sn Hayek, ben de biraz daha aşağıda bir seviye var.. o da 0.177... gerçi çok ta bir fark yaratmıyor..
iyi çalışmalar..
Printable View
sn Hayek, ben de biraz daha aşağıda bir seviye var.. o da 0.177... gerçi çok ta bir fark yaratmıyor..
iyi çalışmalar..
evet sn. esozcan
ben kabataslak 0.18 cent olarak bakıyorum
ha 0.18 ha 0.177 :)
şu an zaten 0.36 pddd seviyesine geldik
bence bilanço da enflasyon muhasebesi hesabına göre gayet olumlu bence
özsermaye büyümesi ve kredi borçlarındaki azalma bence çok olumlu
1/1000 imar başvurusu gelse 5 yıllık usd bazlı grafiğin üçgen ucundan patlamayı gerçekleştirmek hususunda bir engel kalmamış oluyor
https://i.hizliresim.com/9fv6yjt.jpg
4 Ekim 2024
daha önce hiç görmediğimiz şekilde piyasa değeri 30 milyon usd altına indi
pd/dd : 0.35
yürümekle bu işler, yürümüyor.. suya dalması lazım... su, 6.48 de
gençoğulları na sorsunlar
https://i.hizliresim.com/1u2mbez.JPG
Neredeyse Ekim'i ortaladık, bu saate kadar başvuru olmadıysa demek ki %'de anlaşamadılar
+
Akfen'in 2025 programında herhangi bir şey gözükmüyor
https://www.hisse.net/topluluk/showt...62#post6884562
=
"%deydi - inşaat maliyetleriydi - bizde para yokk fabrikayı sen yaptı" anlaşabileceklerini sanmıyorum!
Sonuç,
Hayallerle geçecek bir sene daha
:esn:
30 dak 60 dak kısa taramalarda bir çok seneede al, takip et sinyallarini gelmiş durumda.. endekste olası bir yukarı tepki için olumlu düşünme zamanı olabilir.. ancak bu sıralar sağ gösterip sol vurduklarını da unutmamalı.. 9132.30 üzeri güzel..
https://i.hizliresim.com/dmest9b.jpg
sadece tek bir haber ! belki de bu hafta olur
sonra pandoranın kutısu açılacak
Endekste gözlemlediğim dip 8903
kısalardaki olası yukarı hareket başladı.. pengd tık yok..
iyi ki 6.21 malıyetleri bir kısmını 6.16 gönderip başka senede yönlendirmişim. bu günkü bar oldukça ilginç..adam olacak çocuk 6.11 de
Kerem, bu gün 6.11 üzerinde çapariler bir bar için denize bırakıldı.. 4 iğne ile bir istavrit böyle yakalanır..:kahkah:
https://i.hizliresim.com/tsbi7q2.png
11 Ekim cuma günü kısalardaki olumlu sinyaller ile endekste bir tepki hareketi oluştu.. yukarıda belittiğim gibi 9.132.30 seviyesi önemli... üzeri kapanışlar ile 8.334.90 desteği çöp olur.. endeks 9.132.30 altında kaldığı sürece 8.334.90 aktif konumunu korur..
iyi çalışmalar..
24 Temmuzda Orhan beyin "bir dahaki genel kurulda bunları konuşmayacağız" lafını yanlış mı anladık acaba :party:
Çok teşekkür ediyorum.sayg.
21 Ekimde bir sıkışıklık için girdi.. bu sıkışıklık ve yatay düşüş ile maliyeti 6.02 seviyesine kadar düşürdük..6.40 geçilirse,6.65 te 55 günlük kapı gibi duruyor.. 7.40 ta ise Çin setti..
Wallmart Türkiye'den dondurulmus gıda alımı yapacakmış bilim bakalım kiminle görüşüyor....hadi hayırlısı bakalım...
AmCham Türkiye Başkanı Turnaoğlu, "Walmart, Türkiye'den alımlara başlıyor. Mobilya bunlardan biri, dondurulmuş gıda bunlardan bir başkası. Şu anda 2-3 alanda Türkiye'yi bir tedarik merkezi olarak görüyorlar." dedi.
Yunus Türk |
25.10.2024 - Güncelleme : 25.10.2024
AmCham Türkiye Başkanı Turnaoğlu: Walmart Türkiye'de ofis açıyor
İstanbul
Amerikan Şirketler Derneği (AmCham) Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, ABD'de perakendenin neredeyse yüzde 10-15'ini yöneten çok uluslu ABD şirketi Walmart'ın Türkiye'de ofis açacağını belirterek, "Walmart, Türkiye'den alımlara başlıyor. Mobilya bunlardan biri, dondurulmuş gıda bunlardan bir başkası. Şu anda 2-3 alanda Türkiye'yi bir tedarik merkezi olarak görüyorlar." dedi.
Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan'daki Amerikan ticaret odaları tarafından düzenlenen AmChams Avrasya Ekonomi Zirvesi, ekonomik işbirliğini ve iş ortaklıklarını teşvik etmek için bölgelerden hükümet yetkililerini, devlet kalkınma ajanslarını, iş liderlerini ve yatırımcıları İstanbul'da bir araya getirdi.
Turnaoğlu, zirvede AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, bölgede 12 ülkenin Amerikan Şirketler Derneği olarak bir araya geldiklerini, bunun aslında Türkiye'nin Avrasya için bölgesel merkez olduğunu gösterdiğini söyledi.
Zirvenin Türkiye'nin ABD ile ticaretinin 100 milyar dolar hedefine ulaşması konusunda tetikleyici bir rol içerdiğini dile getiren Turnaoğlu, bunun özellikle ilkinin İstanbul'da yapılmasının önemine işaret etti.
Turnaoğlu, gündemlerinde bölgedeki ticareti ve yatırımı artırmanın olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:
"Bu bölgenin doğal merkezi aslında İstanbul ve Türkiye. Bugünkü zirveye 12 ülkeden 250 kişi katılıyor. Avrasya'yı geniş tanımlıyoruz biz. Bu bölgenin aslında çok önemli bir potansiyeli var şu anda. Özellikle Çin ile Avrupa'yı bağlayan Orta Koridor bu ülkelerden geçiyor. Geçmişteki tarihi İpek Yolu diyebiliriz. Yani İpek Yolu'nun yeni versiyonu. Bu bölgedeki bu ülkelerin toplam şu anki gayrisafi milli hasılası 2 trilyon doları geçiyor. Tabii en büyüğü Türkiye."
Amerikan şirketleri olarak Türkiye'yi merkeze almak suretiyle bütün bu bölgedeki ticareti ve yatırımı geliştirebileceklerini anlatan Turnaoğlu, "Amerika da Türkiye'yi bu bölgede çok önemli bir iş ortağı olarak görüyor. Özellikle son yıllarda bu daha da arttı." diye konuştu.
"Türkiye'deki Amerikan şirketi sayısı 2 bine ulaştı"
Tankut Turnaoğlu, Türkiye'nin ABD ile ticari hacminin 20 milyar dolarlardan yaklaşık 40 milyar dolarlara geldiğine dikkati çekerek, "Son 5 senede 2 katına çıktı. Hedefimiz 100 milyar dolar. Biz bu hedefin 2028-2029 yıllarında olacağını düşünüyoruz. Gelecek 5 sene içinde bunun gerçekleşme ihtimali çok çok yüksek." değerlendirmesinde bulundu.
ABD şirketleri için Türkiye'nin bölgesel bir merkez olduğunun altını çizen Turnaoğlu, "Ayrıca Türkiye'ye gelen Amerikan şirketi sayısı da artıyor. Biz Türkiye'de 60 milyar dolarlık Amerikan şirketlerinin toplam yatırımını temsil ediyoruz. Son 5 senede üye sayımız yüzde 50 arttı. Türkiye'deki Amerikan şirketi sayısı 2 bine ulaştı." açıklamasını yaptı.
İki ülke arasında savunma sanayiinde de işbirliğinin arttığını vurgulayan Turnaoğlu, "Boeing'in Türkiye'de yatırımları var, işbirliği var. Türk şirketleriyle General Electric'in işbirlikleri var, bunun daha da artması söz konusu. Tabii sivil havacılık alanında büyük bir işbirliği var. Enerjide büyük bir işbirliği var." ifadesini kullandı.
"Walmart, Türkiye'den alımlara başlıyor"
Turnaoğlu, Türkiye'den ABD'ye ihracatın oldukça arttığını aktararak, otomobilden makineye, tekstilden kimya ürünlerine, hatta mobilyaya kadar son dönemde ciddi bir talebin olduğunu söyledi.
ABD'de perakendenin neredeyse yüzde 10-15'ini yöneten çok uluslu Amerikan şirketi Walmart'ın Türkiye'de ofis açacağını kaydeden Turnaoğlu, "Walmart, Türkiye'den alımlara başlıyor. Mobilya bunlardan biri, dondurulmuş gıda bunlardan bir başkası. Şu anda 2-3 alanda Türkiye'yi bir tedarik merkezi olarak görüyorlar." şeklinde konuştu.
