Temettunun olmadığını nerden bildiniz?belki daha açıklayacak...
Printable View
Temettunun olmadığını nerden bildiniz?belki daha açıklayacak...
Sayin Eliot inşallah boşa gelmemissinizdr,cok emeginiz vardi erken çıktınız diye düşünürken aslinda zamanında çıkmışsınız, simdi de yanlis zamanda girdiniz ne guzel kirtulmusken diyordum bi yanda savas çığlıkları ,bir yanda aptal bir yönetim sahipsiz bir tahta diye içimden geçirirken inşallah tam tersi olur,bu kagit psikolojimizi bozdu,simdi korkuyorum bedelsiz verse de herhalde max 600yapar diye,bu kadar ah alan şirketten hayir gelir mi bilemiyorum, evladimin altınlarını yedi,bnm vaktimi yedi,10 yili heba ettik,daha verse de mutlu olur muyum bilemiyorum, bizi mutlu etmesi için 2binleri geçmesi lazım ki telafisi olsun,bu basiretsiz kagit onu da yapar mi,hic umudum yokkkk
Sayın SUBAT4 ben ALCAR tahtasını satış işlemi yaptıktan sonra bile ekranımdan silmedim ekranımın hep ilk sırasındaki hisse oldu aramızda bir bağ var heralde o günlerdede belirtmiştim eski yazılarımda mevcuttur kağıdın yürümesinin asıl nedeni pandemide üretilen aşıların saklama koşullarıydı ve bu teknolojik üstünlük sadece ALARKO CARRİER de vardı bu süre zarfında bir kaç tahtada bulundum fakat bu tahtayı daima izledim yanlış zamanda girdiğimizi ileriki zamanlarda öğrenebiliriz ancak sizinde beklentileriniz karşılanmamış yada zamanlama olarak olmamış olabilir fakat şu zamandaki dünyada gelişen durumlardan dolayı handikaplar oluyor
tahta yürümüyor diye afedersiniz argo küfür denler oldu karşı tarafın sizden güçlü olduğunu unutmayınız çocuğunuzun altınlarını koymuşsunuz bence doğru yaapmışsınız altın bir yatırım değişldir aynısını bende yaptım altın faiz usd fon bunlara karşı herzaman hisse senedini tercih ederim bedelsiz kararını inşallah alırlar bu sene ve uzun süre bekleyenler moralli bir şekilde ayrılırlar bir şeye yatırım yaptıysanız onunla ilgilenin orda kalsaydım şu kadar olur hesaplarına girilmemeli bu enerjinizi tüketir taşıdınız şeye karşı değersizleşmeye gidersiniz yanlış kararlar almanıza neden olur
ara ara alım yaptığımı da belirtiyorum zaten fakat kimse dipten alamaz tepeden satamaz yada ben yapamam diyeyim fakat diplere yakın alıp tepelere yakın sattığımızda doğru kara vermiş oluruz
saygılar edrim umarım temenniniz gerçekleşir
Esas sermaye de verebiliyor muydu? Kayitliya dönmesi gerekiyor mu?
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Pazarlama faaliyetleri gene başlamış bu sene temettü verir mi, bedelsiz bölünür mü her sene olduğu gibi başlamış bu muhabbet geçen sene olduğu gibi Mayıs'a kadar gene sürecek gibi buradaki ekip ne bilanço nede şirketten gelen haberleri okuma becerisine sahip değil işi gücü pazarlama yapmak.
