkinleri Mekteb-i Sultani (Galatasaray), Mekteb-i Mülkiye (Siyasal Bilgiler) ile Harbiye’den yetişmiştir. Cumhuriyet avamın (halkın, proletaryanın, yoksulların) çocuklarını seçkinleştirmek için “leyli meccani” (parasız yatılı) sistemini kurmuştur. Çoban Sülü, yoksa nasıl Süleyman Demirel olurdu? Dünyanın ciddi ülkelerinde seçkin yetiştiren liseler ve üniversiler vardır. İngilizlere, Amerikalılara sorun size adlarını tesbih gibi saysınlar. ABD’de Başkan olmak için Harvard, Yale, Colombia gibi üniversiteleri bitirmek gerekir. Nebraska Üniversitesi olmaz. Eton College, (sıkça Eton olarak kısaltılır), İngiltere’nin en eski ve elit özel okullarından biridir. 1441 yılında Kral VI. Henry tarafından kurulan okul sadece 13-19 yaş arasındaki erkekleri, yatılı olarak kabul etmektedir. Yüzyıllardır İngiltere’nin en elit ailelerinin çocuklarını kabul eden okul, öğrencilerini, İngiltere’deki öteki okullara kıyasla çok daha nitelikli ve zor bir eğitimden geçirir. Ayrıca okulun mezunları arasında birçok ünlü başbakan, aristokrat, prens, bilim adamı ve yazar vardır. Okulun mezunları “Old Etonians” (eski Eton’lılar) olarak bilinir. (İnternetten aktarma). Fransa’da bir Yüksek Öğretmen Okulu (École Normale Supérieure) vardır ki vay anam-babam. 1794 yılında kurulmuştur. Dünya çapında en başarılı öğrencilerin son derece ağır sınavlardan geçerek alındıkları okulda Fransa’nın en önemli bilim adamları ve filozofları ders verir. Türkiye’den bu okulda okumuş sadece Cahit Arf‘ın adını biliyorum. École Normale Supérieure’ün İngiltere‘de değişim için anlaşmalı olduğu sadece üç yüksek öğrenim kurumu vardır: Cambridge, Oxford ve London School of Economics‘tir. Yakında Allah’ın izniyle, Rize’deki Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi’de bu listeye girer. Ancak nefesi kuvvetli yedi hocanın hatim indirmesi yeter de artar bile. Fransa’da dört adet École Normale Supérieure vardır. Olmuş da n’olmuş sanki, mezunları arasından Bekir Bozdağ gibi bir feylezof, Temizlik Doğudan Gelir adlı bir başyapıt kaleme almış Doç.Dr.Hüseyin Çelik gibi “tüşünür” çıkmış mı bakalım? Bana inanmayan dünyaca ünlü teolog Recep Tayyip Erdogan hazretlerine sorsun. Ama École Normale Supérieure denince akla Paris’in Ulm Sokağı’ndaki ENS-Ulm diye de bilinen okul gelir. Kimbilir kaç cumhurbaşkanı, kaç başbakan, kaç bakan, kaç Nobelist kaç büyük filozof ve yazar çıkarmıştır: Romain Roland, Henri Bergson, Jean-Paul Sartre, Louis Pasteur, Paul Langevin, Cahit Arf, Louis Althusser, Raymond Aron, Etienne Balibar, Alain, Jacques Derrida, Michel Foucault, Maurice Meleau-Ponty, Jacques Rancière, Hippolyte Taine, Pierre Bourdieu, Emile Durkheim, Jean Giraudoux, Julien Gracq, Paul Nizan, Jules Romains, Gérard Gennette, Marc Bloch, Georges Dumézil, Laurent Fabius, Edouard Herriot, Jean Jaurès, Alain Juppé, George Pompidou… Yeter, kolum yoruldu. Ancak onda biri. Bir yanlış yoruma engel olmak için seçkin (havas, elit) kavramı için birkaç örnek vermek istiyorum: Genç Türkler, Namık Kemal, Tevfik Fikret, Mehmet Akif, Mustafa Suphi, Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, öteki kurucu kadro üyeleri, Nâzım Hikmet; Karl Marx, Engels, Lenin, Troçki, Mao, Castro… Bizimkilere gelince: “Cehaletin bu rönesans döneminde devlet işleri ve demokrasi ancak bu kadar olur!” diyecek nankörler, fesatlar ve darbeciler çıkacaktır. Bu yazı, Silivri Toplama Kampı’nın ilk mezunlarını verdiği gün yazılmıştır. Avam’ın Havas’tan intikamı işte böyle olur.
Özdemir İnce Köy, 5 Ağustos 2013
Trole geeeeel :D