Başkan her şeyin hayırlısı. Senin için hayırlı olacaksa güzel bir şey evlilik bir evlenmeyen pişman bir de evlenen :)SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Başkan her şeyin hayırlısı. Senin için hayırlı olacaksa güzel bir şey evlilik bir evlenmeyen pişman bir de evlenen :)SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın tilkiii - Kafanıza silah mı dayadılar da o evi tuttunuz peki, ben de bunu hiç anlamıyorum. Ülkede kimsede gurur onur kalmamış, insanların suratına tükürülüyor gene kimseden ses yok.
Iyi tarafi da var tabii..
Ekonomik olarak yere biraz daha saglam basiyoruz..
Bekarligin nimetlerinden de daha cok faydalanmis oluyoruz.. :)
Cok erken evlenenlerin gozu hep disarida oluyor benim gordugum..
Syg,
2020 başında borsaya giren hissenet’i de yakın zamanda keşfedip başlıklardan işe yarar güncel olanları sadece okuyup yazmayan 21 yaş bir birey olarak böyle bir başlığa denk gelmek hoşuma gitti. Geriye dönük baya bir sayfa okudum, yaş ortalamasının yüksek olması ve tecrübeli insanların olması faydalı bilgiler edinmemi sağladı diye düşünüyorum. Yaşımın gösterdiği gibi benim evim yok, sadece 7000 kyk kredisi ve şimdiye kadar yaptığım ek işlerle kazandığım 3 bin tl toplamı 10.000 TL’yi borsada 35.000 TL yaptım başka da malvarlığım yok. Bu nedenden ailemin evi üzerinden gideceğim.
Ben memur çocuğuyum. Ailemin dişinden tırnağından arttırdığı parayla aldığı 2 ev 1 dönüm tarla var. (Başlık konut ile ilgili olduğu için diğer şeyleri yazmaya lüzum görmüyorum.)
İlk evimiz 2009 yılında 45.000 TL bedelle alınan bir kooperatifin yaptığı apartman eviydi. O zaman dolar kuru 1,61 TL imiş. Yani evimiz yaklaşık 27.950 dolara gelmiş oluyor. Bu evi ikinci evimizi aldığımız tarihten itibaren kiracılara verdik.
İkinci evimiz 2011 yılında 105.000 TL ile aldığımız bir apartman dairesi, o günün dolar kuru 1,54’müş yani yaklaşık 68.100 dolara almışız. Bu evde hala oturuyoruz.
1 dönüm tarlayı ise ailem 2013 yılında 12.000 TL’ye aldılar. 2013’te ortalama dolar kuru ise 1,8 tl imiş yani yaklaşık 6.600 dolara almışız.
Şimdi ise bu üstte yazdıklarımın değerlerine bakalım.
Kooperatiften aldığımız ev şu an (satmadık ama muhtemelen satacağız) ortalama 280-300 arası gider gibi duruyor. Şu an dolar kurunu 8,6 olarak kabul edersek ve evin değerini 300 olarak kabul edersek bu evin değeri şu an 34.800 dolar.
Halen oturduğumuz ev ise şu an 700-750 arası gider gibi duruyor. Dolar kuru 8,6 üzerinden ve 750den hesaplarsak 87.200 dolar ediyor.
Zamanında ailem tarafından belki imara açılır diye alınan ve üzerinde şu an zeytin ağaçları bulunan 1 dönüm tarla ise 150.000 TL ediyor. (bu değere yan tarafımızdaki 3 dönüm tarlasına 450.000 TL teklif gelen ve satılmayan tarlayı baz alarak söylüyorum.) Dolar kuru 8,6 üzerinden hesaplarsak ortalama 17.400 dolar ediyor.
Bu hesaba baktığım zaman bana beynim şunu söylüyor. Bir tane oturacağın evi al, diğer yatırımların da toprağa olsun. Hem kira takıp kaçmaya çalışan hem de afedersiniz evin içini mahvedip kaçan kiracılarla uğraşmak zorunda kalmazsın diyor.
