yılan pozisyonuna soktu illede süründürürüm diyor taktakçı
Printable View
yılan pozisyonuna soktu illede süründürürüm diyor taktakçı
Deniz’in her sabah yaptığı baskı hareketleri manipulatif hareket olmanın ötesine geçmiş durumda.
Her sabah eksi gapli açsın diye deniz satış yapıyor ancak BIST tarihinin gelmiş geçmiş en salak tahtacisi bu kağıtta.
Dün 329 dan aldığı.mallari bugün 321 den bofaya kaptırdı. Hani yıllardır bir sürü tahtacı gördüm ama süzme dangalagina ilk defa rastlıyorum.
2023 birinci çeyrek net kar rakamı, 2022 dördüncü çeyrek net kar rakamından daha yüksek gelecek nadir firmalardan biri olacak ALFAS.
Aynı baskılamayı bir önceki bilanço döneminde de yaptılar ama bilanço sonrası hareket malum.
Baskılasınlar bakalım.
Deniz yatırım göz göre göre manipülasyon yapıyor.
İyice bıktırdı, manipülasyona çok açık bir senet, şu bilanço gelse de önümüze baksak. Kısacası kalitesinin hakkını veremiyor maalesef
Deniz ne yapsın, işini yapıyor. Yıpratabildiğini yıpratacak. Düşenler düşecek. Zayıflar adaya veda edecek.
Şirketi, sektörü, bilançoları takip edenler neyin ne olduğunu görüyordur zaten.
Deniz şimdi bugün 180 bin lot mal aldı, e ne oldu da hergun satarken bugün mal aldı.
Şimdi akşama ya kap yada bilanço gelirse yarın bilanço iyi geldi diye atlayanlara 4-5 TL karla bu 180 bin lotu tahtaya kusarsa, işte 1 milyon TL kar edecek ne güzel memleket değil mi.
Akla mantığa ters işlem yapıyor. Gerçekten ne yaptığını anlamak zor. Sürekli kaptırdığı malı yukardan yerine koyuyor.
Deniz in ne yaptığını boşverin siz kağıdınıza sahip çıkın..Su akar yolunu bulur.. Bilanço geldikten sonra temettülerimizide cebimize koyalım sonra 2. çeyrek bilançoya odaklanalım..
Europower yine tavan .. Eğer Europower ın fiatı doğruysa ALFAS ın 430 tl olması lazımm. Deniz Yat bu sabah alış tarafında bakalım seans sonuna kadar sabredecekmi..Ancak Deniz satsa bile hisseye ilgi büyük.. Önümüzdeki hafta CW enerjide borsada işleme başlıyor.. Bu sektörde güzel hareketler olabilir.. EUropower da tavan da 21 milyon lot alış var .. Satanlar 25 er lo küçük yatırımcılar.. Bu son halka arz düzenlemesi çok güzel oldu.. Adalet yerini buldu..
Deniz dün silmiş süpürmüş resmen..240 bin lota yakın mal almış.. Eğer bugün satmaz ise kağıt tavan olabilir.. Euro power ın 100 tl ye kadar tavan kilitlerin devam edeceğini düşünüyorum.. Buda ALFAS ın 400 tl hareketini tekrar yakalayabilir..
Bilançoyu bekliyoruz bakalım. Bu akşam mı gelecek, yarın akşam mı?
Nisan ayındaki Kapasite artışının KAP'ı da henüz atılmadı.
Gerçi her zaman beklenti, gerçekleşenden daha değerlidir.
Hay halka arzının.......... 3 gece önce cw videolarını izlerken resmen alfas reklamı yapıyorlardı ayıkamadım
gene beni kaçırdı 310 almıştım baktım zorluyor şutu çektim ve 133 den kontr baglandım iyi de yapmışım bu sefer de o tavan oldu artık bekleyecegim gene 310-320 leri kader bu ne yapsak tahtacı al gülüm ver gülüm yapıyor ya beni döktü veya 4 üncü fırsatı da verdi.