Dünya yanıyor enflasyon zamlar ortada bu yıl turizm ne olacak belli değil peki şirket bu esnada
ne diyor,
Kar dağıtım kap’ında aynen sunu söylemişler: “Ekonomik koşullar dikkate alınmak suretiyle Şirket'in işletme sermayesini güçlendirmek amacıyla ortaklara kâr payı dağıtılmamasına"" bu demek bunu bir açıklayın ama lütfen küfür ve hakaretten uzak kalarak bilgi verin ki herkes faydalansın. kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir
😂😂😂😂😂😂
Arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım
göstere göstere yapacağını sanmıyorum
ama oyuncuyu sizler daha iyi tanıyorsanız bilemem
takas fena değil satan citinin elinde
29 bn ad kalmış yani tek kademeye bile yazsa anında gider
tabi bedelsiz gelecekse alır
toplu mal diye
ayrıca satılanların çoğunu
iş hariç kafadaki kurumlar almış buda olumlu
hayırlısı olsun diyelim
Şirketimizin, 2021 yılına ait finansal tablolarında yer alan 77.629.319,-TL vergi öncesi kârından; Sermaye Piyasası Mevzuatı, Şirket Esas Sözleşmesi ve diğer mevzuat hükümleri uyarınca 5.678.706,-TL vergi karşılığı ayrıldıktan sonra kalan net dönem kârı 71.950.613,-TL olup önceki yıllarda ayrılan birinci tertip genel kanuni yedek akçe tutarı yasal tavana ulaştığından, birinci tertip genel kanuni yedek akçe ayrılmamasına,
· Ekonomik koşullar dikkate alınmak suretiyle Şirket'in işletme sermayesini güçlendirmek amacıyla ortaklara kâr payı dağıtılmamasına,
· Kalan 71.950.613,-TL tutarındaki net dönem kârının olağanüstü yedek akçelere eklenmesine,
Bu önerimizin genel kurul'un onayına sunulmasına,
oybirliği ile karar verilmiştir.
Var mı ne demek istediğini açıklayacak hakaret ve küfür etmeden....
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
😂😂😂😂😂
maliyetler artmış geçen yıla göre karda 10 milyon fark var bu iyi bir durum değil üstelik geçen sene pandemi şartları vardı birde ülkede yaşanan enflasyonun çok altında bir oranla kar elde etmiş temettü vermeyerek parayı kasaya atmak istemesi oluşabilecek en olumsuz tabloya hazırlıklı olmak istemelerinden kaynaklanıyor bedelsiz yönetimin teveccühü şu şartlarda her dönem olduğu kadar bu dönem içinde ihtimal var fk nın düşmesi iyi paranın kasada kalacağından kaynaklanıyor olsa gerek 1\40 bölünme oranını hala koruyor ama olacağının bir garantisi yok temettü vermeyerek bu olayı bizi bedelsizle mutlu edecek diye okursak doğru olmaz ama her genel kurul öncesi olduğu kadar bu dönemde beklenti oluşacaktır yüce spekülatörümüzün tahta yapış anlayışına bağlı olarak marta giderken neler olacağını göreceğiz umarım yılların rezaletini düzeltmek ister
İşletme sermayesi ve Şirket sermayesi ne demek bakalım
İşletme sermayesi; Bir firmanın kuruluşu için gerekli olan üretim tesisi gibi duran varlık yatırımlarını gerçekleştirdikten sonra günlük faaliyetlerine başlayabilmesi için gerekli olan stoklar ve ticari alacaklar gibi varlıklara işletme sermayesi denilmektedir.
Şirket sermayesi; Bir şirketin harcamalarını karşılamak için ortakların koydukları para veya paraya çevrilebilecek malların tamamıdır. Sermaye, şirketin ortaklık (hissedar) yapısını gösterir.
Aradaki fark nedir açıklayabilecek var mı tabiki hakaret ve küfür etmeden
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir..😁😁😁😁😁😁
yazar insanlara saldırmayı bırakmış kendi durumundan örneklerde vermiyor artık eşek şakası da yapmamış üstelik faydalı bir şeyler anlatmaya çalışmış bir gelişme var fakat tahrik unsuru olmadan silah patlamaz küfür ve hakaret yok olmaması da gerekir yeter ki ukalalık ve alay gibi tahrik unsurları olmasın umarım bunu sürdürebilir
Yani sevgili şirketimiz diyorki, henüz teveccüh etmedim, daha süründüreceğim küçük ortakları, spekten henüz emir gelmedi, sermaye mermaye artışı yok. Bir daire parası sermaye ile devam. (Daha önce mevki işyeri idi, artık bu sermaye karşılığı standart bir daire alınıyor)Taki hissemdeki spekülatör emir verir ise o dediğiniz olacak....İşletme sermayesi nin Türkçe meali bu. Karı indıragandi yapacam, sözde mala yatıracam. Şimdi speğe ve yönetime laf soktum ya, kudurmuş gibi saldırıya geçer. Huylu huyundan cazgeçmeezzzz... Ben malımı bilirim....
AL/SAT/TUT TAVSİYESİ DEĞİLDİR. YATIRIM DANIŞMANINIZA BAŞVURMADAN BURADAKİ FİKİRLER İLE İŞLEM YAPMAYINIZ...