Ek olarak belirtmem gerekir ki 2 evin de değer kaybetmeme sebebi tamamen ailemin yaşadığı küçük anadolu şehrinin en merkezi konumda bulunmasıdır. İlk alınan evin kirası da 2011’den sonra her ay nakit akışı olarak fayda sağladı, o kira sonradan hesaplanıp eklenebilir ama yine toprağa yatırılan para kadar olacağını sanmıyorum.
Ayrıca tarlanın imara açılıp çok para kazandırma ihtimali de var o da gözardı edilemez diye düşünüyorum.
Ben de bana mantıklı geleni yazdım. Babamın da dediği gibi ‘toprak asla kaybettirmez’ durumu 2. 3. evi almaktan daha çok kafama yatıyor.
Hocam sizin gibi objektif birinin,
"mevcut bakış açısı ve beraberinde gelen tercihler" ile,
mental gelişimin şekillendiği, bununla birlikte yaşamsal tercihlerin oluştuğu,
sonuç olarak elde olanın bunun getirisi olduğu...
Yani ne bileyim... 20-30 yıl öncesini güncel kafa ile eleştirmek gibi bir çaba...
Hayatta iyi kötü yoktur,ne yaşandıysa ne olduysa olması gereken odur,başka bir şey olacak olsaydı zaten o olurdu.Olan her neyse onla yetinmek ve mutlu olmak sarttır.Ha olacak olanlar ise başka,olacak olanlar için çok ama çok düşünmek çok dikkatli karar vermek lazım.Ben geçmişe baktığım zaman o zamanki ben başka türlü davranabilirmiydi diye düşünüyorum,hiç evet dediğim olmadı,cevap hep o zamanki ben o zaman yaptıklarımı yapardı şeklinde oluyor.:))))))))))
Pişmanlık çok ama çok gereksiz bir duygu, ha ders almak çok başka bir şey,ders almak hayatta en hayati şeylerden biri,hatta sadece kendi yaşadıklarından değil başkalarının yaşadıklarından da hep dersler çıkarmak lazım.
Yakın zamanda aktif ev arayan arkadaşlar bilirler, örnek olsun diye ekteki ilan linkini veriyorum. Örnekteki gibi, sitede 2,250,000TL olan bir ev için 1,600,000 - 1,700,000 TL şeklinde mi teklif verilmesi gerkiyor, normali bu mudur acaba şu anda?
Gerçi adam 1600-1700 olmaz demiş ama mesela 1750 olur mu 2 buçuk milyona satış ilanı verilmiş bir ev, ne dersiniz durum nedir acaba?
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...37277748/detay
(ilan uçarsa diye açıklama kısmını da copy,paste yapıyorum):
Çekmeköyün en iyi projelerinden biri olan Alemdağ emlak konutlarında 1200 daireden sadece 20 adet olan penthouse satılık daire. Daire tam Güney cephe olup mahremiyet açısından da oldukça iyidir evi gören herhangi bir daire veya blok veya karşısında hiç birşey yoktur. Önü Asla kapanmaz ferah manzaralı satılık dairemizin 1 i ebeveyn banyolu olmak üzere 4 adet odası bulunmaktadır. Ayrıca çamaşır odası, kiler (Bakıcı Odası) bulunmaktadır. Her katta 4 daire bulunurken sadece en üst katlar 2 daire şeklinde tasarlanmıştır. Site içerisinde sosyal imkanlar ( Cafe, kadın-erkek kuaför, carfour, spor salonu, kapalı açık yüzme havuzu, oto yıkama, camii, ilk ve orta okul, terzi, basket sahaları, çocuk parkları, kreş çocuk anaokulu ) full + full olup %75'i yeşil alandır. Kapalı Otopark problemi yoktur.
Daire 205m2 net 239m2 Brüt ( 64m2Teras )
Kat mülkiyeti ve iskanı mevcuttur.