Deniz yat bugün de 90 bin lot aldı.. 2 günlük alışı 350 bin lotu buldu..Bugünkü maliyeti 358..Bugün ALFAS ı en az 365-370 arası kapatır diye düşünüyordum ama endeksin ağır satış baskısı kağıda nefes aldırmadı..Europower ın yarınki tavanı 71.80 tl. bakalım tavan bozulacakmı.. tavan bozulsa yeniden tavan olur sanırım.. Bizede hareket getirebilir..
Europower tavan açtı yine 17.3 milyon lot alıcı tavanda.. KY malları veriyor spekler malları alıyor.. Bakalım nereye kadar gidecek bu gidişle 2-3 tavanı daha garanti..Bu giderken Bizim LFAS ında 380 lere gelmesi lazım ama birden atak yapabilir.. Denizde alış tarafında bugün..
Bugünde sağlam durdu. Daha ne yapsın bu kağıt.
Bilanvo yalan oldu bu ay demek ki
Tarih 2 şubat o zaman fiyat 180-200 lere düşmüş endeks ise 2.zirvesini yaşıyor bugün ise endeks zirvesinden 1000 puan düşmüş alfas yeni zirve peşinde işte 2 tane aklı başında Spek tutunca böyle olabiliyormuş
Bu arada muazzam bir sene geçirecek alfas bu sene alfas senesi herkes bizi konuşacak bilanço gelsin detaylı yazacağım gene
200 den 400 e spek mi getirdi yani.
Yoksa sektörde islerin hic olmadığı kadar iyi gittiği ve alfas in islerininde sektorden daha hızlı büyüdüğü için mi?
Isler kötü gitseydide gorseydim ben o speki.
Neyse siz speklerin peşinde koşmaya devam edin.
SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ağa sen o zamanda okuduğunu anlamıyordun şimdide anlamıyorsun
Diyorum ki anasını ağlattılar borsanın alfas neden düşmedi ???? Cevap ????
Sonra diyorum ki sektör mü muhteşem peki smrtg si gesanı yeotek i niye ebesinin altında zirvesinden yüzde 60 düşükte ????
O zamanda işler süper gidiyordu ve alfas büyüyordu 2 ay önceden bahsediyoruz 2 ay içerisinde petrol bulmadı herhalde
Sayın balık adam, sayın future 1905 ikinizde aynı şeyi mi söylüyorsunuz yoksa farklı bir şeyimi savunuyorsunuz pek anlayamadım,
bence hisse beklentilerine parelel olarak endeksten farklı olarak fiyatlanıyor, kapasite artışı ve satış sorunu olmaması fiyatlanıyor. 2023 İlk çeyrekte gelen blançolara bakarsak 2022 son çeyreğe göre karlarda düşüş olduğu görülüyor bu da endeksteki düşüşü ve hisselerin ayrışmasını anlatmakta.
ssss
Aslinda ayni şeyleri solemiyoruz syn syncelik. Gecmis haftalarda kendisi hisse fiyati 200 tl altina gelince patrona serzenişte bulunup, patronun 1-2 spekulator ile anlaşıp hissenin fiyatinı yukari cekmesi gerektigini yazmıştı. Bende ona cevaben, bunun yanlış olacagini, bunun yerine sirket faliyetlerinin takip edilmesini ve isler iyiyse hisse fiyatinin zaten piyasa tarafindan yukari çekileceğini söylemiştim.
Aradan geçen zamanda hisse fiyati 200 tl den 400 tl ye gelince future1905 arkadaş bu yükselişin spekulatorler tarafindan yapildigini yazinca tartışmamız yeniden alevlendi.