2021/12 Aylık
Piyasa Değeri : 2.723.760.000 => 48% Azalmış
Net Dönem Kârı : 71.950.613 => 16% Artmış
Yıllık Satışlar : 1.264.868.843 => 60% Artmış
Faaliyet Kârı : 108.600.278 => 27% Artmış
FAVÖK : 89.315.166 => 28% Artmış
Tabloyu açıklayabilecek var mı tabiki hakaret ve küfür etmeden kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.😂😂😂😂😂🤗
MALİ GÖSTERGELER
(bin TL) 2018 2019 2020 2021
Aktif Toplamı 557.852 578.174 724.478 1.178.522
Çıkarılmış Sermaye 10.800 10.800 10.800 10.800
Özkaynaklar 381.883 395.941 453.380 497.747
Satışlar 636.318 584.527 790.625 1.264.869
yıllara göre değerlendirmek daha iyi olur
faaliyet raporunda belirtmiş
aktifler geçen yıla göre yüzde 62 büyümüş
özkaynaklar geçen yıla göre yüzde 10 büyümüş
satışlar yüzde 60 artmış
net dönem karı bir önceki yıla göre yüzde 16 artmış
temettü 2018 de de vermemiş bu yılda yok
piyasa değeri bir öncekine göre yüzde 20 düşmüş
Net Dönem Kârı 49.330 16.395 61.871 71.951
Dağıtılan Temettü * - 4.093 24.840 -
Piyasa Değeri 425.088 648.000 3.931.200 3.156.840
Özkaynak Getirisi (%) %13 %4 %14 %15
Genel Kurulumuzun onayına sunulan, 2021 yılına ait finansal tablolarda yer alan 77.629.319 TL vergi öncesi
kârdan; Sermaye Piyasası Mevzuatı, Şirket Esas Sözleşmesi ve diğer mevzuat hükümleri uyarınca 5.678.706 TL
vergi karşılığı ayrıldıktan sonra kalan net dönem kârı 71.950.613 TL olup önceki yıllarda ayrılan birinci tertip genel
kanuni yedek akçe tutarı yasal tavana ulaştığından, birinci tertip genel kanuni yedek akçe ayrılmamasını,
• Ekonomik koşullar dikkate alınmak suretiyle Şirket’in işletme sermayesini güçlendirmek amacıyla ortaklara kâr payı
dağıtılmamasını,
• Kalan 71.950.613 TL tutarındaki net dönem kârının olağanüstü yedek akçelere eklenmesini,
firma panel üretim hattını yerden ısıtma modelini tercih ettiği ve katma değeri yüksek ürünlere yönelmek amacıyla satmış
bence firmanın en büyük eksikliği sadece ürün yelpazesi üzerinden büyümesi çalışan sayısı 641 olması lazım yani yatırım yapması lazım
piyasa değeri sahibin yüzünden düşmüş dönem karı satışların artmasına rağmen iyi değil ama sen tatmin olmuşsan sorun yok
Eğer tekrar 240 altı tekrar görülmez ise bu fiyat ikili dip olur
Batı karadeniz dağlarında ikaz amaçlı levhalarda şöyle yazar;
"ayı da çıkabülü,taş da düşebülü"
😂😂😂😂😂😂
Ya biz kimlerle muhatap oluyoruz ya. Dünkü bebe imiş. Tarza bak...
AL/SAT/TUT TAVSİYESİ DEĞİLDİR. YATIRIM DANIŞMANINIZA BAŞVURMADAN BURADAKİ FİKİRLER İLE İŞLEM YAPMAYINIZ...
Kedi [emoji192] de çıkabilir, bak Mart geldi ve çıktı.
Günlükte 258.75 ve üzeri olmalıyız ve kalmalıyız
Daha önceki genel kurul dökümanlarına şöyle bir göz attım yanılmıyorsam 2018 genel kuruluna katılan arkadaşlar kar payı dağıtılmaması ve bunun bedelsiz olarak verilmesi bi belirtmişler vereceği anlamına gelmez vermeyeceği anlamına da gelmez patronun bileceği iş kağıdın yönü bence belirleyici olacaktır
Sn.Eliot merhaba sagolun değerli fikirleriniz icin tek yürek olduk bekliyoruz, ins beklenen gelir
Syrica bedelsiz verdi diyelim tahmin edilenden az yada ALLAH korusun savas kızıştı ongorunuz ne?Netas da bedelsiz yakaladım nasipmiş,ama hedef fiyatına yaklaşamaz tepetaklak oldu zor sattim,bunda da bi hedefim var sma acemi ve bilmeyen biri olarak acaba cok mu dusuk tuttum hedefi,merak ediyorum, sayin o Sullivan hocam da cvp verirse merak ediyorum değerli fikirlerinizi
Öncelikle şunu söylemeliyim, hoca falan değil de sığ tahtalarda dolaşan, nasip arayan biriyim. Geçmişte 3-4 tahtada yakaladım ve iyi yerlerde vedalaştım.