NOT : Gerçek alıcıların aramasını önemle rica eder 1.600.00 - 1.700.00 TL gibi tekliflerin değerlendirilmediğini belirtmek isteriz.
Sitemiz de şuanda 1.360.00 TL den satışı gerçekleşmiş olan normal ara kat 4 + 1 dairelerin neti 136m2 dir.
Ip sistem güvenlik , İnterkom ve kamera sistemleri yapılmakta ve bitmek üzeredir. Dış cephe onarım boya ve geri kalan site ile ilgili yapılan geliştirmeler bitmek üzeredir. Sitede doluluk oranı %100 'dür.
Daire içerisinde Mülk Sahibi oturmaktadır. Daireyi görmek için lütfen randevu alınız.
Daha detaylı bilgi için lütfen arayınız..
Betül Yılmaz : 0532 722 93 17
Nereden nereye,1999-2000 yıllarında Beşiktaşta normal daireler 35-40 bindi-bu bölgede 2 dairem vardı,biri Arnavutköyde,biri Beşiktaştaydı,birini okuttum bunlardan,Giresunda arazilerimi verdim konut karşılığı 5 daire anca İstanbulda normal şartlarda 1 daire alıyor:notr:
Çamur attığım zannedilir mi bilmem ama, bu daireden sitenin kapısına kadarki mesafe, benim evimin marketlere ve fırına olan mesafesinden fazladır.
Site kapısı dediysem, kapıya gelince de iş bitmiyor ha.
O kapıdan çıkınca da şehrin kaynaştığı noktaya çok uzaksınız.
Google maps sokak görüntülerinden alemdağ emlak konutlarının çevresine bir bakın, şok geçireceksiniz.
Böyle yerler için nasıl milyonlardan bahsediliyor aklım almıyor.
Hiç unutmam, yıllar önce bir bayan arkadaşım pendik uydukentte oturuyordu.
Her gün işe gidebilmesi için, babası evden otobüs durağına arabayla bırakıyormuş. Şaka gibi.
iyi ki istanbul da denize yakın oturmuyorum...
düşünsene kahvaltını yaptın milyon dolarlık dairenden sahile ineyim de yürüyeyim dedin...
manzaraya bak caddebostan sahili...
ben dağ başında yeşillikler içinde istanbulun kuzeyinde yaşamaktan mutluyum...
https://i.hizliresim.com/990l3wd.jpg
Yeşilköy bundan da beter. Eskiden sahilde evi olanlar sahile yürüyüşe çıkarlardı, şimdi perdelerini açmaya korkuyorlar.
eskiden istanbul'un iyi semtleri, kötü semtleri vardı şimdi hepsi kötü :)
boğazda yalısı ve özel güvenliği olanlar hariç. oralara çıkanı vururlar sanıyorum keskin nişancı ile.
İstanbul , eskiden bir sayfiye şehri idi!
Millet yazlığa C.Bostan , Suadiye'ye giderdi.
Beşiktaş vapur iskelesinin yanında çocuklar denize girerdi.
Ben de Şeref stadında (19 Mayıs provaları sonrası) denize girmiştim.
Annemler küçükken Kalamış'a yazlığa giderdi.
Annemler boğaza kumsalda denize gidermiş 60 70 li yıllarda
Ben meramımı anlatamamışım belli ki. Örnek olarak verdiğim daireyi beğendiğimden veya almak istediğimden sormadım, fiyat/pazarlık rakamlarına dikkat çekmek istemiştim.
Yani ev almayı düşünüyorsunuz ve beğendiğiniz bir yerde hoşunuza giden bir ev gördünüz. Fiyatı da 2250000TL. yazmışlar. Siz 1700000TL teklif vererek mi başlarsınız alıcı olsanız, onu demek istemiştim...
Yukarıda birisi 600bin eder burası demiş. Bence de maksimum edip edeceği 1milyon. (1 milyona verse yine almam ya...)