Ben bu durumun sirketin içinde bulunduğu sektörün islerinin cok iyi gitmesine ve alfas inda bu durumdan fazlasıyla fayda sagladigina bağlıyorum. Sonuçta piyasa bunu görüyor ve fiyatliyor. Piyasa kim derseniz, sen, ben, biz ile başlayip, kurumsallar, fonlar yabancilar vs. devam eden devasa bir bir topluluk. Bu toplulugun buyuk bir çoğunluğu sektör ve sirket hakkinda olumlu beklentiye sahipse iste o zaman fiyatlar yukari gitmekte zorlanmıyor.
Sonuç olarak amaç kazanmak ise ve stratejimiz bize kazandiriyorsa problem yok bence. Herkes inandığı şekilde yatirim yapsin. Ben geçmişte çok darbeler yedigim icin simdi artik çok temkinliyim belki de spek vs. hikayeleri ve onlarin pesinden gitmek bana o yuzden cazip gelmiyor.
SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Halka arz öncesi yapılan röportaj
https://www.enerjigazetesi.ist/alfa-...avrupa-ve-abd/
twitter kurumsal hesaptan atmışlar
Ek 29506
Temettü ödemesi yeni fabrika açılılışı ve artan kapasite ile ihracat odaklı büyüme mümkün. Bekliyoruz. Yatırım tavsiyesi değildir
Bir de kayıtlı sermaye tavanını 20 kat arttırdılar. Bu aslında yapılacak olan Bedelsiz sermaye artırımının ön habercisi sayılabilir. Benzer bir süreci Kontrolmatik de yaşamıştım. Yurt dışında girilecek olan ihaleler için sermaye oranı küçük geliyor ve ihalelere giremiyorlardı. Benzer bir durum bu şirket için de olabilir. Bedelsiz verdiği zaman aslında matematiksel olarak bir şey değişmiyor ancak dolaşımdaki hisse oranı artışı ve güvenilirlik konusunda olumlu katkı yaptığına inanıyorum. Bekleyip göreceğiz. Bence sıralama şu şekilde olabilir; Temettü ödemesi, iyi bir ilk çeyrek kar açıklaması,bir kaç iş kapı açıklaması- ki Basına yansıyan Huawie sözleşmesi vardı, Bedelsiz sermaye arttırımı. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
341,6 altında kapatmadığı sürece sıkıntı yok. Yukarı için ise 351 üzeri olur ise iyi olur. Yatırım tavsiyesi değildir.
Bist kan ağlıyor biz ayaktayız nazar değmesin.
Bakalım beklenen bilanço bu akşam gelecek mi?
yarın temettüyü verir bilanço beklentisi de biterse seyreyle direnmeyi mi yapar nörür görecegiz ama bence aşagı gider gibi bu kadar endeksin göçmesine dayanabilen bir hisse görmek baya zor be dostum.endeksçiler içine etti borsanın yabancılara kıyak çekecekler hisseleri milisler.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1145337
Bilanço geldi. 1,3 milyar ciro, 243 milyon kar. İlk izlenim çok iyi gözüküyor.
Harika bilanço geçen sene tüm karın yarısını ilk çeyrek elde etmiş Fk 30 dan 21 e düşmüş süper ötesi
Bilançoyu ben de beğendim, ortaklara hayırlı olsun
Aşağı yukarı beklenen bir bilanço geldi. Belki biraz daha iyi olabilirdi ama bence bu da gayet iyi. Bizim için sorun beklentiler bitti mi? sorusu. Onu da yarından itibaren görürüz.
https://i.hizliresim.com/8yk7j3x.jpg
111 milyon yatırım faal. geliri Astor hisse satışından gelmiş muhtemelen.
2022 Son çeyrekte 56 milyon vergi geliri vardı, bu dönem 86 milyon vergi gideri olmuş. Bu kadar vergi çıkmasa 300 üstü kar gelecekmiş.
Asıl patlamayı 2. ve 3. çeyrekte yeni fabrika tam kapasite çalışmaya başlayınca yapacağız zaten.
Daha fabrika kapasite artışı devreye alındı KAP'ı atılmadı.