Alcar a gelince. Tahta sahibi (speck) patronları elinde oynatıyor. Onun emri dışında kesinlikle hareket etmiyorlar(benim şahsi görüşüm) . Genel kurul gündeminde bedelsiz yok. Geçen yıla kadar eğer gündem maddelerinde olmayan bir konu görüşülür dense ve bedelsiz çıkar dense inanmazdım. Jants patronları bu tabuyu yıktı. Gündem maddelerinde olmadığı halde bedelsiz açıkladı. Bu da artık burada beklenti oluşturuyor. Bunlar yapar mı derseniz, spekten işaret almadıkları sürece yapmazlar. Yaparlar ise de benim beklentim, max %700 (Beni yanıltmalarını çok isterim, 15-20 bedelsiz gibi)
Şirket gerçekten dürüst ise, speğin emrini uygulamıyor ise, kurumsal ise, önce kayıtlı sermaye tavanını 400-500 milyona yükseltir. Sonra arttırım yapar. Bu kadar net...
Ümit var mı? Bu zihniyetle BENCE yok!!!
Genel kurulda bedelsız açıklanacak diye birsey yok
yönetim kurulunu toplar isterse yarın açıklar
bunca yıldır bedelsiz bekleniyor
benim tahminim %2000 üstü olma ihtimali yüksek
ayrıca patrona çok yükleniyorsunuz
oyuncuyu dinliyor diye
bence tam tersi patron oyuncuyu dinlemez oyuncu patronu dinler
hiçbir tahtada patron ok demeden yaprak bile kımıldamaz
günlük 3,5 çiler hariç
sabah güzel fiyatlardan yakaladım ama yeteri kadar satıcı yoktu
benim görüşüm bundan sonra her düşüş alım fırsatı olur
artık mızrak çuvala sığmıyor... yazdıklarım beni bağlar asla yatırım tavsiyesi değildir
Sayın Şubat öncelikle savaş sorunuzun cevabı savaşın ikinci gününde aslında verildi BİST bu duruma karşı ikinci gün toparlandı hatırlarsanız ayrıca Rusya’nın bu durumu daha fazla sürdüreceğini sanmıyorum aksi takdirde ekonomisi çok büyük darbe alır
Öncelikle bedelsiz için genel kurul gerekli kayıtlı sermaye tavan seçeceği yok genel kurullarda da teklif edilir kabul edilirse olur yoksa olmaz Eğer patronun kafasında böyle bir fikir var ise bence yavaş yavaş götüreceklerdir daha önce Algyo olduğu gibi fiyat konusunda ise zaten tepe bellli orda vedalaşmak isteyen çok olacaktır fakat 10 yıl üzeri fikirlerime göre bir tahmin yapacak olursam 4 haneli rakamı zorlar düşüncesindeyim
Ytd
Yorumların altında ,"yatırım tavsiyesi değildir" yazmanızı şiddetle tavsiye ederiz..😂😂😂😂😂😄😄
Nasıl[emoji846][emoji846] Ben MALIMI bilirim... Bebe...
Hayırlı olsun
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Takası inceleyince bu işlem hacmine göre gayet iyi görünüyor
bilhassa aylık ve üç aylık
satıcı citinin ise 13. sıraya düşmesi olumlu
karşılayanların ilk 5 te olmasıda olumlu
bu gidişle herşey güzel olacak gibi duruyor
https://i.hizliresim.com/cfdhqar.jpg
Tesekkurler değerli fikirleriniz icin,halay çekeceğimiz günler yakındır inşallah ....
Sabahki boşluğu doldurdu devamı gelecek mi beklemede ve izlemedeyiz
Günlükte 281.30 rakamı ve üzerini takip etmeliyiz
Ekranimda her yer yemyeşil,tek kirmixi bu,arsa dan ses yok sanirim..
Hırsızlar devre yaktırdı...