Ben böyle anormal fiyatlanmış evlere teklif meklif vermem. Alıcısı da olmam, sorucusu da.
Yukarıda açık açık yazmadım ama benim asıl merak ettiğim, bu evleri kim alıyor? Çalışarak para kazanan adamın alacağı evler değil bunlar diye düşünüyorum.
Türkiye'nin fake ve balon ekonomisini yine fake ve balon adamlar kağıt üzerinde döndürüyor.
ytd
1 milyon dan asagi 2+1 ev yok gercekten.. 200k eder 1+1 evlere 600 -700 k fiyatlar isteniyor. Muhtemelen satis tarafindakilerin 3 yada 4. evleri oldugu icin gonulleri rahat. Sari sitede adam gecen aydan bu yana 80k artis yapmis.. Kim kazaniyor arkadasim 1 ayda bu parayi? diye kendime soruyorum ama cevap bulamiyorum... Uzuldugum kesim gercekten ev almak isterken gecen yil nakitte yakalananlar onlar icin hayal oldu ev:( 150 k pesinati olan bi 150k daha biriktirecekki bu yilki fiyatlardan evin pesinatini denklestirsin.. Yazik degil mi insanlara emeklerine...
SaygilarKesinlikle Yatirim Tavsiyesi Degildir..
Hocam merkezdeki yerlerin piyasası genelde bellidir, pazarlık payı cüzi olur. Mesela Levent'te biri 2.250 diyorsa 2 milyona inmesi bile zor.
Ama böyle dağ başı yerlerin fiyatı "tutturabildiğine"dir, o yüzden pazarlığa da "bence" çok aşağıdan başlanabilir. Ev sahibi istediği kadar küplere binsin. Zaten söylediği uçuk rakamın mantıklı bir dayanağı yok.
Hele ki bu ilandaki örnek şaka gibi.
"Bedava gel otur" deseler gidilmez.
sahibinden ilanlarına göre yaratılan endekste 3+1 arakat 3 farklı muhitteki satılık fiyatlarına bakınca 2020 yazına kadar reel getiri üçünde de eksi , 2020 yazında 1. film kopuyor. 2021 mart ayı sonrası 2.filmdeki artış daha etkili.
2017 temmuz kadıköy 1M , ataşehir 700K gebze 275K
2019 temmuz kadıköy 950K , ataşehir 675K gebze 300K
2020 şubat kadıköy 1.2M , ataşehir 650K gebze 300K
2020 temmuz kadıköy 1.45M , ataşehir 750K gebze 350K
2021 şubat kadıköy 1.6M , ataşehir 850K gebze 380K
2021 temmuz kadıköy 2.3M , ataşehir 900K gebze 420K
4 yılda artışlar, kadıköy %117 Ataşehir %43 Gebze %59 , Dolar %135 Altın %235
YTD
https://i.hizliresim.com/10r44fu.PNG
Bu grafiğe göre Kadıköy'ü İstanbul'un geri kalanından ayıran duvar falan örülmüş gibi anlıyorum. :) Ya da musluk suyundan sıvı altın geliyor.
üzerinden süre geçince mesaj düzenlenemediği için buraya ekleyeyim.
Hani döviz için bazen "sığ piyasada oluşan fiyatlar" derler ya, işte bu dağ başındaki yerlerin de piyasası sığdır.
Merkezi yerlerde yüzlerce alıcının ve satıcının iradesiyle fiyatlar oluşur. Fazla oynamaz.
Ama dağ başındaki falanca sitenin fiyatının 2.4 milyon olmasına kim karar verdi abi?
Kaç satıcı ve alıcı karar verdi bu rakamı ettiğine? Üç? Beş? On?
Körler sağırlar biribirini ağarlar.
625.000 TL
Ankara / Etimesgut / Şeyh Şamil Mh.