Turnaoğlu, ABD'nin Türkiye'nin ikinci büyük pazarı olduğunu belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Bunu çok geliştirenlerden biri de Türk Hava Yolları. Türk Hava Yolları, Amerika'ya şu anda 14 şehre uçuyor. Tabii turizm dışında en büyük şey de kargo. Dünyanın en büyük kargo şirketlerinden biri oldu Türk Hava Yolları. Özellikle pandemi döneminde o krizi fırsata çeviren bir kurum oldu. Amerika ile Türkiye arasındaki ticareti, Türk Hava Yolları da oldukça ilerletti. Toplam e-ihracatın yarısı Amerika'ya yapılıyor. Bu konuda da Türk Hava Yollarının kargo kapasitesi çok büyük destekleyici."
alla alla Pengd dondurulmuş gıda mı üretiyormuş..
yatırım yaptığınız şirketin ne ürettiğinden haberiniz yok pes doğrusu https://www.penguen.com.tr/wp-conten...log%CC%86u.pdf
penguen gıda dondurulmuş sebze ve meyvede kapasite olarak Türkiye'de ilk beşte olan bir firmadır.
Walmart'ın 4263 şubesi 660.000 çalışanı ile Amerika dışında 15 ülkede faaliyet göstermektedir Walmart 2008 verilerine göre Amerika'da 3.702 şube olmak üzere, Meksika, İngiltere, Japonya (Seiyu), Kanada ve Çin'de birçok şube açtı.
Demem o ki Türkiye'de ki tüm dondurulmuş gıda walmart'ın dişininin kovuğunu bile doldurmaz.Haber güzel(tüm dondurulmuş gıda üreten şirketlerimiz için)
Yatırım tavsiyesi değildir.
hadi inşallah diyelim ! dediğiniz gibi olur inşallah
ama zaten penguen gıda olarak biz avrupanın en büyük perakendecilerinden birine https://www.lidl.de/ yıllık anlaşmalar şeklinde büyük sevkiyatlar yapmıyormuyuz ? bu sene anlaşma büyüklüğü 41 milyon euro idi.
Sonuç ? kar yok
Ayrıca Walmart ile anlaşılırsa süper olur o ayrı ? ama kar üretmesi lazım
ayrıca burada en büyük hikaye arsa ! büyük proje için daha ilk adım atılamadı ? zaten patronun bahsettiği gibi başvuru haberi gelse piyasa değeri 3 milyara gider.
ama tüm olumlu beklentileri şu an için askıda tutan bir şirket yönetimi var..
Istediği kadar zarar yazsın nereye kadar gunes balcıkla sıvanmaz yakın zamanda yogun alımlar baslar bu hissede .kaldiki walmart ile anlaşma yapmasa bile iç piyasada boşluk olusur o boslugu doldurur pengd.
tahtada mal yok ! kimin malını alacaklar
zaten genel kurulda Orhan bey söz verdiği üzere"önümüzdeki genel kurulda bu arsa konusu konuşulmayacak" ve 1/1000 imar başvurusu aralık sonuna kadar tamamlanır beklentisindeyim..
ifadeleri gerçekleşirse burası 15-20 bandına soluksuz gider...
Adam olanın sözü ağızdan bir kere çıkar ! Orhan bey'e söylüyorum bunu !
nasrettin hocanın borç ödeme hikayesini anımsattı
valmartın Türkiyede ofis açmasından paytağın ihracat yapmasına hangi ara nasıl geldiniz !!
varmı resmi bir altyapısı, anlatabilir misiniz ?
svg dostum, bahsi geçen konunun sanırım resmi bir altı yapısı yok.... aramızda kalsın pek umrumda da değil....
ama resmi alt yapı yerine elimde bir resim var... izninle bunu gönderiyorum...
kısa yorumu ise, daralan mürdüm kanal içinde sıkışmış bir kahve var..yukarı kırarsa güzel olur.. bu olası sert hareketler alttaki roza ve turkuaz sıfır seviyesine doğru çekebilir... bu durumda arkaya yaslanma zamanı gelebilir..
kazancın bol ve daim olsun..
https://i.hizliresim.com/6686fie.png
endekste son 2 tepemiz 10.109 ve 10.159 da. bu seviyeleri geçip te 10.263 ten dönerse palaya bütün bildiklerimi okurum.:kahkah:
Adam olanın sayın hayet ama bunlar hırsızoğulları inşallah dediğiniz gibi olur
günlük ve haftalık taramalarda olumlu sinyallerin artması önümüzdeki ayın daha keyifli geçebileceği beklentisini güçlendiriyor..
yine de taşıdığımız senedin İMKB içinde olduğunu unutmamakta yarar var..
https://i.hizliresim.com/69k85uv.PNG
terbiyesizlerin bokunu çıkardığı "eşşeğin şeyi" tablosu
2023 sonu başvurduğu GES dışında yatırım yok!
(yanlış anlaşılmasın TEŞVİKli)
*** borsada işlem görmemesi gerekenlerden ***
acilen SPK/Bakanlığın el atması lazım
endeks ile ilgili yorumlarımı genelde bu sayfaya yapardım ama bu sefer TTKOM sayfasına yaptım.. ancak ttkon sayfasını kullanmak burayı unuttuğum anlamına gelmez.. iyi çalışmalar..
https://www.hisse.net/topluluk/showt...52205&page=218