İlan No 944075938
İlan Tarihi 08 Ağustos 2021
Yukarıdaki ilan direkt mal sahibinden. İlk gün 565 bin tl. yazmıştı. Kendisine sistem üzerinden mesaj atarak , siteyi çok iyi bildiğimi, 2 ay önce 410 bin liraya güney cephe 5. kat satıldığını yazdım. Bu daire için 430 bin tl. teklif ettim. Adam ertesi gün daireyi 625 bine çıkardı. Bana cevap bile yazmadı.
Bu bölgede tüm ev sahipleri ( az istisna ile ) memur veya emeklisi. TUSAŞ , Aselsan ve diğer ballı kamu kurumlarında çalışanlar çoğunlukta. Adamların konuşmaları şöyle , evleri yenileme zamanı geldi. Sıfır projelere meslek grupları kooperatifler ile, anlaşmalı müteahhitlerle 3-5 yıl vadeli sitelere gireriz. Bu evleri tam okutma zamanı. Binalar genelde 15-35 yaş arası. 6 aydır satılık tabelası duran 2 ayda bir emlakçı değiştiren onlarca daire var bölgede. Yine de tek- tük daire satıldığında anında '' aa o daire 500 emi gitmiş, bizimki 600 o zaman '' türü konuşmalar başlıyor.
benim ev sahibi yozgatlı Botaş ta teknisyen. Adamın 4 dairesi var. 5 bin maaş + yılda 4 maaş ikramiye + her ay en az 15 gün şehir dışı görev tazminatı. Bu adam '' Abi bizde alınan satılmaz. '' diyor. Diyor da Kirada ki 3 daire de satış ilanında. Neden böyle dediğimde '' Abi memlekette keriz çok , hiç beklemediğim anda kendine göre uyanıklık yaptığını sanan biri gelir basar parayı, veririz daireyi. Hemen alınacak yeni daire hazır, üstüne çekeriz krediyi alırız. '' diyor. Akıllı insanları takdir etmek gerek.
arkadaşlar kira hesaplama formülü vardır neydi ortalama?
Yazan yazar, bağlicada ki ev ilanlarina bakın, insanlar 1 milyonum üzerinde para istiyor...
Ben kabaca ilanlara baktım, ilanlardaki 1500 evin satilması için 2.5 milyar, eski para ile 2.5 katrilyon para lazım. Bu sadece ankaranın bir semti için ))))
Ankarada yaşayan insanların tamaminın tasarrufunu ortaya koysanız yine satamazsınız....
Benin kendi imarlı arsam var, 2 katlı evimi kendim yaptırıyorum, hemde orada istenen fiyatların 3 te birine, 1.5 milyona bağlıca gibi trafigi rezil, metrosu, otobüsü,minubusu,hastanesi,okulu olmayan ve çevre namına dogru düzgün ağacın bile olmadıgı bir yerden ev alanlar bence büyük yanlıştalar. Alanların çogu prim yapacak diye alıyor, yada basit bir ayakkabılıga, büyuk ve lüx yapilmış yatak odasına ikna oluyor.
Bağlıca da Adam 1 milyona daire almış, sitenin arka tarafa kapalı pazar yapıldı diye seviniyor )))))
Ne desek anlatsak boş, muteahitler ve emlakcilar insanları öyle hipnoz ediyor ki, bildiginiz telefon dolandırıciları gibi, alanı uyandiramiyorsun....
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet, sanırım dediğiniz gibi. Bundan 4-5 sene önce Ataköy'de 25-30 yıllık site içi 3+1 daire 820 yazmışlardı, ben 800 olmaz mı deyince sanki küfür etmişim gibi bakmışlardı da o aklıma geldi, yani adam 0 pazarlık payı koymuş.
Burada ilanda neredeyse %20 pazarlık payı görünce artık bu şekilde mi acaba diye düşündüm. Tabi orası merkezi bir yer olmadığından "tutturabildiğine" diye tabir ettiğimiz bu şekilde ilginç fiyatlamalar oluyormuş demek ki...
Konut satışları Temmuzda yıllık % 53 düşerek 107,8 bine geriledi.